Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (179)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa je dvojka o triedu lepšia ako jednotka. Jednak je tu oveľa vyššia kadencia vtipov, minimálne na rovnakej úrovni ako minule a hlavne sa mi páči, že sa dej tentoraz odohráva vo vesmíre. Vďaka tomu sa paroduje sci-fi žáner, ktorý mi je bližší jak nejaké lietadielká. V hereckom obsadení mi chýbal Nielsen, ale aspoň na chvíľu ho skvele nahradil kapitán Kirk Shatner. Niektoré vtipy sú rovnako zastaralé ako ich hviezdy a človek ich pochopí jedine ak ma aspoň trochu napozerané staré klasiky. Z vtipov ma zaujalo, že už v tej dobe si robili srandu z nekonečnosti Rocky série. 28 dielov nie je zase až tak nereálny odhad. Verím, že Sly to dá. No a tá detsky nakreslená skica ma tiež rozsekala, pretože nedávno vďaka podobnej skici chytili americký policajti zlodeja. :) 6/10. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ne ne ne, tenhle druhý díl je typický zakomplexovánek, který zbožně vzhlíží na svého staršího bratříčka a do důsledku opakuje jeho vtípky. A protože víme, že opakované se buď: a) stává vtipným, nebo za b) přestává být vtipem, máme tu šanci 50:50. Tenhle film je bohužel skoro celý za a). Výborným momentem je krátké a svěží vystoupení Williama Shatnera v roli kapitána základny Alfa Beta, leč tím je seznam pozitiv skoro vyčerpán. Škoda, protože vesmírné prostředí skýtalo mnoho možností k nejrůznějším parodickým skopičinám, jenže film si vystačil pouze s několika povrchními vtípky. V zásadě je dvojka nabitější gagy nežli jednička, jenže většina z nich je velice trapných a průměrně natočených. A kvantita značí kvalitu, jak známo, hlavně v socialismu. Nikoli ve vesmíru. Takže průměrná parodie... ()

Reklama

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Pořád celkem dobré, ale i když se objevlo i pár dobrých nových vtipů, většinou jsou to jen různé variace vtipů, které jsme viděli v prvním díle. Svým způsobem tak jednička a dvojka vypadají jako dvě varianty scénáře jednoho filmu. Také přibylo trapných momentů a přiznám se, že mi trochu chybí Leslie Nielsen. Tři a půl hvězdy za film a půlka hvězdy z nostalgie. ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

"Chci slyšet absolutně všechno, co se do této chvíle stalo. - Nejprve se Země ochladila a pak přišli dinosauři. Ale moc ztloustli a proto vymřeli a změnili se v ropu. Potom přišli Arabové a začali si kupovat Mercedesy. Princ Charles začal nosit šaty princezny Diany. Nechtěl jsem tomu uvěřit!" To samé jako u jedničky. Bezvadné gegy a hlášky. Jediná vada na kráse, že je to dvojka a ta už prostě bude vždycky druhé a všichni ji budou porovnávat s jedničkou. Jenže já se u dvojky bavím úplně stejně, takže 5* bez debat. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Obrovský problém filmu není překvapivě v trapnosti (byť by se i tam našli), ale v opakování vtipnosti a scének z dílu numero one. Popravdě mě to naštvalo. Ken Finkleman při psaní scénáře určitě klimbal únavou a nechtěl přemýšlet o něčem novém a tak začal vařit ze starých dobrých ingrediencí, které ale bohužel překročili datum spotřeby. Pro příště ať si raději rozmyslí tohle divadýlko a pokud nepřijde s něčím novým a k počůrání směřujícím, tak raději zalez do ulity a spi! 60% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • V jednej scéne sa objaví loď USS Enterprise zo seriálu Star Trek (1966–1969). (ČSFD)
  • Snaha odpojiť hlavný počítač, ktorý sa bráni a nebojí sa zabiť každého, kto sa o to pokúsi, je odkazom na film 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)

Reklama

Reklama