Reklama

Reklama

John Rambo je jedním z veteránů války ve Vietnamu a zakladatelů Zelených baretů. Je v současném civilizovaném světě poněkud dezorientovaný, putuje stopem od města k městu a navštěvuje přátele z války. V jednom městečku narazí na místního šerifa Willa Teasleho. Tomu zrovna nepadne do oka; snaží se ho vypudit, a když Rambo město opouští, nechá ho zatknout pro potulku a uvězní ho. Ve vězení ho zástupce šerifa pro své „potěšení“ ponižuje, což Rambo už nevydrží. „Rozvzpomene“ se na své zkušeností z vietnamské džungle a s jejich využitím uprchne do místních lesů. Šerif zorganizuje výpravu, která má za úkol Ramba najít a přivést zpět do vězení. Jenže Rambo je díky svému výcviku nepolapitelný – a navíc decimuje šerifovy muže jednoho po druhém. Tenhle případ se Teaslemu vymkl z rukou – a navíc vzbudil nežádoucí publicitu. Do městečka tak přijíždí plukovník Trautman, Rambův bývalý velitel, protože on jediný snad může zastavit Rambovu osobní válku… (TV Prima)

(více)

Recenze (1 103)

jakub.kuba 

všechny recenze uživatele

První a zároveň nejlepší část série o borci s velkým nožem. Skvělá důvtipnost Ramba jak přelstit hromady ozbrojených policistů v neznámém prostředí a přitom začne pouze s nožem a sirkami. A přitom je vidět že i takový masakr může vzniknout vymydleným policajtem. 90% ()

johael 

všechny recenze uživatele

Tak to je nářez! Skromný, tichý a z života krutosti uzavřený tramp je namustrovaným arogantně-ignorantním mocipánem vyprovokován předvést, jak ničivou silou umí vládnout. Je to zásadní film, kde je namíchán lahodný koktejl fascinujícího obdivu k nepředstavitelné moci skrytého živlu s nadšením z naprosto uvěřitelné podívané. ()

Tao_BB 

všechny recenze uživatele

Niekto povazuje za Slyovu zivotnu rolu Rockyho... pre mna je to Rambo. Jednoznacne najlepsi film z tejto serie, na ktory si mozem pozriet zas a znovu. ()

breznec 

všechny recenze uživatele

Rambo- První krev: Král všech akčních filmů. Stalloneho mám hodně rád(troufnu si říct,že je to jeden z mých nejoblíbenějších herců vůbec) a tady v tomhle filmu se předvedl,jako dobrý herec,i když to nám dokázal už v Rockym. Prostě pět hvězdiček a hotovo :-). ()

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

kultovní klasika, ten kdo se narodil začátkem 80 let to zcela jistě chápe, ty plakáty, kult kolem Stalloneho, Arnolda, van Damma.....až je mi líto dnešní mladé generace která takové idoly nemá, a která má filmy které Rambo přes své stáří strčí do kapsy, a vlastně ani do kapsy prostě je jen zahodí. ()

Draginja 

všechny recenze uživatele

Poznavacie znamenie: "Chcel som sa iba najesť, oni preliali prvú krv." Som znudený policajt v ospalom malom mestečku kde sa nič nedeje čo je deň dlhý a potom uvidím niekoho kto nie je miestný, nechcem ho v mojom malom znudenom mestečku a tak si poviem, že si ho podám. Ale potom si uvedomím, že to nie je človek, ktorého chcem rozhnevať - lenže už nie je cesty späť. Uživam si každu sekundu. ()

1990Jirik 

všechny recenze uživatele

KLASIKA!!!! Jinak tenle kultovní snímek nemůžu nazvat a klasikou opravdu je něco jako první rocky.. Prostě probudili spícího draka a systémem jakym bojuje v lese opravdu 93 minut akční a zábavné podíváné viděl jsem a uvidím určitě znovu :) ()

Tauloo 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem film podceňoval oproti jeho třetímu dílu, ale stárnutí mění chutě a myšlenky. Když se zpětně ohlédnu, Rambo první krev má příběh, nápad a není jako jeho mladší bratříčci nucen k zábavě likvidovat protivníky po desítkách. Nepochopený a psychicky zlomený veterán, který si najde doma vlastní válku, kde existuje pouze já nebo oni, zachutná náročnějšímu divákovi lépe než surovost dalších dílů. Taktéž vynikající hudba Jerryho Goldsmitha má své místo a u filmu hvězdičku navrch. ()

Cyco_Mike 

všechny recenze uživatele

John Rambo, veterán z Vietnamu. V První krvi se představil v jedné z životních rolí a navíc v nadprůměrně povedeném snímku, který se mezi akčními filmy 80. let vyjímá a rozhodně dodnes patří mezi nejlepší. Pokus o reinkarnaci Ramba filmem Štvanec jenom potvrzuje, že originál je vždy jen jeden. ()

pelegryna 

všechny recenze uživatele

Když se dnes Sly dívá na to jakzabíjí toho divočáka ......Musí se smát až se mu botox natřásá, ale hanit nelze nic. ()

misofanko 

všechny recenze uživatele

Presne takto sa zachranuje svet. Osamely vojak proti zvysku. No predsa ten, kto ma vacsie gule :). Klasika, doteraz mam v policke kazetu ktoru si stale rad pustam. ()

Socirel 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal legendárního Johna Ramba, je to kořist, ze které se záhy stane lovec, pro Stalloneho role šitá na míru. ()

Paganus 

všechny recenze uživatele

Jak už napsal Gemini, víc než akční film. Pro mne osobně je to parádní zpracování psychologie válečného veterána a navíc podkresleno i vystihující hudbou. ()

padlar 

všechny recenze uživatele

Tady prostě nemůžu dát méně než plný počet. Dle mého jde o jeden z nej akčních filmů, co jsem kdy viděl! ()

IngKING 

všechny recenze uživatele

Na mladého Stalloneho je radosť sa pozerať. John J. Rambo to je najkultovejší akčný hrdina všetkých dôb. Len málo chlapcov v detstve nemalo pri neľútostných partizánskych bojoch svoju rambo dýku za pásom!!! :) Rambo toho síce veľa nenahovorí, ale za neho hovoria jeho činy! Kult kultov a rambovská prvotina, ktorú sa neskôr už nepodarilo prekonať aj napriek vyšším rozpočtom... ()

Puchyr 

všechny recenze uživatele

Nepříšel jsem ho chránit před vámi,,ale vás před ním ----Rambo: jako malej jsem měl představu že je to naprostá blbost o nemrtelném vojákovi z cool jménem,, Tomu to filmu jsem se už v myšlenkách mnohokrát omluvil a po prvním shlénutí jsem byl mimo. Ta dokonalost jak voják touží najít kamaráda druha z války a zjístí že zemřel. Pak ta nenávist k vietnamským navrátilcům civilním obyvatelstem. To že Američané neměli ve Vietnamu co dělat přece neznamená chovat se k vojákům co za to nemůžou jako ke zvěři. Lidi co tam nebyly by se do toho neměly srát. Nikdo z nás tam nebyl a je jasný že to bylo hrozný pro všechny strany muset tam bejt. A tak dal šerif do chodu válečný nezastavitelný stroj. A Stallone, I kdyby to byl jeho jediný film na světě, tak nezapomenutelný a role vojáka mu naprosto sedla, nikdo jiný by to takhle nezvlád, Super film. ()

Související novinky

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

09.05.2020

Herec Sylvester Stallone má poměrně ikonickou kariéru, specificky jeho série Rocky a Rambo zůstávají dodnes naprostými kulty. Z čeho se ale kult na papíře nikdy stát neměl, a přesto film zaznamenal… (více)

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Rambo: Poslední krev

Rambo: Poslední krev

11.09.2014

O pátém dílu Ramba se mluví od roku 2008, kdy čtyřka vydělala 113 milionů dolarů. Její akční scény jsou navíc krvavým etalonem, kterému se následně vyrovnalo jen minimum eRkových filmů, takže… (více)

Nepokoušejte se zabít zabijáky

Nepokoušejte se zabít zabijáky

31.01.2009

Tohle staré filmové pravidlo (Chow Yun-Fat by mohl vyprávět) snad nikdy neomrzí. Přesvědčovat nás o tom bude i Channing Tatum. Ať už si o jeho hereckých schopnostech myslíte cokoliv, hvězda tohohle… (více)

Reklama

Reklama