Reklama

Reklama

Sindibádova dobrodružství

(seriál)
  • Kanada The Adventures of Sinbad (více)
Kanada, (1996–1998), 31 h 32 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Ed Naha

Kamera:

Alwyn Kumst

Hrají:

Zen Gesner, George Buza, Tim Progosh, Oris Erhuero, Jacqueline Collen, Mariah Shirley, John Stead, Robin Dunne, Anthony De Longis, Candicé Hillebrand (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Sindibád se vydává společně se svým bratrem z Bagdádu na putování po moři za dobrodružstvím a bohatstvím. Na své cestě potkávají zlé čaroděje, nepřátelské kmeny i obludná mořská monstra. (ear.wig)

Recenze uživatele Grogan k tomuto seriálu (3)

Sindibádova dobrodružství (1996) 

Seriál mého dětství. Kdykoli jsem tehdy sedl k obrazovce, tak jsem se po celých 40 minut bavil dobrodružstvími našich hrdinů, kteří se během plavby po moři zapletli do mnoha ošemetných situací. Postavy jsem si doslova zamiloval - chrabrý kapitán Sindibád, silný Doubar, zábavný Firouz, věrný Rongar a neskutečně hot Maeve, stejně jako ďábelská Rumina a její arogantní otec Turok. V paměti mi nejvíc utkvěly díly Mizející vesnice - stupňující se bezmoc a postupné mizení Sindibádovy posádky, dále Tichý svět - Maeve se tu ukázala v plně kráse a démonický Vincenzo, Rarach - uvidíme nejhorší noční můry našich hrdinů (hlavně Doubar a Maeve je mají hodně drsný) a tradičně skvělá Rumina. Poslední díl první série pak mohl skvěle ukončit celý seriál. Scénáristé ale přišli s další řadou. Když jsem ji viděl poprvé, opravdu jsem ji nesnášel, hlavně kvůli faktu, jak Maeve odešla ze seriálu, že se ze Sindibáda stal typický námořník s holkou v každým přístavu, nárůst počtu "červených triček", méně prostoru pro další členy posádky kromě Sindibáda a Bryn, absence nějaké propojovací linie mezi jednotlivými díly a další věci. Nicméně po letech jsem měl možnost ji shlédnout znovu a přestože na tu předchozí výrazně ztrácí a nemá pro mě ani polovinu jejího kouzla, přesto se zde najdou zajímavé prvky i příběhy, navíc jsem si dokázal oblíbit i postavu Bryn, čemuž bych před lety vůbec nevěřil. ()

The Village Vanishes (1996) (S01E12) 

Nejlepší epizoda celého seriálu, hodně emotivní, se zajímavou zápletkou a záporákem, který má hodně děsivou schopnost, proti které prakticky neexistuje obrana. No a samozřejmě úžasná scéna mezi Maeve a Sindibádem na konci - reakce posádky i jejich pobaví bez ohledu na to, kolikrát jsem to už viděl předtím. ()

Trickster (1997) (S01E19) 

Sice trochu ohraný námět konfrontace člověka s největšími strachy, ale dobře udělaný. Hlavní záporačka seriálu je tu dokonce nucena spolupracovat s hlavními hrdiny a ukáže i svou lidskou stránku, některé halucinace hlavních hrdinů působí trochu lacině kvůli užití scén z minulých dílů, ale Firouzův dialog u lana u mě vždycky vyvolává úsměv a souboj Maeve s Doubarem je naopak nepříjemný sledovat. Díl má ze začátku i docela atmosféru, uvězněni na hřbitově tajemných démonů. Závěrečná pointa je povedená, celé to pěkně shrnuje Sindibádova hláška "jaký to mělo vlastně smysl?" ()

Reklama

Reklama