Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V letním táboře Camp Walden se kurážná jedenáctiletá Hallie, která žije se svým otcem v Kalifornii, setká se stejně starou elegantní Annie, žijící s matkou v Londýně. Střetnou se v šermířském souboji, a když si po jeho skončení sundají přilby, zjistí, že jsou si k nerozeznání podobné. Zatímco v šermu byla úspěšnější Annie, Hallie zvítězí v partii pokeru. Přes vzájemnou nevraživost se dívky dají do řeči o svých rodičích a překvapeně zjistí, že jsou ve skutečnosti dvojčata. A když jim dojde, že ani jeden z rodičů si po rozvodu nenašel nového partnera, řeknou si dívky, že dají otce a matku opět dohromady. A protože každá z nich by ráda poznala druhého z rodičů, rozhodnou se začít tím, že si při odjezdu z tábora vymění místo. Zatímco Hallie se vydává do Anglie jako Annie, její sestra se vydává za otcem do Kalifornie. Obě dívky jsou svými nově objevenými rodiči nadšené. Jenže zatímco dojatá Hallie se seznamuje s dědečkem a matkou, představí otec Annie svou snoubenku, nafoukanou vydavatelku Meredith, které jde zjevně jen o Nickův majetek. Když dívka zjistí, že svatba se má konat už za čtrnáct dní, volá Hallie do Anglie. (TV Nova)

(více)

Recenze (326)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní, tomuhle filmu nemám, snad až kromě jeho délky, co bych mu vytkl, ale nenalézám ani nic, co bych nějak vychválil. Z těch mnoha různých rodinných filmů určitě ten lepší kousek. A dobrá, budu trochu černě (stupidně) humorný - rajcuje-li vás Lindsay Lohan a máte-li pedofilní sklony, tak je to pro vás jako stvořené :-) ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Já mám pro tento snímek slabost a to především proto, že jsem na něm vyrostla. Vlastně bych ani nemohla spočítat kolikrát jsem ho viděla, jako dítě jsem si ho pouštěla stále. I přesto, že dnes si ho už skoro vůbec nepustím, v televizi si ho nenechám ujít a vychutnávám si celých 120 minut nostalgie. Je to nenáročný, sympatický a milý film, u kterého vždy vypnu. Hezký námět, dobří herci, mladá a ještě nezkažená Lindsay. Dokonce i český dabing je podařený. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Tohle už jsem tak dlouho neviděl! :) Ale pamatuju si to úplně přesně a vím, že se jedná o velmi milý film... :) ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých zamilovaných dětských filmů, na který se při příležitostném vysílání vždycky ráda podívám. Lindsay Lohan je tu vážně skvělá a pamatuju si, jak se mi vždycky líbila táborová část a pak plánování Annie a Hallie...prostředí Londýna a vinic v Kalifornii. I další herci a jejich postavy jsou skvělí...elegantní a krásná Natasha Richardson (RIP), pohledný sympaťák Dennis Quaid a úžasně vtipné byly i postavy komorníka Martina a Chessy. Přiznám se, že film už znám skoro nazpaměť...a podle mě má vše, co má dobrá rodinná komedie mít...vtipné, docela dost hlášek, krásně dojemné, příjemný (můj velmi oblíbený) soundtrack...Here comes the sun, LOVE, Ev'ry time we say goodbye...http://www.youtube.com/watch?v=GJRGynQG2sI ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Obdobny film - "Male dohazovacky" s Mary-Kate a Ashley Olsenovymi se mi libil vic, tady, nevim proc, sem si nezamiloval hlavni predstavitelku. Film mel ale jinak napad a celkem se povedl, takova hezka vtipna americka romanticka komedie. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak co, bylo to hustý ??" - "To není ten pravý výraz !! Máme trest až do roku 2000.." ;) Filmově debutující a ironií osudu v zásadě i zároveň na dlouho jediná herecky skutečná Lindsay a Lindsay a technicky dokonalá iluze v hlavní roli.. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jedna z nesčetných variant na známý motiv oddělených dvojčat........ Scénář : David Swift. Kamera : Dean Cundey. Musím však říci, že tohle je docela pohodově natočené. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl asi třikrát. Trochu mi trvalo, že ty dvojčata představuje Lindsay Lohan. Je to zábavný, trocha tý romantiky tam je, ale ve výsledku to vyzní jako obyčejný rodinný film. Hodnocení: 60% ()

svik 

všechny recenze uživatele

Hodnotím za 3..........Celkem dobře sluše sehraná komedie. Co se mi velice líbilo bylo herecké obsazení Natasha Richardson, Dennis Quaid tento pár byl veli skvěle sehraný to se musí nechat doufám, že je někde ještě spolu uvidím. Co se týče malých holčiček je úctihodné že se do takovéhoto filmu pustily a to bych řekl že selkem naplno, ale co bych řekl že svou roli nezvládli -herecké výkony strašně přemrštěně zahrané až přehnané. Celkový námět filmu se mi také nelíbyl chtělo to když už je to určeno především těm nejměnším , alespoň trochu více akce . Toť můj skromný názor. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

1*nebo odpad dávat nechci, ale myslela jsem, že ty 2 by mohly snížit průměr, protože jak to kur*a může být červené?!??! ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Roztomilé rodinné ragú. Rozkošné ratolesti rozproudí rozprávku, rozšifrují rodičovský rozsudek a rezolutně rozporují rozhodnutí. Rozehrají rošťárnu, rozcuchají roky rozejité rodiče, rafinovaně rozemelou rentiérku a rozbijí rodičovskou rezoluci. Rozrušením radostně ráčkuji. Romantický ráj. Rdím se... ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Hlavní myšlenka filmu je přirozená a lidsky pochopitelná: děti touží žít s maminkou a tatínkem i s vlastním sourozencem. Dnes, v době zmatených rodinných vztahů, kdy mnohé děti mají více tatínků, více maminek, více babiček a dědečků, houf sourozenců vlastních, polovlastních i nevlastních, kdy se potulují jako bludné ovce mezi svými rodiči v tzv. střídavé péči a jsou de facto bez trvalého domova (!) a některá ubožátka mají dokonce stejnopohlavní "rodiče", dnes, kdy z těchto důvodů i katolická prestižní škola má ve formulářích uvedeno "1. a 2. zákonný zástupce" místo prostého pojmenování "otec a matka" - dnes je tato myšlenka obzvláště dobrá a důležitá; za ni určitě zvyšuji hodnocení na 3*. Jinak film osciluje mezi brnkáním na city a americkým kýčem. Doporučuji některé jiné z mnoha zpracování této předlohy, v nejlepším případě přímo Kästnerovu nestárnoucí knihu Luisa a Lotka. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Ehm ehm ehm...tak tohle je v červeném? Ani tehdy ani tedka mě to ničím neoslovilo. Bude to tím, že na rodinné-romantické-americké komedie jsem už alergický/apatický. ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

děkuji technice a svému věku , že mohu srovnat Luise a Lotka 1950 a tento film 1998. Oba dva jsou perfektní. 1950 a 1998 tj skoro 50 let 1. 5 let po válce jednoduché prosté i milejší, vypravěč byl tehdy sám spisovatel Erik Kestner 2. 1998 bohatí úspěšní a přesto velice přesvědčivé. Přestal jsem nahrávat a začal jsem si přehrávat filmy , které mám ve filmotéce a jsem velice rád že mám co přehrávat k mé úplné spokojenosti přeji vám abyste to mohli říci také jako já hezké Vánoce Vám přeje deda :-)ps slávu někdo neunese škoda ale i tak byla skvělá:-) snad dostane rozum, ale někdo je chytrý celý život :-)ten film mě potěší a luisa a lotka taky:-)3.12.2019 ()

themic 

všechny recenze uživatele

Budu to tu opakovat, ale je to vážně podle mého jeden z těch lepších rodinných filmů... Lindsay Lohan to zahrála skvěle jako většina malých herců a hereček, ale kde je jich teď konec, že?.. Většina lidí si o tomhle filmu myslí, že Lindsay má dvojče, ale není tomu tak..:) Pro mě byl dobrý scénář i příběh se skvělým zprováním a doplněný dobrýmy výkony herců, který předvádí Dennis Quaid..:) Jiné komedie tomu nesahají ani po kotníky.. Dávám 4* ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby nejlepší snímek s dříve dětskou hvězdičkou Lindsay Lohan a jeden z nejlepších v žánru rodinného filmu. Opět film, který mohu vidět pokaždé co ho reprízují a konečný dojem zůstává pořád stejně skvělý. 80% ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Hehe :) Rodinná komedie jak má být! Když se řekne rodinná komedie tak si vyvavím přesně tento film. Film potěšující všechny členy rodiny - jak malé děti, tak dospělé rodiče. Příběhová linie je skvěle pochopitelná pro diváka v jakémkoliv věku. Nevím co se mi na filmu tak líbilo, ale nejspíš to, že ve filmu skoro není použito žádné násilí, vše je dětsky a romanticky barevné a veselé. U tohoto snímku bych nerozebíral každou část film zvlášť, ale bral bych ho jako celek, což se nakonec má. Jako celek je film prostě dokonalý. Dále bych zmínil hlavní aktérku Lindsay Lohan, která hraje to nejsladší koťátko jaké jen jde. Opravdu je doslova k snědku :) - ale pozor. Lindsay se nám vyklubala v pěknou buchetku k sežrání, je nyní velice hezká a krásná dívka, kterou bych rozhodně nikdy opvrchně nepohrdnul :) ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší film s Lindsay Lohanovou. Tady ještě nebyla taková dračice jako je teď. Pěkný přiběh a docela povedená zápletka. ()

Související novinky

Natasha Richardson podlehla zranění

Natasha Richardson podlehla zranění

19.03.2009

...které utrpěla v pondělí během lekce lyžování na začátečnickém svahu v Kanadě. Ačkoli krátce po pádu tvrdila, že je v pořádku, pracovníci lyžařského střediska naléhali, aby navštívila lékaře.… (více)

Reklama

Reklama