Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Charles Bronson v roli, jež jej vynesla ke slávě: zabiják z podsvětí, který vraždu povýšil na umění. V dalších rolích se objevují Jan-Michael Vincent a Jill Ireland.  V akčním snímku, za jehož scénářem stojí Lewis John Carlino, spolupracoval Charles Bronson již podruhé s režisérem Michaelem Winnerem. Jejich prvním společným projektem byl nedoceněný western Chatova země, o dva roky později pak spolu natočili akční drama Přání smrti. Bronson zde ztvárnil Arthura Bishopa, „mechanika“ neboli nájemného vraha, schopného zabijáka pověstného svým chladným přístupem k „práci“. S Bishopem se seznámí mladý a dychtivý Steve McKenna (Jan-Michael Vincent), který doufá, že jej Bishop naučí řemeslu. Ten se tomu nebrání, se Stevem absolvuje nejednu akci a mezi jeho učitelská moudra patří věty typu „vražda je jenom zabíjení bez povolení, a zabíjejí všichni – vojáci, policajti...“. Mezi akčními scénami se ve snímku objeví také Bronsonova manželka Jill Ireland, a to v roli atraktivní prostitutky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

hans500 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších akčních filmů Charlese Bronsona. Velkým překvapením je dost dobrý scénář i propracovanost příběhu a výborný konec. Bronson je ve výborné herecké formě, režie kvalitní, akční scény věrohodné, skvělá atmosféra i hudební doprovod je povedený. Ve výsledku tedy nejlepší film Michaela Winnera a jeden z nejlepších akčních filmů 70. let, jednoznačně tedy za 5*. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

stylova praca od dua winner a bronson (ktory spolu dalu svetu death wish seriu) s mnozstvom silnych momentov (bronsonova priprava, akcia v neapole) ale i s par neduhamy akcnych becok zo 70'tich rokov (citit to na rozpocte a televiznej hudbe). v porovnani so stathamovskym remakeom o nieco pomalsie ale stale zabava... ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

All in one pre začínajúceho zabijaka. Neberte to doslovne, ale vedzte, že úzkostlivý grobian Arthur Bishop tu rad radom zosmiešňuje niekoľko modernejších, zbrojným arzenálom vyspelejších najomných vrahov. (SPOILER) V cynickom ťažení snajpruje na krátku vzdialenosť, odčíta z pier ešte lepšie než Chuck Norris, roztápa obete v kyseline, riadi terénnu Crossu na rovnakej úrovni ako Robbie Maddison, hádže časované bomby pod kolesá, traktorom s vysunutou radlicou prekacuje autá do priepasti, odpaľuje byty, lode...autá. (KONIEC SPOILERU) Samozrejme bez mihnutia oka a s precíznosťou zbehlého opravára starožitných hodiniek. "Mechanic" je vábne rozvoniavajúce dobové žrádlo, ktorého prenikavú chuť mierne zastiera len priveľa prílohy. Inak relevantný dôkaz o nesmrteľnosti/nenapodobniteľnosti 70's a o tom, že z postu školiteľa nadchádzajúceho mechanika sa môže kedykoľvek stať riadna fuška. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Nečekaně povedená a stylová podívaná, která vysoce převyšuje Bronsonovy stereotypní kriminálky, jež v té době začínaly v jeho filmografii převládat. Ve své podstatě se jedná o zdánlivě nenápadný film, který nikam zbytečně nespěchá, akci servíruje střídmě, leč svědomitě, a stejně jako Bronsonova postava zvažuje každý krok. Role nájemného vraha mu padla skvěle a správně cynický Jan-Michael Vincent mu s andělskou tváří nahrává na výbornou. Dokonalý je rozhovor s jeho holkou, vyhrožující mu sebevraždou, což Vincent suše okomentuje slovy: "Když ti nezáleží na tvým životě, proč by na něm mělo záležet mně?" Podobných momentů je tady mnohem víc a příběh precizně graduje do perfektního finále, které člověka donutí se ptát, proč se hergot tenhle (dobře skrytý) klenot nestal minimálně stejnou klasikou jako Přání smrti z následujícího roku. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +Charles Bronson a Jan-Michael Vincent, slušná akce, napětí -vadí pomalejší tempo/// Rok vzniku je na filmu velice znát, především na jeho tempu, které se s dnešními akčňáky nedá vůbec srovnávat, proto budu hodnotit s přihlédnutím k tomuto faktu. Charles Bronson hraje zápornou postavu nájemného zabijáka, který se s ničím nemaže a ke všemu přistupuje s chladnou hlavou, prostě na všechno má času dost. Přesto za výsledky které za sebou nechává by se nemusel stydět ani ten největší zabiják z největších. Potěší závěrečná akční sekvence v Itálii, takhle nějak měl vypadat celý film. I tak dobrá zkušenost, protože se chystá remake, tak alespoň budu mít s čím srovnávat./// Celkem 71%/// ()

Galerie (93)

Zajímavosti (16)

  • Názov filmu - Mechanik - je americký slang, ktorým mafia pomenúva nájomných vrahov. (m.a.t.o.)

Související novinky

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Slyovo krveprolévání neskončilo

Slyovo krveprolévání neskončilo

08.02.2008

Kolem nového Ramba je pořádně rušno. Nebude z toho sice superhit (přece jen, to maso je pouze pro silné žaludky), ale 50-milionová produkce se v pohodě zaplatí a DVD prodeje budou nepochybně vysoké.… (více)

Reklama

Reklama