Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Vtipný, zábavný, no predovšetkým veľmi svieži a pozitívny film, ktorý vám zaručene vyčarí na tvári úsmev. Tempo sa našťastie nikde nestráca a čo sa hlavného predstaviteľa týka, Heath Ledger možno na nejakého Casanovu nevyzerá, no svojej úlohy sa zhostil viac než dobre. Po dopozeraní som uvažoval, že možno Casanovovi udelím hviezdičiek päť, ale s denným odstupom ostávam radšej pri výstižnejších (silných) štyroch hviezdičkách. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "My jsme katolická církev, my můžeme všechno …“ ----- Casanova, jak ho neznáte. Jeho příběh možná nemá takovou hloubku, jakou mohl mít, zato má originální zápletku a zábavný děj se spoustou podařených vtipných scén - a s půvabnou pointou … a především má to štěstí, že mohl využít nezaměnitelný herecký talent Heatha Ledgera pro roli Casanovy - proslulého svůdníka, který žil pro lásku a přitom neznal její podstatu … dokud nepodlehl kouzlu jediné ženy. O to víc je mi líto, že ho už nikdy v žádném novém snímku neuvidím. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nic pozoruhodného sem na tom nenašel, děj fraškovitý a klišézní, čekal jsem spíše seriozní životopis a místo toho jsem dostal něco na způsob jedné ze Shakespearových komedií - plné záměn postav, převleků za muže, suchých hláškek (v jejich době dobrých) a šťastného konce, kdy si všichni najdou někoho na sex... Pozitivní na tom filmu bylo, že mě to bavilo. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Slyšela jsem o něm, ale seznámila jsem se s Casanovou až teď. Heath Ledger byl určitě skvělou volnou do této role, v poslední době jsem s ním viděla tolik filmů, že si uvědomuji, že to byla velmi schopný herec, který dokázal zahrát cokoliv, škoda, že musel odejít tak brzy. Navíc mu to ve filmu skvěle funguje se Siennou Miller. Příběh je ale trošku slabší, místy jsem se vážně nudila, Jeremy Irons moh být trochu více zlejší, víme že to umí, do té role nedal všechno, co mohl. Jinak atmosféra filmu a hudba úžasná, ale něco tomu prostě chybělo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Však som tvoja jediná?“ – „Samozrejme. Ako všetky.“ Každý, kto videl prvé filmy švédskeho režiséra Hallströma (ČO ŽERIE GILBERTA GRAPEA?), vie, že to, čo zalieva teraz, je slabá káva. Situácia je o to rozčuľujúcejšia, že v posledných rokoch pravidelne prehajdáka obrovské rozpočty, slávnych hercov, bombastickú výpravu i netradičný scenár. Všetko je mu jedno. Je priehľadný, trápny, starecký, patetický. V najlepšom prípade nudný. Potopil už Kevina Spaceyho (OSTROVNÉ SPRÁVY) a Roberta Redforda (ŽIŤ PO SVOJOM) a v zdĺhavom, únavnom, čudnom (slnečné okuliare?) a stereotypnom CASANOVOVI by drasticky zle vrátil Heatha Ledgera naspäť k jeho blbým začiatkom (10 VECÍ, KTORÉ NA TEBE NENÁVIDÍM)... keby talentovaný Austrálčan ešte v tom roku nedostal svoje najlepšie „dospelé“ úlohy (SKROTENÁ HORA a LEGENDY Z DOGTOWNU). Ledger do postavy najslávnejšieho zvodcu všetkých čias nedorástol, tá rola je pre iný typ herca (predovšetkým staršieho). Ak je ale on ako Giacomo Casanova "len" nevhodne obsadený, čo dobré sa dá potom poslať na adresu vedľajších figúrok, nenápadito stvárnených za bežných okolností nápaditými hercami (Oliver Platt, Jeremy Irons, režisérova manželka Lena Olinová, najlepší je nepodarený sluha Omid Djalili)? Nevraviac o bezzubej Sienne Millerovej ako žene, ktorá zlomí Casanovu (a divák netuší, prečo). Kým niektoré z posledných Hallströmových filmov do zdarného konca dotiahli aspoň výnimoční herci (PRAVIDLÁ MUŠTÁRNE) a neskutočná výprava (ČOKOLÁDA), CASANOVA je rutina s hŕstkou lepších okamihov (rukavica, kláštor, záverečná dobre inscenovaná tímová bitka). ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Nejnovější zpracování příhod legendárního svůdníka si odneslo z kin USA během prvních třech dnů (23. – 25. 12.) promítání 231 077 dolarů, celkem potom něco nad 11 milionů. (imro)
  • Film se dostal do užšího výběru děl promítaných na Filmovém festivalu v Benátkách. Organizátoři tehdy zúžili počet filmů o čtvrtinu, aby po každé projekci mohli kvůli obavám z teroristických útoků důkladně prohlédnout jednotlivé kinosály. (imro)

Reklama

Reklama