Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (278)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmov o Robinovi Hoodovi, legendárnom zbojníkovi zo Sherwoodskeho lesa, bolo natočených mnoho. Svojim dielom ku tejto téme prispel v roku 1993 aj americký žid Mel Brooks (Melvin Kaminsky). Pojal to s humorom. Natočil komediálnu variáciu s názvom "Bláznivý príbeh Robina Hooda". Mne to však až také bláznivé a vtipné neprišlo. Zdalo sa mi to skôr dosť nudné a miestami i trapné. Zrejme som naladený na inej vlne ako pán Brooks. Pretože ani jeho ďalšie režisérske pokusy na mňa nijak zvlášť nezapôsobili. ** ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi trefná a hlavne po čertoch vtipná paródia od majstra paródií Mela Brooksa sa nesie v znamení absurdných scén, scén z miernym erotickým nádychom a muzikálových scén. Elwes predvádza jedného z najlepších Robinov Hoodov, ktorému sa ani taký Kevin Costner nemôže rovnať. Scény z malým Johnom, alebo Blinkim sú doslova pamätné. Všetko je to typicky Brooksovské a typicky streštené, ale veľmi, veľmi vtipné. Vo svojej podstate som jeden z tých ktorý paródie vôbec nemusia a tie novodobé už vôbec nie, ale aj keď tento film citoval Drsného Harryho a Godfathera prišlo mi to stále vtipné a schuti som sa zasmial. Film pri ktorom som si krásne oddýchol a ktorý si určite ešte raz pozriem. Podobne príjemný pocit som mal ešte s bláznivých striel a horúcich výstrelov, ktoré spolu s Brooksovými paródiami považujem za najlepšie, najvtipnejšie a najvydarenejšie. ()

Reklama

Beky 

všechny recenze uživatele

Solidní parodie na chlápka, který bohatým bral a chudým dával, aspoň teda doufám:)! Opět se ukazuje jak dnešní parodie sází na absenci příběhu, jakéhokoliv příběhu a chrlí pouze slepenec zoufalých a nevtipných scén na sebe a to je obrovská chyba, protože i kokotina by měla mít dějovou linii. Tím pádem považuju bláznivý příběh Robina za přijemnou podívanou, která vám uteče jako voda a i přes svoji stoprocentní nedokonalost ho nebudete proklínat. Jednou větou: Kdo chce Robinem v dnešní době býti, připrav se na to, že budeš bitý:) ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší než jiné Brooksovy parodie, ale pořád docela sranda, která si tentokrát bere na paškál legendu o Robinu Hoodovi a její dvě neznámnější filmová zpracování s Kevinem Costnerem a Erollem Flynnem. Nicméně se objeví i podařené narážky na jiné filmy jako třeba Kmotr nebo Dirty Harry (ve filmu jako Dirty Ezio) nebo Sever proti Jihu - Will Scarlet O'Hara. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený film z dětství a vlastně i z dospělosti. Mel Brooks má dost zvláštní styl točení filmů a předkládání vtipů, proto chápu to nízké hodnocení. Mně však vyhovuje. A ve výsledku to má všechno, co parodie mít má. Zesměšnění všeho na dosah, předělání původních scén do nesmyslů. Já jsem byl víc než spokojen. "Čau, vopate!" 85% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Don Giovanni byl pojmenován podle hlavní postavy stejnojmenné opery od Mozarta. (viperblade)
  • Scéna, kdy šerif (Roger Rees) spadne skrz střechu k Latríně (Tracey Ullman) a ona se ho následně pokusí svést, byla kompletně improvizovaná. (viperblade)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno