Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Sci-fi antologie temných příběhů o závislosti na sociálních médiích, „živé“ reality show a možnostech budoucnosti. (Netflix)

Recenze (48)

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z této - druhé řady už jsem tak nadšený nebyl. Postrádal jsem tady ty futurologické technologie, které mě tak uchvátily v řadě první. Filmů o humanoidech, kteří - byť by byli sebedokonalejší - nemohou nahradit originální předlohu, jsem už pár viděl, stejně tak mě neohromí lovy lidí nabízející zvrácenou show davům a nadšené očekávání nenaplnil ani medvídek Waldo, i když v této řadě neměl z mého pohledu konkurenci. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria naplňuje očakávania po tej prvej a znova, takmer dokonale, napĺňajú epizódy svoj potenciál. Pribúdajú nám ako ďalšie technológie, tak ďalšie podnety na zamyslenie a premýšľaní nad tým, čo je iba ľahkým sci-fi popostrčením reality dneška, alebo čo bude smerom do budúcnosti len čistá, ale podotýkam zábavná a podnetná, fikcia. Vedie u mňa druhá časť a celovečerný špeciál, avšak po opätovnom pozretí možno ešte viac docením zvyšné dve epizódy. ()

Reklama

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna dokázala správne nadviazať na svojho predhodcu a osobne si myslím ,že je omnoho viac prepracovanejšia ako prvá séria. Hodnotenie: (1) 85% - smutné a pravdivé. (2) 75% - dosť drsný rozsudok. Je vidieť ,že j Black mirror postavený natotálnom šialenstve a beznádeji v úplne utopicom (a zároveň dystopickom) svete (3) 80% - pre ľudí ,ktorých zaujíma politika - ako mňa - epizóda zaujme - špecializované hlavne na politickú satiru. Vianočná epizóda 90% - zatiaľ najlepší minifilm celého Black Mirror. A to som si myslel ,že šokovať vie len attack on titan a depresívnejšie vianoce ako v burtnovom Batmanovi už ani byť nemôžu - môžu. Finálny verdikt: seriál ma fakt chytil a vďaka tomuto to dopozerám celé. Priemer - 85% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přišlo mi to chlup lepší než první série. Druhý díl byla totální psychárna, ale neskutečně mě to bavilo. Třetí díl mě zase na druhou stranu šíleně štval, ale krásně to ukazuje hloupost lidí. Speciální vánoční díl byl asi zatím nejlepší, hodně povedený a byl to takový "mindfuck". Sledování téhle epizody jsem si fakt užila. ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tedy druhá série Černého zrcadla byla veliká jízda a pro mě dokonce překonává první. První epizoda Přijdu hned servíruje originální a zároveň hodně znepokojivý projekt (jak to jen říci a nespoilerovat), pro snazší překonální emocionálně velmi náročného období. Domhnall Gleeson mě tu opět potěšil svou přítomností. Hodně zneklidňující téma, divné, divné, brrr. Ovšem druhá epizoda představuje snad nejzásadnější řekněme hodinku z toho co jsem dosud viděla. To co jsem prve měla za až skoro otravně průhledné výchovné kárání ve smyslu "všichni už jsme z těch smartphonů dočista tumpachoví" vygradovalo do naprosto nečekaného rozuzlení.... a že já ty pointy skoro vždycky odhalím, tak tady ne. A termín "byla jsem úplně paf" zdaleka nevystihuje dojem z tohoto kousku. Jediným lehce slabším dílem byla epizoda Medvídek Waldo, ale dlužno říci, že asi jen pro mne, já na to politikaření fakt nějak nejsem. Čtvrtá a nejdelší část White Christmas, to už je skoro malej film. Každá z postav přesně zapadala do kontextu a dávala do kupy perfektně ucelenou skládačku o tom, kterak je ta cesta do pekla dlážděna dobrými skutky. O konci jsem sice měla představu už hodnou chvíli před, ale nijak to nevadilo, protože to zkrátka kompletně dává smysl. Čili druhá série - obrovská paráda. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (27)

  • Charlie Brooker uviedol, že mal nápad, ako nechať pokračovať túto epizódu do filmu, v ktorej by technológia tu znázornená zlyhávala. Film nakoniec realizovaný nebol a pôvodné miesto natáčania už ani neexistuje. (Arsenal83)

Reklama

Reklama