Reklama

Reklama

Plechová kavalerie

(seriál)

Epizody(7)

Je léto a začínají žně. Vydáme se za volanty kombajnů s legendami českého hereckého nebe napříč bývalým Československem. Prožijeme společně pracovní i osobní příběhy party kombajnérů z Nepomuku, která svádí boj o zrno na Slovensku, na Hané i v jižních Čechách. (oficiální text distributora)

Recenze (183)

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Podle mě je obdivuhodné, co se tu z toho tématu podařilo vykřesat. Plechová kavalerie je sice poplatná době a dobrovolně bych ji celou neshlédl. Ale o takový seriálový průjem, jaký je v dnešní době běžným a oblíbeným standardem, se nejedná. Hrají zde pouze vynikající herci, kteří mají co hrát, evidentně se v době vzniku ještě někdo zabýval hudbou v seriálech, texty se nepsaly cestou v metru na plac a scény pravděpodobně nemusely být hotové na první, maximálně druhý pokus. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Mladý, a už dostane úkol jako hrom. Vést brigádu na žně. Bojuje, mazaní chlapíci ho neberou. Pomáhá mu jeden mazaný (V. Menšík), ale tajně, aby si jiní chlapáci o něm neřekli, že je podlézávací prďola. Mladý inženýr odryje i staré zavedené pořádky, kdy se člověk obohacuje na úkor státu. A díky tomuto seriálu stáli náhle před vysokou zemědělskou školou fronty mladých ldií, kteří chtěli být jako on. Ach, kde jsou ty časy. Kolik mladých mužů se dneska hlásí třeba na teologii? Chce býti následníky Ježíše Krista? Je tam prázdno. Přitom je to dneska povolání, že i běžný farář si jezdí v autě střední třídy, má několik milenek a bydlení zadarmo. Houkne na věřící, a už má novou chatu na zahradě. Nechápu, že v dnešní době je tato profese tak opomíjená, i když má tolik výhiod a užívající si jich příslušníci jiných států, co jsou jich na našem území stovky, dovážených hlavně z Polska. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"A KRUCI! TADY NĚKDO HRAJE FOTBAL S PRIBIŇÁKAMA!" Agitka neagitka, Dietl to měl prostě v paži a i když se můžem pošklebovat řešeným pseudoproblémům, tak premisa o nezkušeným inťošovi, na jehož bedra je naražená tíha velení bandě kombajnérskejch mazáků a handrkování se s ješitnejma lokálníma papalášema, je super, každej díl má svůj poctivej konflikt, všechno se ve finále pěkně zúročí a celou dobu to má kvalitního záporáka. Navíc to jistí kvalitní herci na čele s Menšíkem a ty Moučkovy soudruhy ředitele fakt žeru. A ty hlášky! "TO JE ALE PĚKNEJ VEČER, CO? TAKOVÝ VLAHO..." ()

rodo 

všechny recenze uživatele

Strašný seriál, který je o absolutním h...ě, ba co dím o socialistickém h...ě. Řešit celý jeden díl, že pribináček s dvěma rohlíky je pro soudruhy kombajnisty podřadnou svačinou, to už je na mě moc. Fakt ztráta času a je mi líto, že pod něčím tak nudným a trapným je podepsán scénárista Dietl. Fuj... ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Jestli je tohle nejhorší český seriál všech dob... Myslím si, že jsou horší seriály natočené před rokem 1989. Určitě jsou české seriály, které jsou neporovnatelně horší než PK - na mysli mám zejména produkci nekonečných TV seriálů za posledních pět let. Některé zápletky byly dobré, jiné hodně špatné. Herecké výkony zrovna tak. Hartl se nemusí stydět, že v tom hrál. Nevím, co je špatného na postavě zemědělce. O žádné super propagandistické dílo se taky nejedná. Neškodný seriál, který stačí jednou vidět a který podle mě nikoho a nic neuráží. 45 % ()

Galerie (19)

Zajímavosti (25)

  • Oba představitelé protivníků ze seriálu – Jan Hartl a Jiří Samek – načetli jako audioknihu známý humoristický román „Saturnin“ od Zdeňka Jirotky. Jan Hartl v roce 1990, Jiří Samek v roce 1991. (topi80)
  • Natáčelo se v Berouně, Hostomicích, Mělníku, Mníšku pod Brdy, Řevnicích, Zdicích, Staré Huti, zámku Dlouhá Lhota a na nádraží v Dobřichovicích. (M.B)

Reklama

Reklama