Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (424)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalá bondovka, sympatické obsazení a 'nadupaný' příběh. Režii nechybí vtip a samotný děj není tak rozvláčný, jak tomu bylo u posledních vysílaných bondovek zvykem. Temporytmus je skvěle vyvážený a film samotný nemá žádné prázdné momenty. Konečně Bondovka bez přehnané nadsázky, zato s pořádným přídavkem akce. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Škrtí rukami a stehnami.“ – „James, to je tvoj typ.“ Od Iana Fleminga som nikdy nič nečítal (nie, že by som sa tým chválil) a bondovky som nikdy nepokladal za svoj zvlášť obľúbený pod-žáner. Niektoré sa mi páčili viac, iné menej a u niektorých slávnych som sa tváril, že sa mi páčia, aby som plával s prúdom. Každopádne, dobrý akčný film, okorenený exotickými výpravami po celom svete (a k tomu špionáž, silácke dialógy, alkohol a ženy) je dobrá vec – ak sa vydarí. DYCH ŽIVOTA ma okrem dobrého Timothyho Daltona (v poradí štvrtého agent 007 – po Connerym, Mooreovi a Austrálčanovi Lazenbym a pred Brosnanom a Craigom) zaskočil „bratislavským fenoménom“, prostredníctvom ktorého sa do univerza agenta Jej Veličenstva prepašovala riadna dávka (nechceného? Vysoko pravdepodobne.) kuriózneho humoru (laserom prepílené auto VB, nápisy v slovenčine, hláška roka „Ty somár sprostý.“). Takže celkom podarená zábava s potrebným trademark (Q, M, slečna Moneypennyová) a silným hereckým obsadením (Rhys-Davies, Krabbé a tiež tradične vtipný Joe Don Baker, ktorý mimochodom hral aj v neskorších bondovkách ZLATÉ OKO a ZAJTRAJŠOK NIKDY NEZOMIERA, ale už inú postavu). P.S. Jedná sa o tretiu zo štyroch (LEN PRE TVOJE OČI/1981, CHOBOTNIČKA/1983, VYHLIADKA NA SMRŤ/1985 a POVOLENIE ZABÍJAŤ/1989) bondovku britského režiséra Johna Glena. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bond schopný rychlých pohybů i tehdy, kdy mu je vidět do obličeje? Oproti Mooreovi, jehož dubléři už ani nemuseli předstírat, že jde o jednoho člověka, protože by jim to nikdo nevěřil, jde o skvělou volbu. Dalton je úžasná změna a měl přijít na řadu zásadně dřív. Krom této castingové záležitosti ale zbytek Bondovky nestačí k úplnému štěstí. I pan režisér měl být odstřelen - také zásadně dřív. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla paráda. Změna Bonda a hned takový rozjezd. Je to trochu jiná Bondovka, Bond se tu zamiluje jen do jedné dívky a je to takový na půl romantický (hned se nelekejte) je to právě super zábavný a akční. Já se bavil od začátku do konce. Jízda na čele byla zabavná a mlýkař taky supr nápad. Paráda. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

S novým představitelem dostal agent 007 i nový, modernější háv (například Q může své hračky vyrábět v té nejlépe vybavené laboratoři, o které v minulých dílech jenom snil apod.). Nemůžu říct, že by se mi tenhle posun nelíbil, ale stará elegance prvních bondovek už tady prostě není. Místo ní nastupuje lepší technika, více akce a Bondova monogamie. Stále slušné 4*. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (49)

  • Kdyz Bond (Timothy Dalton) odváží Kostkova (Jeroen Krabbé) po zmařeném atentátu k plynovodu, zabočuje doleva do ulice, označené modrou dopravní značkou „Einbahn“, tedy jednosměrka. Ale takové značky v Bratislavě nenajdeme, jsou vidět ve Vídni. (pjotri)
  • Zbraň, kterou James užívá během ostřelovací epizody v Československu, je puška Walther WA 2000. (novoten)
  • Odstřelovací puška Walther WA 2000, kterou použije agent 007 (Timothy Dalton) při přeběhnutí sovětského generála Koskova (Jeroen Krabbé), je jednou z hlavních zbraní používanou v herní sérii „Hitman“ od studia IO Interactive. (Snickors)

Reklama

Reklama