Reklama

Reklama

Hartova válka

Trailer

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

ripo 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľný príbeh, tváriaci sa neuveriteľne pravdivo. To všetko, čo sa tak nasilu natíska do myslí diváka, tak to práve najviac vadí pri sledovaní tohoto filmu .... Film sa vezie len na "módnej vlne odškodňovania rasistickej nenávistnej minulosti USA. " Načrtne Farrelovu zradu, ktorú však nedorieši do konca a nechá ju visieť niekde vo vzduchoprázdne. Samotný proces s čiernym vojakom je len bočnou dejovou líniou,zastierajúcou iné ciele. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Neviem, prečo tento film zožal také negatívne reakcie a prečo tak brutálne prepadol. Podľa mňa to bolo zapríčinené zlou propagáciou. Dnes sa na filmy z druhej svetovej už moc nechodí, takže ich točenie predstavuje dosť veľké riziko. Od vyššieho hodnotenia ma odrádza fakt, že som na film pomerne rýchlo zabudol a že nezanechal vo mne žiaden pocit katarzie, o ktorý sa na konci pokúšal. Slušná komercia s výraznými hercami, ktorá vynikne viac v kine, ako v televízii. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Docela tvrdý pohled do nacistického zajateckého tábora, kde se američtí vojáci nějakého zacházení v rukavičkách vážně nedočkali. Co si budeme povídat, oproti Němcům v ruských táborech to byla veselá pohádka, ale těm dobře tak, fašounům. Diváka potěší i česká stopa v tomhle doslova mrazivém dramatu. 80% ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Najprv som uvazoval o troch hviezdickach, ale ako prisiel ten priserne pateticky hyper brucewillisko hrdinsky koniec, tak za 3 to proste nemoze byt. Film ako taky je sice velmi solidny, herci najma Colin Farell a nemecky plukovnik sa naozaj snazia.Scenar v prvej polovici filmu je tiez slusny, ale cim viac sa blizime ku koncu , tym viac sa dostavame do klasicky americkych zabehnutych superhrdinskych kolaji...velka skoda...no a Bruce Willis...no comment ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že prvá polhodina je veľmi zaujímavá a vidím ju na slabšie 4 ****, ale akonáhle sa začne dej odohrávať v zajateckom tábore, tak sa stáva zo zaujímavého námetu nudné rozťahané divadlo. Film patrí do kategórie slabších vojnových filmov a zaujímavých momentov je pramálo. Jednoducho povedané : nevedel som sa dočkať konca. Jedno veľké plus však film má : je to skvelá uspávanka. Za úvodnú polhodinu a pozerateľné herecké výkony dávam 2 **. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • V knize je poručík Hart (Colin Farrell) navigátorem bombardéru B-25 sestřeleného a zajatého při náletu na Německo a není štábním důstojníkem  který je zajatý při bitvě v Ardénách, jak je zobrazeno ve filmu. (liebgott)
  • Film se točil v bývalém vojenském prostoru Milovice. Jedna z prvních scén, kdy je na vlak, který přepravuje vězně, proveden nálet, se natáčela v externích prostorách cukrovaru ve vesnici Zvoleněves nedaleko Kladna. Materiál se poté zpracovával na pražském Barrandově. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno