Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na letecké základně „ochránců“ vzdušného prostoru je stále rušno. Elitní piloti střeží, trénují a milují. Během letecké přehlídky zmizí z dosahu radarů jedna ze stíhaček. Vojenská kontrola vyšle do zóny, kde byla naposledy spatřena, dva zkušené piloty Marchelliho a Valloise. Když ale ztracený stroj objeví, dostanou zcela nečekaně příkaz k přistání. Při náročném manévru zaútočí pohřešovaná stíhačka na jednoho z nich. Začíná vojenská operace, při které se piloti snaží získat ukradený stroj a zabránit tak teroristickému útoku. Letecká akrobacie, bojové scény v oblacích a přátelství na život a na smrt je společným jmenovatelem této napínavé podívané. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

FireTight 

všechny recenze uživatele

Skvělé záběry na moderní stíhačky, opravdu neuvěřitelné záběry na letící stíhačky a nádherné nebe s oblaky, ale co víc? Víc bohužel nic a je to možná tak trochu škoda. Jenže co chcete od filmu, i když od něj už na začátku vůbec nic nečekáte, když má naprosto děravý scénář? Popravdě jsem v některých chvílích netušil, co se zrovna řeší, což nebylo nejšťastnější. A když jsem se zhruba v posledních patnácti minutách dočkal odhalení jedné velké lásky, mohl jsem se jenom chytnout za hlavu, protože takové klišé jsem vážně nečekal. Ale abych jenom nekritizoval, útěk z pouštního letiště byl opravdu efektní, hlavně její úplný začátek s použitím nadzvukové rychlosti! O takovým využití stíhačky si může naše armáda nechat jenom zdát! :D ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Od takovyhleho druhu filmu clovek neceka zadny veledilo, spis blbost, ale zabavnou. Bohuzel tentokrat se to moc nepovedlo. Ono ani reziser neni zadnej frajer a krome slusnyho Taxi natocil jen picoviny. Ve filmu je docela dost "akce v oblacich", jenze vsechno je to takovy beze stavy a furt dokola to samy, ze to i docela nudi, ackoliv to neni natoceny nejhur a hudba hraje svizna. No a to je vyplneny vcelku slusnym pribehem, kterej se ale postupne nak divne rozplizne, ze uz na sebe sceny ani nenavazujou. A ten tomu na zabavnosti dvakrat neprida. Jinak herci jsou az na par vyjimek nic moc a dve sexy pilotky nakonec nic poradne nepredvedou. Ne moc zabavny, s nulovym napetim a casto dost nudny, takze to vic jak za 2* nebude. ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

tento film, je úplná bezkonkurenčná brutalita(sorry za výraz). Napínavý príbeh, Francúzske prevedenie, skvelý herci, úžasné akčné scény, tajomné stupňovanie deja, neuveriteľný soundtrack. Nápad pre mňa úplne nový, vo svojej podstate originálny, scenáristicky zvlásnutý a ktorý vás hlavne neomrzí. Tento skvost som videla dohromady asi 10 krát a ani po tom 10 pozretí som nedokázala odtrhnúť zrak. Pre mňa skvelé, zážitok 100%. A možno by som si aj vyskúšala letieť v stíhačke, lebo to vyzeralo krásne(ale pravdaže z veľkou taškou na...no viete čo. ()

BaronX 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na příběh, o ten tady vůbec nejde. Zde frčí krásné pilotky, úchvatné pohledy z letadla (přelet nad Paříží byl bomba) a spousta leteckých soubojů. Co na tom, že film jako takový je úplně o ničem, prostě se jen vklidu usaďte, přitpoutejte se a vychutnejte si let, budeme přistávat za pár minut. ()

Drc 

všechny recenze uživatele

Pokud narovinu přiznáme, že na tento druh filmů se hlavně dívají lidé, kterým se letecké filmy líbí, pak si zaslouží jednoznačně kladné hodnocení. Leteckých scén a techniky je zde k vidění požehnaně, souboje sice mohly být trošku přehlednější a atmosféričtější, ale jde to. Postavy jsou celkem vyhraněné a dobře zvládnuté. Bez velkých hvězd a s klasicky francouzsky překomplikovaným dějem se pak pro nezaujaté stává průměrným filmem. Já jsem se však dobře bavil a přidám se ta k pozitivní menšině v názorech na toto dílko. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Postava Ipoda (Jean-Baptiste Puech) je charakterizovaná tím, že při letu poslouchá mp3. Ve skutečnosti si stíhací pilot do kokpitu nesmí nic vzít. (Thommy91)
  • Pro zachycení rychlých manévrů letadel byla vyvinuta speciální kamera, kterou tvůrci umístili do prázdné nádoby na palivo. Protože v ní bylo jen málo prostoru, kamera mohla snímat jen čtyři minuty materiálu. (imro)

Reklama

Reklama