Reklama

Reklama

Atrocious

všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

4. dubna 2010 byli členové rodiny Quintanillů nalezeni mrtví ve svém domě na venkově. Policie oznámila, že existuje 37hodinový záznam, který by se dal použít jako důkazní materiál. Záznam ukazuje skutečně ohavné a brutální záběry posledních dní. (Immortal17)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (81)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho konce, tak je to na odpad. První půlku filmu zde všichni chodí s kamerou a nic se neděje (jenom na začátku se dozvíme nějakou legendu a to je všechno) a v druhé se jenom nesmyslně pobíhá s kamerou po lese. Napínavé to není, atmosféru to taky nemá, postavy jsou nezajímavé, fakt, kromě těch posledních 10 minut to za nic nestojí. Navíc je to i celkem amatérské, vzpomněl jsem si přitom na jiný horor, Yorktown, ten sice není found footage, je strašně amatérský, ale i ten líp fungoval, než Atrocious. A to Španělé zrovna špatné horory nemají, no, tohle bylo špatné i na found footage. 1* ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, že při pár scénách jsem měl trochu staženou prdel. To ale rázem ustoupilo, když daná scéna netrvala minuty dvě, ale dvacet. Scénář je mizerný, polovinu stopáže se divák bude muset dívat na zarostlé keře a stereotypní uličky nějákého bludiště, které má asi tak stejně daleko k tajemnému prostředí jako já do redakce Bravo-girls. Závěrečné "vyhrocené" scény se nesmyslně utínají a přetáčí dopředu, aby se o minutu později mohl hodit flashback na to samé místo, ze kterého se děj posunul dopředu? Totální filmařská impotence v plné kráse! Výkony jsou ochotnické a okoukané. Tohle natočim za dva dny s nákladem tři piva a tisícovka na cigára s kámošema v Lidlu v oddělení Zelenina, a bude to stoprocentně stejně "tajemné" jako tento horor. 36% ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že je to tak špatné, jak by nasvědčovalo místní hodnocení. Já mám tyhle found-footage horory dost v oblibě a přestože jejich kvalita bývá kolísavá, většinou mě dokáží zaujmout. Faktem ale je, že se tento španělský horor dal udělat mnohem lépe. Kdyby měl plynulejší děj, který by se neposouval skokovitě sem a tam, bylo by to určitě zajímavější a divák by se do toho ponořil mnohem hlouběji. Takhle jen sledujeme, kterak sourozenci pobíhají po zarostlém bludišti, občas něco někoho vyleká, ale nic strašidelného na tom není. Celý film vyvrcholí docela povedenou pasáží v domě, kterou ovšem filmaři opět hrubě odflákli, protože – pozor SPOILER – třeba když se Cristian zabarikáduje nahoře v pokoji, člověk očekává nějakou úžasnou scénu, kdy se to „něco“ bude snažit dostat dovnitř – ale ono nic. Místo toho se objeví nápis „3. dubna 2010, 5:30 ráno“, čímž děj poskočí o několik hodin dopředu – ale co se tam dělo v noci?!? Pak to samotné, možná až příliš světské vysvětlení celého případu mě trošičku zklamalo, já bych to asi spíš nechal na té záhadné, ztracené dívce z legendy, ale budiž. Celkově tenhle film ale něco do sebe má, byť je to dílo pouze průměrné, a to i v rámci svého žánru. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak a toto uz nie. Som tolerantny uzivatel, ktoremu staci na strasenie nasrana militantna ektoplazma /ked uz duchovia su zaneprazdneni a nemaju cas/, popripade tolerujem aj to, ze obcas si sam dotvaram strasidelnu atmosferu dodatocnym skripanim zubov pripadne otvaram a znudene zatvaram 20 rokov nenaolejovane dvere. To je v poriadku, u mna vec tolerancie. Ale co sa porobilo tuna, na to uz nemam slov. Ducha ani militantnu ektoplazmu neukazu ani raz, lakacky nefunkcne a mdle, a pozerat sa, ako partia debilov huka a ziape v noci - tak na to nemam sil. Zumpa, smer hnojisko : 0 % ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Chalan sa rozhodne preskúmať „urban“ legendu o dievčati, Melinde, ktoré sa stratilo v lese a doteraz sa zjavuje v lokálnych lesoch. Chalan zoberie rodinu a idú všetci na chatu, ktorá sa nachádza práve v tých lesoch. Ide o klasický retro Found Footage, čiže sa priprav na otrasnú kvalitu obrazov, nezmyselné dlhé zábery, polka filmu len nutná vata a keď ide do tuhého, technika zlyháva, no na druhú stranu to pôsobí realisticky. Buď to máš rád alebo nie. Prvú polovicu filmu by sa dalo pekne zostrihať, no od kedy zmizne pes, tak sa to rozbehne. Vadila mi neskutočne dlhá naháňačka v lese (to fakt nemalo konca a som si myslel, že tým to aj skončí), osobne by som pridal viac „scary“ nadprirodzených prvkov a hlavnú pointu nechal viac temnú, inak sa jedná o ľahký nadpriemer v tomto žánri. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal v okolí Barcelony, v mestách Cunit (lesy a labyrint), Sitges (interiéry domu) a Vilanova i la Geltrú (exteriéry). (BoredKid)

Reklama

Reklama