Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 2

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Recenze (363)

K.e.a.n.e.80 

všechny recenze uživatele

Film, který zásadním způsobem ovlivnil generaci mladých bojovníků. Samozřejmě Van Damme je karatˇák a v konfrontaci s bojovníky z K-1, nebo dokonce MMA by ho kdokoli ze špičky přizabil tak po deseti vteřinách, ale na snímek se prostě a jednoduše krásně dívá, v jeho podání to jde jakoby samo. Už samotnej fakt, že byl vzorem pro takového fightera jakým je Mirco cro cop napovídá, že byl mezi ( filmovýma !) mlátičkama jednoznačně nejoblíbenější a nejlepší a za to má můj respekt :) 4*. ()

minet 

všechny recenze uživatele

Citová záležitost. Každý jsme si nalezli za ten čas nějaký filmek, který nemá zrovna plné hodnocení a my za něj umřeme ( no teda doufám že jen teoreticky). Van Damme hraje v hromadě filmů, ale jen tehle je úplná klasa a to nejen kvůli finálnímu fightu. Je to sympaťák, kterému držíme víc, než jen pěsti a bojuje proti nádherně podanému záporňákovi. To je přece parádní schéma. Láska, víra, odvaha, podrazy, čest - kolik jiných věcí byste v e filmu chtěli? Je tu vše. P.S. neokopávejte sloupy bez dřívějších příprav - fakt to bolí:-) ()

kazatelSVK 

všechny recenze uživatele

Film ktorý mi ukázal krásu tohto brutálne tvrdého bojového športu(mnohí si tu pletú bojové umenia a športy)a vďaka tomu som sa mu v 16 rokoch začal naplno venovať(a venujem sa mu dodnes):-).PS:kto si neskúsil kopnúť do betónového stĺpa alebo stromu ako keby tento film ani nevidel:-)). ()

heroin88 

všechny recenze uživatele

Totálna klasika pre každého ,kto mal možnosť vyrastať v 90. tych rokoch pri videu. Tong Po naháňa strach aj dnes. Posledný boj je chronicky známy pre každého kto má rad martial arts filmy:) ()

MasterLee 

všechny recenze uživatele

Opravdu nemůžu jinak než 5* film který vůbec nenudí a navíc scéna kdy Van Damme je se svím mistrem Xianem v jednom baru a hrdina si zatrsá a porve se stala legendární :) ()

Profík 

všechny recenze uživatele

Béčko nejbéčkovatější, ale akční scény jsou víc než fajn a proti Van Dammeovi stojí jeho druhý nejlopší záporák po Yeungovi. 75%. ()

neo101 

všechny recenze uživatele

Další Van Dammův skvělý film. Spousta otoček, bezva trénink, ruce ve skle a Tong Po který necítí bolest a okopává sloup :) Patří ke klasice žánru a mezi top 5 JCVD. ()

radek.896 

všechny recenze uživatele

Dalo by se o tom říct ,,béčko'', ale to nejde, je pro mě nej film, kde hrál J-C Van Damme. Vůbec není na škodu říct, že se stal postupem let tzv. kultovním filmem. Rád bych dal 4*, ale to bych musel být mnohem méně náročnějším divákem... ()

Marshall007 

všechny recenze uživatele

Naprosto typická "mlátička" z osmdesátých let, která mě ovšem pohltila už v časech, kdy jsem ještě chodil na první stupeň základní školy. Ano, nejde zde o nic jinýho, jen o čistou bezduchou akci a opravdu za tím nehledejte žádný hlubší význam, ale jak už jsem řekl, tento film je moje srdcovka. Stačí jednoduše hodit nohy na stůl a úžívat si nádherné Thajsko a ladné pohyby Van Damma :-)) - 8/10. ()

frajeris30 

všechny recenze uživatele

Sice starší, ale velmi povedený snímek, kde v hlavní roli JC van Damme ukáže čeho je schopen. Už dříve se mi tento film líbil a klidně se na něj podívám znova, neboť má v sobě nádech určité sebeúcty a pokory. ()

jerzy1976 

všechny recenze uživatele

Pro mě společně s Double Impact nejlepší film s van Dammem a Jean byl v top formě. Klasická zápletka s pomstou, scénami výcviku a závěrečným soubojem, hučící video Panasonic, mooockrát ohraná VHSka, to jsou mé vzpomínky na počátek 90. let... Záporák Tong Po, který okopával sloup v šatně, mě opakovaně děsil ve snech...:-) Závěrečný souboj "po starém thajském způsobu" se střepy, to byl úžasný zážitek u TV. Kdyby někdo uspořádal anketu o "turnajový karate film století", byl by pro mě Kickboxer jasným kandidátem do TOP 3! ()

danny79 

všechny recenze uživatele

Ve sve době to byla asi klasika, z dnešního pohledu to je po kvalitativni stránce hrůza – dialogy přišerné, herecky to snad radeji ani komentovat nebudu, ale to hlavni o co tu jde, tedy provedeni akcnich scen je velmi velmi mizerné. ()

Suninho 

všechny recenze uživatele

Dnes již může snímek vypadat komicky, naprosto předvídatelně, možná i trapně, ale ve svých dětských letech jsem ho naprosto žral, ostatně jako i ostatní podobné béčkové filmy. Vždycky se těším, jak Jean nakope Tong Poa!!! ()

Oxytocin 

všechny recenze uživatele

Klasika s JCVD bez nějakých bláznivých scén, šíleného závěru po americku... Hlavní záporák Tong Po má skvělou auru. Skoro bych ho přirovnal k asijskému D.Lundgrenovi z Rockyho IV. ()

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama