Reklama

Reklama

Sindibádova dobrodružství

(seriál)
  • Kanada The Adventures of Sinbad (více)
Kanada, (1996–1998), 31 h 32 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Ed Naha

Kamera:

Alwyn Kumst

Hrají:

Zen Gesner, George Buza, Tim Progosh, Oris Erhuero, Jacqueline Collen, Mariah Shirley, John Stead, Robin Dunne, Anthony De Longis, Candicé Hillebrand (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Sindibád se vydává společně se svým bratrem z Bagdádu na putování po moři za dobrodružstvím a bohatstvím. Na své cestě potkávají zlé čaroděje, nepřátelské kmeny i obludná mořská monstra. (ear.wig)

Recenze (86)

Cor-Angar 

všechny recenze uživatele

Původně jsem dal z nostalgie 4*. Teď jsem se ale odhodlal na seriál po nějakých těch 10ti letech znovu podívat a musím jít o jednu níž. A to jsem si po tom prvním dvoudílu říkal že dál to ani zkoušet nebudu, protože to byla hrůza :D Další díly už jsou ale lepší, přibylo vtipu a bylo to celý takový zajímavější. Nicméně hrozné efekty a často i herectví zůstalo...Tehdy mi to evidentně nevadilo, to jsem hltal každej díl a co si pamatuju, tak se mi to líbilo možná ještě víc než Herkules, jenže teď s odstupem času je to něco docela jinýho. Ale musí se tomu nechat že Sindibád s celou posádkou jsou dost sympatičtí a Maeve navíc opravdu pěkná (to se dá vlastně říct i o Rumině :)) A v jednom dílu potěšil Rob Stewart alias Nick Slaughter. Chápu co se mi na tom líbilo a vlastně to zas tak špatný není ani po letech, takže to vidím na takový solidní 3*. ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Odnož tehdy populárního Herkula. V podstatě jde o to samé, akorát v jiném prostředí. Historicky i podle mýtů je to totálně špatně, zvlášť postavy a kostýmy jsou jak z jinýho světa. Jinak tam bylo dost příšer v tehdá slušném vizuálním zpracování a o to šlo především...jinak je to bezmyšlenkovitá blbina, ale svýho času to dost letělo. ()

Reklama

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Třetí do party k Herkulovi a Xeně, a byť v základě jejich chudej příbuznej (zejména pokud jde o efekty, u některých měly lepší animaci snad i dobové videohry), ve výsledku byl podle mě kvalitnější, než oni. O to větší škoda, že jak to tak bývá se asi po první řadě obměnil tvůrčí tým a nová parta měla jinou představu o tom, jak má seriál vypadat. A aby toho nebylo málo, představitelka Maeve z rodinných důvodů (už si nemapatuju jestli byla těhotná či jiný důvod) odešla, a její postava byla nahrazená jinou holkou. Není se čemu divit, že ta druhá řada už nebyla ono, a po ní se s natáčením rychle seklo. To, že u nás Nova (nejspíš kvůli událostem srpna 1999) tu druhou řadu ani nedovysílala, vlastně ani není žádná škoda. Ale na tu první sérii se čas od času podívám rád i dneska. ()

unYso 

všechny recenze uživatele

Ako malý, som tento seriál hltal rad radom. Každý víkend ráno som sa vždy tešil na Scooby doo, Tom & Jerry, Káčerovo, Xenu, Herkulesa a Sindibáda. Hoci kvalitatívne je ten seriál na veľmi tragickej úrovni, ale charaktery postáv, výprava a také celkové odľahčenie istých scén a napätých situácii dávalo tomu seriálu dosť dobrý šmrnc. Za mňa 75% :) ()

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

Ach ta melancholie... Nedávno jsem narazila na stránku, kde několik dílů měli a byla jsem v pokušení si některý namátkou pustit, ale nakonec jsem usoudila, že si nebudu kazit hezké vzpomínky a dojmy, které jsem jako desetiletá nasbírala při sledování tohoto seriálu. Příběhy Sindibáda jsem zbožňovala a nenechala jsem si utéct ani díl. Jo, to byly časy :) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Postava Rongara (Oris Erhuero) měla být pouze v pilotním díle seriálu. Tvůrci z něho nakonec udělali jednu z hlavních postav. (sir-dave)

Reklama

Reklama