Reklama

Reklama

Pavoučí teror

Trailer

Obsahy(1)

Řidič nákladního auta veze chemikálie a jeden sud mu spadne do jezera. Nedaleko odtud je pavoučí farma, kam týden po havárii přijíždí chlapec Mike. Joshua, který farmu vede, krmí své pavouky cvrčky nachytanými u jezera. Pavouci po nich nejen více rostou, ale jsou stále agresivnější. Když Mike odjede, jeden z pavouků, který utekl, kousne Joshuu. Ten ve snaze se ho zbavit rozbije všechna okolní terária a pavouci utečou... Mikeova matka Sam Parkerová pracuje jako šerif a spolu s kolegou Peterem vytahují z jezera sud. Když Mike zjistí, že je voda kontaminovaná, chce informovat Joshuu, ale matka mu zakáže k němu jezdit. Do městečka se po deseti letech vrací Chris McCormick a zjišťuje, že město je na dně a velká společnost má zájem o koupi všech pozemků kolem města a obnovu dolů jeho otce. Starosta Wade prosazuje zájmy této společnosti a Chris na veřejné schůzi prohlásí, že věří otci, který před smrtí ve svých dolech údajně našel zlatou žílu, a důl odmítne prodat... Mike se mezitím dostane na Joshuovu farmu, která je celá obalená pavučinami, a stopy pavouků vedou do starých dolů. Tam najde kus obrovské pavoučí nohy. Cestou domů si stopne Chrise a řekne mu o Joshuových pavoucích i o tom, že se ukryli v šachtách. Tam už ale zatím začali Chrisovi muži obnovovat práce... Jednoho z pracovníků dolu napadne a sežere obří pavouk. Starosta telefonuje se zástupci společnosti a vychází najevo, že společnost chce v dolech skladovat toxický odpad. Navíc v noci zmizí několik chovných pštrosů, stejně jako v okolí záhadně mizí psi a kočky... Samina dcera Asley má rande s Bretem, ale ten začne být dotěrný, a tak ho Asley vyhodí z auta a odjede. Na Breta a jeho kamarády pak zaútočí obří pavouci. Bret jako jediný přežije a vjede na motorce do štoly, kde se za ním sesype vchod... Chrisově tetě Gladys mezitím zmizí ve sklepě pes a teta najde obrovskou díru ve zdi, která vede do štol. Jde se tam podívat, ale to ještě netuší, že tam číhají zmutovaní a velmi nebezpeční pavouci... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Obyčejná parodická monster-hororová komedie - fáze, než všichni uvěřili v existenci přerostlých pavouků, dost trvala, nicméně následný "mayhem" v městečku a nákupním centru už docela šlapal. Těch únavných klišé se ovšem vyrojilo více, než z nich vyplývajících vtípků a narážek, čili se dá říct, že tvůrci nedokázali přiznanou nadsázku uspokojivě využít. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vzikol len a len preto aby ľudí bavil. A darí sa mu to tak na 70%. Schízoidný pocit: "je to to horor, alebo komédia?" vo mne pretrvával celý film a neostalo, než na to pristúpiť. Kto to spraví bude spokojný. Čo mňa ale vytáčalo boli hlavní hrdinovia (teda skôr hlavní sráči), ktorý sú úplne mantaví a kazia na čo siahnu. Film si úplne žiada nejakého sympatického svalovca, ktorý vezme do jednej ruky motorový pílu, do druhej guľomet a pár pavúkov pokosí. ()

Reklama

DH3Factor 

všechny recenze uživatele

Klasická ukázka americké trapnosti. V hlavních rolích tak dvanáctiletý intelektuál radící celému městečku jak na pavouky, mentálně zaostalý policista, mentálně zaostalý správce supermarketu, superman volající armádě, zhulenej černoch skákající z budov a neohrožená žena zákona s brokovnicí, kosící od pasu hordy pavouků se zavřenýma očima. Zbytečné promrhání dobrého nápadu. Škoda. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný horor u kterého se bát budete leda omylem, protože je to natočeno na samé hranici parodie i herecké výkony zůčastněných podle toho vypadají, David Arquette nikdy moc hrát neuměl a tak je tu mnohem přesvědčivější Kari Wuhrerová a nečekaně povedené triky s pavouky, kteří jsou sympatičtější než živý herci. Prostě je to taková milá pitominka na kterou se dobře dívá a která nemá žádné ambice ohromit. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Masakr! První půlhodinu jsem se lekl toho, že se film bude brát moc vážně (což s ohledem na téma by nebylo to pravé ořechové…), ale nestalo se. Ti velcí pavouci byli svým způsobem roztomilí, hodně jsem se zasmál a co je nejdůležitější, téměř jsem se nenudil. Ale nepochopím jedinou věc. Scarlett, tady taková mladá holčička, která za rok natočí jeden z nejkrásnějších filmů! Nevěřil jsem, že časový odstup pavouků od Ztracena je pouhý rok! Takže za Scarlett, za to, že jsem se večer tak skvěle pobavil a i za toho Czuchryho (Logana z Gilmorových děvčat), dávám 4 hvězdy. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu je vidět, jak samci křižáků nosí zámotky s kořistí gigantické samici snovačky. Toto chování se u některých druhů pavouků vyskytuje, ale nikdy mezidruhově. Není jasné, jestli byl tento prvek do filmu vložen záměrně jako další z projevů mutací pavouků, nebo se jedná o chybu. (Israha)
  • Název filmu nepochází ze scénáře, od režiséra, nebo od studia. Při jedné scéně herec David Arquette improvizovaně řekl frázi "Eight Legged Freaks" a tak vznikl název. Původní název byl Arac Attack (ve většině evropských zemí je tento film známý pod tímto titulem). (viperblade)
  • Ve scéně na střeše obchodním domu, Chris (David Arquette) s Harlenem (Doug E. Doug) visí na anténě a střílí pavouky, tak Chris řekne Harlenovi, aby polezl výš a do toho si mezitím nabijí brokovnici, kterou v následujícím záběru ihned zahodil aniž by vystřelil. Ještě k tomu bylo vidět na pažbě brokovnice, že v pouzdře mu ještě 2 broky zbývaly přichystané. (OndrejKW)

Reklama

Reklama