Reklama

Reklama

Paranormal Activity: The Ghost Dimension

  • Česko Paranormal Activity: Jiný rozměr (více)
Trailer 2

Než se nastěhujete do nového domu, zjistěte si, kdo v něm bydlel před vámi. Pokud to neuděláte, tak se alespoň nedívejte na videozáznamy, které po sobě vaši předchůdci zanechali. Právě tyhle školácké chyby spáchal herní vývojář Ryan. Ten se s rodinou (poněkud upjatá manželka Emily a šestiletá dcera Leila) a se svým lehce neschopným mladším bratrem nastěhoval do domu, který je divákům předchozích dílů série důvěrně známý. Stejně tak znají i „strašidelné sestry" Katie a Kristi, aktérky podivných záznamů na nalezených videokazetách. To, co diváky hluboce znepokojuje, protože vědí své, začne Ryana děsit až ve chvíli, kdy holčičky na dvacet let starých záznamech začnou reagovat na to, co se v domě právě teď odehrává. Pak ještě Ryan nalezne kameru, která umí zaznamenávat paranormální jevy, a záhy mu dojde, že s ním v jeho novém domě bydlí také síly, s nimiž by se nikdo normální nikdy setkat nechtěl. Seznam obětí, které mají na svědomí, je už pořádně dlouhý, otázkou zůstává, zda na jeho konec přibude i jméno Ryana a členů jeho rodiny. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (213)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tobyho už přestalo bavit schovávat se za stíny, takže se nám, parchant jeden vychcanej, transformoval do levitující ektoplazmy. Takže zatímco jeho nová podoba hraje hlavně na efekt, tvůrci opomněli na nepsané pravidlo "všeho moc škodí, v hororu obzvlášť". A tak nás neposlušná skvrna obdarovává každý tři minuty nějakou rádoby lekačkou, abyste si, milé děti, mohli vzájemně svěřit na konci své čerstvě nabyté dojmy ("Ty vole, mě z toho tak mrazilo, až jsem se celá orosila" - "Kotě, ale to bylo asi ze mě, jak jsem ti pod sukní klikal na myšku."). To vše samozřejmě na úkor napětí. Závěrečné minuty spolu s celkovými tržbami téhle Duchařské Demence nám však dávají naději. The End? Doufáme! ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Rodina sa nasťahuje do nového domu, ale zabudne si zistiť informácie o tom, kto v ňom žil predtým. V dome nájde otec kameru, ktorú tu zanechali predchádzajúci obyvatelia. Na páskach sú zobrazené zvláštne experimenty s dvomi malými dievčatami, ktoré v tomto dome v minulosti žili. Znenazdajky sa však rapídne zmení správanie jeho malej dcéry. Tá začne tvrdiť, že má nového neviditelného kamaráta Tobyho, a v tej chvíli je fanúšikovi hororov jasné, že začína ďalší diel Paranormal Activity. - Ďalší diel celosvetovo odsudzovanej série je tu a napriek slubovanému velkolepému finále sa žiadne velké prekvapenie nekonalo. Znova dominuje pomalý dej, čomu nepomáha ani Found Footage forma, ktorá je kvôli absencii hudby ešte viac ubíjajúca. Ďalej tomu nepomáha ani značne nesympatické herecké obsadenie s výnimkou jednej osoby, ktorú spomeniem ďalej. Občasné lakačky by mohli byť celkom funkčné, avšak len pre menej skúseného hororového diváka. Kamera bola naprosto katastrofálna. Niekolko minút sa používala otrasná zastaralá kamera, bez ktorej by som sa úplne jednoducho zaobišiel. Rovnako mi vadila kamera v obývačke, ktorá snímala obrovský priestor a ja osobne som netušil, kam sa mám v danej chvíli pozerať. Tvorcovia našťastie v závere objasnili väčšinu vecí, a tak mi nezostala kopa otázok ako napríklad po slubovanom poslednom diele Saw. Najviac ma potešil herecký výkon Olivie Dudley. Tento rok mi výrazne prirástla k srdcu v The Vatican Tapes, u ktorého som v komentári chválil jej charizmu a prirodzenú krásu, ktorá ma oslnila aj tentokrát. Hororovým fanúšikom odporúčam pozrieť si aj tento diel, pretože v ňom všetko zapadne do seba a mnoho vecí z predchádzajúcich dielov začne dávať zmysel. Screenshot, na ktorom má tento horor 86%, si určite nechám ako pamiatku. + herečka z The Vatican Tapes + herečka z Paranormal Activity 3, The Lords of Salem, Starry Eyes, Hansel Vs. Gretel a Agoraphobia + herec z Paranormal Activity 4, Cooties a The Boy + dve herečky z Paranormal Activity 3 a Paranormal Activity: The Marked Ones + herečka z The Possession of Michael King ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení jsem čekala o něco lepší podívanou. Překvapil čerstvý nápad s podivnými fantasy prvky, které dělají tento díl o něco jinačím a výjimečnějším než předešlé díly. Nemůžu ale říct, že by to byl zrovna nejlepší kousek z celé té nekonečné FF ságy. Bohužel, strašení nebylo příliš přesvědčivé. Ani kino atmosféra mu na kráse moc nepřidala, téměř jsem se nebála. Spíš jsem se přistihla při tom, jak se častěji směju než bojím. Musí se tomu ale nechat jistá originalita a pěkná snaha o něco nového. Takže aspoň kvůli tomu, že si budu tento díl pamatovat o něco lépe než třeba druhý a čtvrtý, dám ty slabší tří. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Jak jsem si myslela, že nikdo nemůže přijít s víc nesnesitelnou postavou než byl Micah z původního filmu, tak zdejší rodiče k tomu mají docela naběhnuto. Ne, že by mi vadilo, jak se chovají, ale spíš jak se nechovají... nebo prostě: Jsem si vědoma, že postavy v tomto druhu filmu se budou chovat jinak než postavy z festivalového dramatu, a kompletně s tím počítám, ale stejně... K čemu jim je, že mají kameru, která umí natáčet duchy, když je jim to zřejmě úplně jedno, protože buďto se na záznamy vůbec nedívají, nebo reagují (zvlášť matka) nepochopitelně blazeovaně na něco, z čeho by každý normální rodič měl nejdřív infarkt a hned potom by dítě hodil do auta a jel s ním přímou čarou pryč tak dlouho, dokud by nedošel benzín nebo auto do něčeho nenarazilo. A když pominu tohle, tak jsem na film naštvaná, že ze slibného námětu "dialogů s nekonečnem" nevytřískal něco lahodnějšího. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

V pořadí 5/6 díl paranormální série. Tento snad už poslední navazuje na třetí díl příběhově, tím asi chtěli navázat na nejúspěšnější díl kritiků, ale nevyšlo to podle plánů. Série vykrádá sebe samotnou a to co fungovalo dá se říci do 3 dílu nejde cpát divákům do nekonečna. Je to opět průměrně klasický paranormal aktivity bez výraznějších momentů. Paranormál sbohem, ani jeden díl mi nestojí za druhou projekci. 50% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • Film existuje v dvoch verziách s alternatívnymi koncami. Verzia, ktorá bola uvedená v kinách v ČR a SR, má o dve minúty viac ako verzia s alternatívnym koncom. (BoredKid)
  • Jedná se o jediný díl série, který se dal v kinech zhlédnout ve 3D. (hansel97)
  • Kamera, kterou Ryan (Chris J. Murray) s Mikem (Dan Gill) najdou, má podle filmu záznam na videokazety. Ve skutečnosti jde o přenosnou televizní kameru Ikegami ITC 730, určenou pro přímý přenos bez možnosti záznamu na videokazety. (Valenta28)

Související novinky

Kdo napíše G. I. Joe 3?

Kdo napíše G. I. Joe 3?

05.07.2014

Studio Paramount připravuje na rok 2016 spoustu pokračování. Zatím se chystá premiéra pro Jeníčka a Mařenku 2, Star Trek 3, Policajta z Beverly Hills 4, Paranormal Activity 5, Transformers 5 a… (více)

Reklama

Reklama