Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivý strýček (Brian Cox) a hromada dluhů donutí roztomilého smolaře Steva Barkera (Johnny Knoxville) uchýlil se k plánu tak šílenému a zavrženíhodnému, že by dokonce mohl fungovat. Bude předstírat mentální retardaci, pronikne na nadcházející Speciální olympiádu a domů přiveze zlato! Jenomže soupeři celý podfuk prokoukli. Steve díky nim procitá a uvědomuje si, že chce zdolat mnohem větší výzvu: stát se lepším člověkem. U filmu Bláznivá olympiáda, natočeného v produkci neohrožených bratrů Farrellyů (Něco na té Mary je, Těžce zamilován) se budete neskutečně bavit od začátku až po závěrečné titulky! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (216)

helrohir 

všechny recenze uživatele

Nič moc teda. V podstate som dosť sklamaný, pretože od filmu s takýmto príbehom a Johnnym Knoxvillom v hlavnej úlohe som očakával poriadnu kopu zábavy v štýle Jackass. Tvorcovia sa však zrejme báli urobiť si príliš veľkú srandu z postihnutých ľudí. Nuž ale pár krát som sa aj zasmial, takže to nie úplne zatrateniahodný film. ()

uzzi 

všechny recenze uživatele

Tohle ničím nepřekvapuje, je to do puntíků nalité do všech klišé - počáteční problém - jeho řešní, katarze, osvícení, dojemný konec. Tvůrci se lekli dosti kontroverzního tématu a tak se z daného prostředí moc netěží, spíše se jedná o lehké naťukávání. Škoda, že těch vtipů tady moc není. Ale jako vata, na jeden večer to stačí, plus tak krásná bloncka v hlavní ženské roli. ()

Reklama

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Není hezké dělat si srandu z handicapovaných, ale naštěstí tady ta komedie je v dobrých mezích. Spíš mi přijde, že se tu občas ukazuje, že i nějaký ten postižený člověk dokáže, kolikrát více a především žije lepším životem než naprosto zdravý jedinec. Knoxville mám rád pro jeho některé vylomeniny v Jackassu, ale nedokázal jsem si ho představit v celovečeráku. Musím, ale říct, že na tuhle roli se hodil. Ne, že by vypadal nebo se normálně choval jako mentálně zaostalej, ale trochu ty móresy má z výše jmenovaného Jackassu, kde se tak občas chovaj. Celý je to vesměs jedna velká blbost, ale mě to pobavilo nadprůměrně. K tomu se přidala moje oblíbenkyně Katherine Heigl a dílo bylo dokonáno. Určitě komedie, která by neměla nikoho pohoršit, naopak spíše pobavit. 75% ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

Priemerná americká komédia s peknou myšlienkou, ktorá stojí za to byť prezentovaná. Pointa ale dosť redukuje kvalitu filmu a s ňou klesá aj pútavosť. Pri filme som sa miestami dosť nudil a z vtipov si pamätám menej ako polovicu. Ak chce niekto propagovať spomínaný materiál, je potrebné aby do filmu pridal adekvátnejšiu atmosféru ktorú by príjemne doplnil sarkazmus. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

POZITÍVA: prekvapivo dobrý Knoxville, ktorého postava je akoby písaná na telo Jimovi Carreymu, či Adamovi Sandlerovi, avšak oni už dnes kopú za inú ligu. Na rozdiel od tých dvoch megahviezd, však Knoxville netlačí zbytočne na pílu a nesnaží sa film ukradnúť pre seba, ale dodáva svojej postave aj sympatie. Ďalej je tu zábavný a vždy iný Brian Cox (čo robí v takejto taškarici tento herecký chameleón?). A v neposlednom rade sympatickí predstavitelia Knoxvillových mentálne postihnutých kamarátov, ktorí sú na plátne mimoriadne bezprostrední. NEGATÍVA: popri nejednej podarenej vtipnej scéne sa vyskytujú aj mnohé, ktoré vyznejú do prázdna. Tým pádom je tu aj nemálo hluchých a nudných miest. Taktiež by som k negatívam pripísal aj neoriginálny a opäť typicky hollywoodsky, moralizujúci scenár a dopredu jasný finiš. VERDIKT: komédia, pri ktorej som neutrpel psychickú ujmu a neľutoval som obetovaný čas. O pár rokov v televízii si ho znovu rád pozriem. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Profesionální zápasník Terry Funk si ve filmu střihl malou roličku. (HappySmile)
  • Trvalo 7 let než se film začal natáčet. (HappySmile)

Reklama

Reklama