Reklama

Reklama

Hartova válka

Trailer

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Flyer 

všechny recenze uživatele

Ano, Hartova válka působí až moc americky a tudíž nereálně, přesto má svoje nezpochybnitelné kvality. Přesněji řečeno: poutavý (bohužel však lehce kostrbatý) příběh, skvělého Colina Farrella, jemuž je těsně v patách Bruce Willis a depresivně působící prostředí, které pro film poskytla naše česká zemička. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nečudujem sa, že sa z českého nakrúcania v poslednej chvíli vyvliekol do Farrellovej úlohy pôvodne obsadený Edward Norton. Taký strašný scenár! Nevravím ani tak o postavách a dialógoch, hoci ani tam to nie je žiadny med lízať. Hovorím o takmer až sci-fi deji. Zajatecký nemecký tábor, v ktorom Nemci urobia súdny proces, v ktorom americkí väzni svedčia proti Nemcom a Nemci sa k nim správajú ešte lepšie, ako Gregory Peck v Ako zabiť vtáčika. Wtf??? Toto naozaj niekto myslel vážne? To mi je teda ale romantizovanie Druhej svetovej vojny (a „života“ v zajateckých táboroch)! Scenár je natoľko hrozný, že je v konečnom dôsledku úplne fuk, že herci (Willis, Farrell, Hauser, Howard, Iures) sa snažia, že režisér vie robiť akčnú scénu (viď. dravý úvod ma potešil, ale samozrejme nečakajte akčný film) i miestami veľmi dobrú atmosféru. Obstojné remeslo, ale za vyložene hlúpy scenár  2*. ()

Reklama

aluna 

všechny recenze uživatele

Velká škoda. Asi do půlky (či druhý třetiny či jak) jsem si říkala, pročpak to má tak málo (plus malý zjištění - Němčouři jsou k zajatcům fakt fér...), načež jsem nekompromisně prozřela a můžu jen říct, že mít Ježíš kolem sebe aspoň z půlky tak chrabrý řízky, nejspíš by za něj dobrovolně vláčel kříž někdo jinej. Jenže měl smůlu - nebyl to Američan. A tak holt nebylo davů bodrých týpků, co jim jsou slova obětování, zásluha a čest cennější než život. Já jsem taky kdysi na intru přiznala, že ta s tim cigárem jsem byla já a ne kámoška, kterou obviňovali. Takže o tom něco vím. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno jsem podle nadšení svý kamarádky z tohohle filmu čekala víc. Mnohem víc. Čekala jsem víc i od jmen jako je Colin Farrell nebo Bruce Willis i od režiséra mé oblíbené a atmosfericky téměř dokonalé Frekvence. Přitom začátek nevypadal špatně, vůbec ne. Jenom po příjezdu do tábora se to všechno jaksi zvrtlo. Německej plukovník se chvílemi tvářil jako největší spojenec Amíků a místo toho, aby je trestal za porušení zákazů, společně s americkým plukovníkem McNamarou popíjel ve svém stanu. Za chvíli zase dovolil, aby si nepřátelé uvnitř tábora zorganizovali soud, kterému nejen přihlížel, ale i sám svědčil a radil nadporučíku Hartovi s jeho případem. Syn amerického senátora Hart (Farrell), který nikdy nebyl na bitevním poli, pro změnu pomáhal černochům aklimatizovat se v novém prostředí, bránil nebojácně jejich práva a odmítal obětovat jednoho vojáka z řady, aby pomohl celkovému vítězství ve válce. A nesmíme zapomenout na nezlomného a ušlechtilého hrdinu McNamaru (Willis), který nesnášel jakékoliv lži a zradu a který se v průběhu děje postupně měnil v hajzla McNamaru, aby se v posledních pěti minutách stal mužem, jehož sláva se dotkne hvězd... Nevadí mi zrovna nijak typicky americké vlastenectví, ale co je moc, to je moc... ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5...Nemastná-neslaná vojnová dráma, s karikaturistickým hereckým prejavom Bruca Willisa...vďaka aspoň za Colina! Parádne marketingovo spracovaný film...pol rozpočtu padlo na úvodné sekvencie boja a náletu na utečenecký vlak- to malo prilákať divákov, hmm akcia dobrá, fajn úvod....potom sa už len rozpráva, padajú silné slová, preberajú sa vážne témy (tradične "nevážnym" spôsobom") a celé to zaklincujú smiešne natočený a napísaný súdny proces a ultra moralistický záver ako zhnitá čerešnička na torte...Hoblit je bohužiaľ len 100% remeselník bez invencie, ktorého výsledné produkty závisia do veľkej miery od kvality námetu, scenára a tímu ľudí. Ako kulisa pred spaním alebo do TV je to fajn film, ale keď sa človek nebodaj zamyslí a chce niečo hlbšie...tak treba siahnuť inde... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Ve skutečnosti by nebylo možné, aby dva zajaté letce strčili do tábora plného pěšáků. Letci od pěšáku měli ve skutečnosti oddělené tábory. (liebgott)
  • Viadukt, po kterém na začátku filmu jede vlak, se nachází v Novině na Liberecku. (Flancer)
  • Pieseň, ktorá hrá v rozhlase počas vstupu zajatcov do tábora, je hymna nacistického Nemecka. (Danny88)

Reklama

Reklama