Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (180)

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám s touhle epizodou jeden zásadní problém. Jedna epizoda seriálu Gumballův úžasný svět má dost podobný námět, vychází z něj stejná myšlenka, která je navíc chytře podaná a správně to ukazuje, jak zlá by tahle verze budoucnosti byla. Blbý na tom je, že to, co předvede tahle epizoda Black Mirror za 63 minut, předvedl i Gumball v 10 minutách (a teoreticky vlastně jen v pěti). Od začátku jsem čekal, že se ženská bude chtít natolik snažit o to být populární, až jí z toho hrábne, něco se stane a buď totálně pohoří a nebo se dostane na nějakých 4,9 hvězd mezi smetánku. A ono ne. Za celých 63 minut vidíme jen to, jak má ženská noc blbec, její hodnocení jí kvůli pár pitomým situacím klesne z 4,2 až na úplnou nulu (což stejně nedává smysl, protože jestli jsem ten systém hodnocení dobře pochopil, nemohla takhle rychle klesnout ani když jí na tom letišti strhli hodnocení o celou jednu hvězdičku... jo a btw všiml jsem si dobře, že míň jak hvězdička dát nikdy nešla? jak se pak dostala pod jednu hvězdu?), přičmež se ale víc nestane, jsou zde jen načrtnuté základní problémy, ale skutečně do hloubky to nejde. Během té epizody se dal krásně vybudovat celý svět, který by vysvětlil, jak tohle hodnocení funguje třeba v politice, jak na jeho základě funguje celý svět, jestli je nutné na té síti být nebo ne a jak dopadnou lidé, co klesnou moc dolů (kdyby aspoň ty na úplné nule třeba popravovali, aby to mělo aspoň větší logiku) apod., ale místo toho jsem dostal nudný příběh o jedné fifleně, co strašně moc chtěla mít vysoké hodnocení, jela kamarádce s 4,8 hvězdičkami na svatbu, potkala jí řada neštěstí, pak potkala kamioňačku, která jí ukázala, že se člověk podle hodnocení soudit nedá (kdyby ta epizoda skončila právě tím, jak z kamionu vystoupí a na tu svatbu by se vykašlala, asi bych byl radši a tolik bych to nekritizoval) a pak přišel úplně přehnaný závěr, který ten můj dojem pokazil ještě víc. Většinu hodnocení si vysvětluju spíš tak, že ostatní uživatele tahle epizoda svým vyzněním vyděsila a přitom nad ní už dál nepřemýšleli, ale já si nemůžu pomoct, možná je to můj problém, ale mě to přišlo spíš přehnané než chytré. U Gumballa se mi ta myšlenka líbila, protože byla dostatečně (a snad i víc) rozehraná na 10 minut. Tady ji prostě beru jako zajímavou, ale na svoji stopáž dost nedomyšlenou. A mé dojmy nezachrání ani česky mluvící Škodovka pro spodinu. Slabé 3* ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto geniálně vystavěný díl. Cítím se lépe právě v tomhle směřování příběhů. Kdy se vlastně neřeší něco, co není není, ale něco, co už skutečně je, jenom se to trochu navýší, protože něco podobného jednou nakonec bude. Aby to působilo jako varování. A jo, to píšu jako někdo, kdo si uvědomuje, že by v tomhle světě byl odpadlík nejspíš s 1,2. Takže si tohle hlavně nikdo nečtěte. Ať vám taky nespadne hodnocení ;) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokrytectví dohnané díky společnosti založené na statusech do extrému. Nesnáším afektované a egem zpruzené lidi, takže bych byl jasná 0,01. Zpracování je bohužel přitažené za vlasy...pád příliš strmý, na to jak málo k němu stačilo. Ale přesto...něco do sebe to přecejen má. Na papíře to jistě vyzní líp. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vážně jsem se na pár vteřin zamyslel, jestli tenhle díl hodnotit. Fakt že jo, až takovej jsem pozér. __ Všechno samozřejmě začíná známkováním ve škole. Posléze se přechází na kredity a peníze. Pokud si chcete uměle zlepšit hodnocení (půjčka, hypotéka) musíte se podrobit hodnocení banky. V UK jsem měl možnost nakouknout i z druhé strany, kdy jsem hodnotil žadatele o půjčku. Nemáš 20 bodů? Smůla. Budeš si u nás muset zlepšit pověst. __ Hezky zachycená umělost. Zahřálo mě u srdce, že i v budoucnosti bude čeština všeobecným znakem chudoby a zaostalosti. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přetvářka, stádnost a prefabrikované štěstí zastoupené růžovoučkým úsměvem. Jeden by se poblil a víc, než na 2,5 by to rozhodně nevytáhnul. Nu, co už. Snad se téhle budoucnosti nedožiji. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu kýčovitou a přerůžovělou stylizaci, chápu a beru milionovej nápad, ale nesedla mi asi ta forma nebo to provedení - společnost je sice cele a celá postavená na hodnocení se navzájem na stupnici od 1 do 5 (trochu mi chybělo, že si tam lidi nemohli posílat Odpady, haha), ale přesto to dělaj hrozně kostrbatě obyčejnejma mobilama, hodnotěj se i za drcnutí se na ulici a přitom to ovlivňuje ne jen jejich kariéru nebo společenskej status, ale někdy doslova i jejich život. Vůbec tomu neberu ten nápad, kterej je (jako v BM tradičně) zase skvělej, možná to ale celý hodnotim trochu níž i proto, že mě strašlivě srala ta mně extrémně nesympatická protagonistka. Jinak je ale ta obecná honba za lajkama na fejsbuku a instagramech a všude možně tak zvráceně zhoubná a nebezpečná, že pro mě bude zajímavý asi cokoliv smysluplnýho, co o tom kdo kdy natočí - a tohle je samozřejmě mnohem víc než jen to..‎ Takže díl je to zajímavej hrozně, celkově mi ale nesed tak, jak bych si přál (narozdíl třeba od Walda, kterej mi ani nesed, ani mi to nepřišlo zas tak zajímavý - na BM ojedinělej případ) - za mě teda silný 3*. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nápad světa, ve kterém rozhoduje bodové hodnocení člověka, je velmi svěží a vnáší do nové série čerstvý vánek. A že pro ono hodnocení platí jediné - přetvářka a neustálá snaha působit ve vší dokonalosti. No... Není tohle i odraz skutečnosti? Děj se dal nicméně odhadnout až do konce - že zkrátka dojde k nějakému uvědomění, či ne moc veselému vyvrbení, což je pro Black Mirror už klasikou. Co ale překvapilo, byla čeština v autě! To jsem opravdu nečekal a část bodíku dávám už jen tomuto milému překvapení a odkazu na naši malou zemičku a jazýček. Jinak? 4.1, víc neudělím. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otroctví přehnané morálky, které si lidstvo dobrovolně způsobuje. Další přesná trefa omouněného zrcadla na hlavičku hřebíčku, jenž tvoří obraz naší společnosti, která se v náznacích k podobné budoucnosti blíží. V roce 2020 v, naším prezidentem milované, Číně začne fungovat systém, který se od zde představeného liší jen několika prvky. Další omezení na lidské svobodě a právech, které snadno mohou eskalovat na zhoršení životního poměru. Kterak se systém, který má morálce pomoci, stává nemorálním nástrojem, který může zničit život. Bryce je herecky na hodnocení výborné, kterému sekundují James Norton v roli jejího bratra a maličký, leč skvělý výkon Sopea Dirisu. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Instantní štěstí. Droga, která je návyková a jejíž účinek rychle vyprchá. Páčiky (SK friendly :) nemůžou za vaše posraný životy. A když už člověk nemá co ztratit… exhale. ()

Reklama

Reklama