Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Recenze (190)

VerenaLord 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám na svá dětská školní léta, kdy jsme na konci roku právě na Dinosaura koukali. Krásná hudba, velice milý pohádkový příběh, i když v jistých chvílích je to dost táhlé a nudné. ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

Moje obrovská dětská láska, která má díky svým kvalitám speciální místo v mém srdci až dodnes. Diváci baštící dinosaury, kteří byli (jako třeba já) odkojeni Jurský Parkem, musí navíc docenit i to, že je tahle Disneyovka místy až překvapivě temná. 10/10 ()

MilesTeg 

všechny recenze uživatele

Když je člověk býložravý dinosaurus, nemá na růžích ustláno. Pořád aby se staral, kde se napást, jestli je dost vody, jsou-li vejce dobře posazená, neblíží se odněkud masožravec a v ten moment prásk a nenažraný Carnatosaurus mi jde po krku. V rozšlápnutém hnízdě zůstane jen jedno vejce, kterého se zmocní pár obludek, zaplave si v řece, zalítá si ve spárech pterodaktyla a dopadne na malý ostrov, plný rozbujelé džungle a malých roztomilých stromových opiček. Opičky jsou jak známo velmi zvědavé a otřásající se vejce je objekt hodný prozkoumání. A narodí se opičí Spasitel, autobus a rádobypredátor, vlastním jménem Aladar. Má svou adoptivní opičí rodinku a jejich čas na ostrově je idylický a plný her a vtipných dialogů. Jenže všechno má svůj konec – velkolepý nebeský ohňostroj se změní v meteorické bombardování a záchrana je jen v moři a na blízké pevnině. Aladar narazí na migrující stádo býložravých dinosaurů různých druhů a velikostí, stihne se zamilovat a zachránit všechny před jistou smrtí. Všechno dobře dopadne aspoň zatím. /-----------/ Další animovaný produkt studií Walta Disneye má své úspěšné starší bratříčky, vzpomeňme například excelentní Život brouka. Film Dinosaurus se veze na vlně, vyvolané Jurským parkem a v současnosti vysílanými pseudodokumenty o životě v druhohorách, vyrobené stylem National Geographic. Od Života brouka se liší svým realističtějším pojetím přírody, ale i zde zvířata mluví a všechna si rozumějí, dokonce půlmetrové polopice s takovým Brachiosaurem. I tento film je okořeněný slovním humorem a je ho zde třeba, většinu filmu jde hrdinům o život a vážnost situace se snaží – ve stylu soudobých akčních hrdinů typu Bruce Willise nebo Mela Gibsona – odlehčit vtípky. Posléze však humor mizí a kvůli gradaci jsou všichni vážní a nakonec dojemní, aby divák citlivka mohl odejít z filmu se slzou štěstí v oku. Film je víceméně dětsky naivní, zlí jsou masožraví dvounozí Carnatosauři a hodní jsou býložravci a opičky a není nic mezi tím (snad jen na vůdce stáda a jeho poskoka Bruta), navíc je to umocněno faktem, že Carnatosauři nemluví, jen řvou. Už aby někdo natočil „Veselé příhody Velociraptora Pepy“ nebo „T-Rex a jeho parta“, aby ukázal kladné stránky a inteligenci masožravců. Animace je výborná, nikde žádné zádrhely, Aladar a jeho druhové mají samozřejmě vylepšenou mimiku, podobně jako Drago v Dračím srdci. Celkově můžu doporučit, obzvlášť pro rodiny s dětmi, film nikoho neurazí a nejspíš ani nenadchne. Je tak na 60%. ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se začala naplno rozžhavovat pořádná tři-dé animace ještě nebylo vychytáno pár mušek, který mě u tohoto snímku bijí do očí. Jednak to byla přílišná realističnost modelů (zapomeňte na karikaturní postavičky a prostředí, dneska tak běžné, např. u ratatouille) a za druhé i nepromyšlený příběh, snad na úkor nové techniky. A navíc dělali všechno na počítači o dinosaurech. To jsou mouchy, který prostě nejdou přehlídnout a tady se sešly v pořádnym roji. ()

Blacki 

všechny recenze uživatele

Nedokážu překousnout, že tam jednomu ankylosaurovi (nebo něco podobného) říkali Punťo. Nevím jestli to je i v originále, ale podobná jména dinosaurům, to mi teda vadí. A že by dinosaura vychovávali opice? To je teda vrchol hlouposti. Když pohádky o dinosaurech, tak ať to má trochu úroveň. K čemu je, že to má dobrou animaci a efekty, když je to nesmysl. ()

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

Pěkný film pro celou rodinu, který byl plný detailů, povedené grafiky a byl tu i dobře vymyšlený děj. Myslím si, že to není lehké natočit film s dinosaury a Waltu Disneymu se to podle mě povedlo. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Vynikající animace, fantastická výprava, výborná práce s efekty. A k tomu všemu ta nádherná hudba, která filmu dodává na pompéznosti a výjimečnosti. První půlka filmu je top, druhé půlce sice krapet dochází dech, přesto nádherná záležitost, které nemám absolutně co vytknout. Potěšili i překrásné okolí a lokace, kde se děj odehrává. Zkrátka film mého dětství, na který se vždy rád podívám znovu. Taková nenáročná oddechovka, která potěší snad každého. 10/10. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Prelomové prepojenie počítačovej animácie a reálnych prírodných záberov je výrazným plusom tohto animovaného filmu zo štúdia Disney. Po prvýkrát som ho videla v kine a bol to pre mňa rovnaký zážitok ako o niekoľko rokov neskôr filmy s technológiou 3D. Dobrodružný príbeh možno neoplýva množstvom zvratov a jeho záver je dosť predvídateľný, ale aj tak zostáva jeho pozeranie príjemne a zaujímavo stráveným časom. Aladar je svojou odvahou a neochotou predčasne sa vzdávať sympatická postava, hoci trochu idealistická a jeho opičí priatelia sú podarení. Krásnym doplnkom prostredia je hudba Jamesa Newtona Howarda, za najlepšie piesne zo soundtracku považujem "The egg travels" a "Breakout", čo je zároveň sprievodná hudba k mojim dvom najobľúbenejším scénam z celého filmu. ()

Looka 

všechny recenze uživatele

100% Dokonalá animace, skvělý příběh, akorát pro malé děti to hororové finále moc není.Kam se hrabe Jurský park. ()

viky13 

všechny recenze uživatele

Navzdory zdejším komentářům, mě tento film jako dítě hodně bavil, vždycky jsem ho strašně prožívala a přišel mi strašně smutný. Právě proto, nehledíc na samotnou kvalitu příběhu, dávám 5 hvězdiček. Ať vážení kritici prominou. ()

Yellow 

všechny recenze uživatele

Komentář a hodnocení od mladší sestry: Trošku strašidelný, ale je to hezký. Na začátku to neni strašidelný, ale pak je to trochu dost strašidelný. Na začátku lítá hrozně moc meteoritů. Příbeh se mi líbil a dinasauři byli pěkný. ()

cress 

všechny recenze uživatele

Vyhral som plagáty, pohľadnice, nálepky a všetko možné s tématikou tohto filmu, keď som bol na tom v kine, takže zopár rokov môjho útleho detstva som to mal v izbe, čo značí, že som si to moc obľúbil. :) ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Sice je to krátký příběh, ale je to o mých oblíbených dinosaurech, kteří jsou krásně vymodelovaní. Ve filmu se také dočkáme meteoritu, který měl zahubyt dinosaury, ale nestalo se tak. Hrstka jich přežila a mezi ně patří i Aladar a tato hrstka putuje najít nový domov. Příběh i celý film se mi líbil a hrůzostrašní Karnotauři mě děsili! ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsme se dostali jen tak náhodou. A nakonec jsme ani nelitovali. Disney sice kleslo, ale přesto to má dobrou animaci, sice obyčejný, ale zato chytlavý děj a skvělou hudbu. Ale chybí tomu pořádné akce, dávka lidskosti a obsah? jako by ho psal duch :) Zkrátka má to plusy i mínusy, takže je to čistý průměr :/ 50% ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Technicky velmi vydařená pohádka pro děti. Putování dinosaurů, důraz na tom, že se máme starat o své slabší členy stáda. Filmu chybí trochu výraznější příběh a děj, takže tak nějak tím dinosauřím tempem plyne, občas trošku překvapí a výrazně neodbočí. Občas pobaví, ale celkově spíše průměr. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

U filmu Dinosaurus mě ani tak nezaujal příběh samotný, neboť obdobné putování se objevilo ve Shrekovi či Době ledové, ale hlavně vizuální stránka. Ta je opravdu dechberoucí. Jak jsem se zde dočetl, na vizuální stránce si filmaři dali záležet a výsledek opravdu stojí za to. Bezpochyby. Samozřejmě, že příběh samotný není tak špatný, spíše je už mnohokrát ohraný. Lvího krále Simbu také vychovávali zčásti jiní náhradní rodiče. Mě osobně chybí více humoru a lepší hudba, dále už nemluvím o historických nesmyslech, kdy se potkávají dinosauři, kteří by se normálně nemohli vůbec potkat. Navíc, když spadne meteorit, celou planetu měla zahalit mlha a následovat by měla postupně doba ledová. Přesto ve filmu po dopadu svítí slunce. Přesto je Dinosaurus opravdu pozoruhodný projekt. ()

Reklama

Reklama