Reklama

Reklama

Noroi

Obsahy(1)

Dokumentárně zpracovaný horor nás seznámí s pátráním Masafumi Kobayashiho po paranormálních úkazech. Jeho žena zahynula během požáru jeho domu a on sám je nyní nezvěstný. Snímek, který se nám dostává do rukou, je posledním dokumentárním dílem dokončeným těsně před těmito událostmi. Jsou všechny vyšetřované události na sobě nezávislé a nesouvisející, tak jak se na první pohled zdá? Máte odvahu být svědky dokumentu podobnému The Blair Witch Project, ale tentokrát z prostředí Japonska a tamější mytologie? (Cedr)

(více)

Recenze (154)

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Že by pro změnu šikmoočka začli vykrádat amíky ? za prvé vykradená hudba, dokonce možná přímo origoš od Ennio Morricone z Carpentova legendary The Thing a za druhé totálně vykradenej Blair Witch. Existují dva typy hororů, jeden při kterým se bojím a lekám, ale po skončení si prostě řeknu jo dobrý a du s klidem spát. Pak je tu druhej typ a to ten při kterym se taky bojim, ale po vypnutí se bojim jít do koupelny, zhasnout lampičku, nebo se dívat do temnýho kouta. Škoda že tyhle případy sou jen 2, Blair Witch a ted právě Noroi. Po Blair sem se bál chodit do lesa a bojím se odhadnout co se bude dít teď :). Velká škoda že ve filmu nebylo použito víc dochařskejch či napřirozenejch záběrů jako při první návštěvě svatyně, to to se mnou skoro seklo. Už to skoro vypadalo na obyč konec, ale...... Každopádně zážitek z Blair Witch překonán nebyl. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Další z řady hororů natočených jako dokument, kterých je v poslední době všude habaděj, ale Noroi stylem natočení spíš připomíná starší klasiku Blair witch project, ale mě to celkově nepřišlo tak silně hororový nebo mysteriózní, jak by asi mělo. Sice několik scén je jak vystřižených z nějakýho dokumentu o paranormálních jevech a scéna v lese je vynikající, ale taky je tady nasekáno několik menších chyb, který mě prostě donutily přemýšlet o tom, že takhle by se postavy ve skutečnosti nikdy nemohli zachovat a pak to pro mě ztrácelo ten realistickej dopad a atmosféru, krom toho délka je podle mě trošku přestřelená, kdy znát je to hlavně ze začátku, kde se z větší části pátrá bez nějakých větších objevů a nedokáže to vygradovat atmosféru úplně na maximum a udržet si jí ()

Reklama

Philcze 

všechny recenze uživatele

Noroi je k podělaní strašidelný, ale na rozdíl od většiny svých kolegů ve found-footage žánru nabízí víc než jen pár solidně děsivých scén. Investigativní linie se vážně povedla, propojení s televizními pořady a krátké rozhovory s náhodnými lidmi dodávají potřebnou variabilitu. Vyšetřovaní je tak po celou dobu maximálně zajímavé, proto bez problémů přežijete i brutální dvouhodinovou stopáž. Kdyby se v druhé půlce trochu víc přidalo na tempu, byla by to naprostá fantazie. 80% ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

No, celkem slušně posranej sem u toho byl musím říct. Vůbec mi ani nevadilo to rozvláčnější vyprávění, krásně to umocňovalo a stupňovalo přicházející děs. Kvalitní zpracování, posedlost, démoni, duchové, děs z nadsmyslna...a ten závěr, zmiňovaná scéna v lese (fakt hutná, tyvoe), velice intenzivní zážitek. Musím teda říct že jsem byl předchozíma komentama tak nalákanej na totální peklo, že potom výsledek onu očekávanou laťku nepředčil, ale i tak je to nášup. 9/10 ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

"Pozor na holuby!" Noroi je výborný, japonský, hororově-dokumentární snímek o cestě za účelem zjistit pravdu. Celý průběh filmu na mě působil úžasným dojmem, až jsem si občas říkal zdali to nejsou skutečné (autentické) záběry, taková představa mi u sledování tohoto filmu rozbušilo srdce nervozitou na tolik, že jsem si myslel, že při posledních 20 minutách prodělám infarkt (naposledy mi takto bušilo srdce nervozitou při Argovi). Rozhodně doporučuji všem co mají rádi duchařské hororové snímky a fanoušci found footage si zde také přijdou na své! ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Kromě názvů studií, která se podílela na výrobě filmu, nejsou uvedeny žádné závěrečné titulky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama