Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1874 a na Divokém Západě probíhá stavba železnice. Když při průzkumu terénu narazí na tekuté písky, tak musí trasu změnit. Jedinou možností je, že povede Rock Ridgem - pohraničním městem, kde se každý jmenuje "Johnson".  Intrikán a generální prokurátor státu Hedley Lamarr chce koupit pozemky podél nové železniční trasy co nejlevněji, a tak se rozhodne vyhnat obyvatele městečka. Posílá na ně gang desperátů pod vedením svého asistenta Taggarta. Zaskočení obyvatelé městečka požadují, aby byl jmenován nový šerif, protože již několik let ve městě žádný není. Na radu Lamarra je vybrán Bart - černoch pracující na stavbě železnice. Ten měl být původně oběšen za to, že udeřil Taggarta do hlavy lopatou. Lamarr se domnívá, že Bart pohorší obyvatele města natolik, že dobrovolně opustí Rock Ridge a on pak převezme "neposlušné" město. Jenže šerif je důvtipný, a když v městském vězení narazí na opilce a bývalého pistolníka Jima, známého jako "The Kid Waco", začne pracovat na překonání nevraživosti vůči své osobě. Lamarr zuří, že se mu nedaří zbavit se Barta, a tak se rozhodne zničit Rock Ridge s pomocí armády kriminálníků. Bart má 24 hodin na to, aby vymyslel, jak město ušetřit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Komedie, kterou se Mel Brooks teprve rozehříval k lepším výkonům. Celkově je jen průměrná, ale některé vtípky jsou legendární. Hlavně scénka s onou německou slečnou, která je potmě s černochem a ptá se nějak takhle : "Je pravda, že vy černoši jste v oněch místech nadměrně vyvinutí ?" a mezitím už se sápe zdánlivě do oněch míst. Vzápětí zvolá " Óch, je to pravda" a pak je slyšet jen nějaké mlaskavé zvuky, načež ten černoch řekne "Madam, právě mi lížete předloktí." ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

No tak oproti Space Balls je to teda dost slabé. Začátek je sice příslibem dobré komedie ale už po takové půl hodince se divák začíná nudit. Můžu vyzdvihnout snad jen výkon Gene Wildera, jehož sympatický xicht a rychlé prsty bylo asi to jediné, co mě v průběhu filmu dokázalo vykouzlit úsměv na tváři. Zase abych film jen nehanil, tak dalším pozitivem je dobrá hudba (originál Mela Brookse) a kulisy westernového městečka. A pak samozřejmě závěr filmu, kde Mel dokázal dobře propojit film s realitou což je snad jediný originální a vtipný prvek ve filmu. No ale přesto dávám 3*, nevím ani proč, snad z nostalgie, snad ze sympatie k Melu Brooksovi. 45%, Dovolte mi, abych přivítal našeho nového ....... Negra! ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Naprosto trefná parodie! Jaký pocit zadostiučinění po hodinách strávených u pitomých westernů, ve kterých se každý druhý jmenuje Johnson a zápletka se už po stotisící točí kolem plánované železnice. A hlavně si uvědomme, že Žhavá sedla vznikla rok před Svatým grálem Montyho Pythona! Závěrečná (v dnešní době možná trochu ohraná) honička po filmových ateliérech tak dostává jiný rozměr. Chtěl bych být na premiéře, určitě bych se byl tenkrát plácal smíchy do kolen! ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malej tak jsem si Žhavá sedla pouštěl furt na vhs a smál se snad každému fóru. A směju se pořád stejně i teď ,ale jen a pouze pokud koukám na verzi s dabingem, který mě tak uchvátil a to ten od čt .Tuhle komedii můžu jen a jen doporučit, protože stačí se uvelebit a vypnout mozek a každého čeká komediální jízda. Určitě, ale nedokáže snad nikdo vystihnou všechny vtipy na jedno shlédnutí a proto je jen dobře že ho donutí sám film aby si ho pustil znovu. 90% ()

Deverant 

všechny recenze uživatele

Mel Brooks asi opravdu není pro každého. Ale mě tenhle film pokaždé pobaví. Rasismus takto zesměšněn jsem asi ještě neviděl (film vznikl v roce 1974, tedy vlastně jen nedlouho po zrovnoprávnění černého obyvatelstva v USA!): "Vítejte nám náš nový...Negře!?" apod. Nebo výčet padouchů, jež chce shromáždit, prováděný Hed(l)ey Lamarrem (od mexických banditů po žháře), který je navíc v následující scéně proveden i obrazem opepřen ještě členy KKK, arabskými lupiči a vojáky wehrmachtu. "Specializace?" "Vražda, znásilnění, loupež, žhářství, znásilnění." "Znásilnění bylo dvakrát!?" "Dělám to rád:" ()

Galerie (48)

Zajímavosti (12)

Související novinky

Zemřel Gene Wilder

Zemřel Gene Wilder

30.08.2016

Alzheimerova choroba nám v neděli sebrala třiaosmdesátiletého herce Genea Wildera. Pokud jste viděli Producenty, Ohnivá sedla nebo Mladého Frankensteina, dobře víte, o koho jde. Tohle je ale jen… (více)

Tvůrce Médi chce umřít na Divokém západě

Tvůrce Médi chce umřít na Divokém západě

06.12.2012

Když přišel s projektem Méďa, většina hollywoodských studií ho odmítla. Včetně Foxů, pro které Seth MacFarlane vytvořil veleúspěšný animovaný seriál Griffinovi. Nakonec se Méďu ujala menší produkční… (více)

Reklama

Reklama