Reklama

Reklama

Sindibádova dobrodružství

(seriál)
  • Kanada The Adventures of Sinbad (více)
Kanada, (1996–1998), 31 h 32 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Ed Naha

Kamera:

Alwyn Kumst

Hrají:

Zen Gesner, George Buza, Tim Progosh, Oris Erhuero, Jacqueline Collen, Mariah Shirley, John Stead, Robin Dunne, Anthony De Longis, Candicé Hillebrand (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Sindibád se vydává společně se svým bratrem z Bagdádu na putování po moři za dobrodružstvím a bohatstvím. Na své cestě potkávají zlé čaroděje, nepřátelské kmeny i obludná mořská monstra. (ear.wig)

Recenze (86)

kubin. 

všechny recenze uživatele

Podobně jako ostatní uživatelé, kteří ohodnotili vcelku kladně, jsem i já vyrostl na tomto seriálu a jemu podobných (Hercules). Dá se říci, že je to podobný případ. Zase jsem nemohl vynechat ani jeden díl a zase jsem všemu bezmezně věřil. Pro mě jasný top dětských seriálů a když si pustim úvodní znělku přepadne mě šílená nostalgie, a to si myslí stačí na 4 hvězdičky. Mám ten seriál prostě rád a co se týče kvality, tak to je aspoň ta jedna hvězda dolů. ()

rionka 

všechny recenze uživatele

Nadčasové to samozřejmě není! Ale ty efekty z devadesátek jsou prostě... úžasné :-) Nikdo, kdo zamlada neslintal nad starými Final Fantasy, mě nemůže pochopit. Osobně si sice nemyslím, že Sindibád je lepší než Xena, ale nejspíš to bude těmi ženskými hrdinkami, jimiž Sindibád nehýří zas tolik (ale Maeve je boží, nechápu, kterého falonoše napadlo ji hodit do moře). V dětství jsme měli odvážných žen - role models - jako šafránu. V knihách a seriálech dlouho chyběly inspirující holčičí postavy... Dnes jsem si po letech Sindibáda zase pustila. Ty hvězdičky jsou nostalgicky zasloužené. ()

Reklama

KacHnAop 

všechny recenze uživatele

Za mládí, jsem na tomhle vtipně založeném seriálu vyrůstal a neskutečně jsem ho žral. Od obrovských pavouků, kyklopů, zvířat, čarodějnic a jiných bytosti z pekla, na kterých zejména tento seriál staví, jsem obdivoval i další stránky, které nám jednotlivé epizody s chutí a dynamikou nabízely. Humoru je dostatek, hudba je výborná a o postavách nemluvě. Zejména Sindibád, jak jinak samozřejmě. Celkově je Sindibád opravdu zajímavým seriálem. ()

CRYPT 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný seriál. Pro mne legendární. Ve druhé třídě základní školy jsem byl a pravidelně jsem se díval na tento seriál. Kvůli tomu. že jsem jej tak zbožňoval a je to Kanadský seriál, jsem fandil Kanadě na zimní olympidádě v Naganu :-) Dneska jsem nad tím pouze usmívám a zůstávají mi vzpomínky z dob mého mládí. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Pustila jsem si Sindibáda po delší době (od té doby, co ho dávali v televizi) a po pár epizodách ze mě byla zase ta malá holka, která hltá každý díl. Je neuvěřitelné, co tenhle seriál s člověkem dělá. Stejně jako vy ostatní na něj mám krásné nostalgické vzpomínky. Kdysi jsem znala každou hlášku a moje dětství by bez Sindibáda bylo o hodně ochuzeno. Mladší generace asi nepochopí, proč tolik lidí hodnotí vysoko seriál s chudými triky, zmotanou mytologií, pochybnou logikou a klišovitými souboji, ale Sindibád je prostě Sindibád a přes to nejede vlak. Zamáčknu slzu a dávám 4*. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Postava Rongara (Oris Erhuero) měla být pouze v pilotním díle seriálu. Tvůrci z něho nakonec udělali jednu z hlavních postav. (sir-dave)

Reklama

Reklama