Reklama

Reklama

8213: Dům hrůz

  • USA Gacy House (více)

Skupina paranormálních vyšetřovatelů se vydává prozkoumat dům, ve kterém v letech 1972 - 1978 zavraždil John Wayne Gacy 33 mladých mužů. Výsledek jejich vyšetřování byl děsivý... (TV Horor Film)

Recenze (39)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „8213: Dům hrůz“ navazuje na vlnu found footage filmů a nelze v něm hledat nic víc, než byste o found footage čekali. Popravdě je úplně jedno, jestli se odkazuje na Gacyho nebo na někoho úplně jiného, tohle není ve filmu vůbec využito. Jede se na jistotu, která je v tomhle žánru sama o sobě dost slabá. Ale pokud vás tohle neomrzelo, klidně se do toho pusťte. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Skupinka 5 dokumentaristů a jednoho média se vydává do domu pedofilního vraha Johna Gacyho a jak už to v hororech bývá, podaří se jim natočit paranormální úkazy, které otřesou s jejich psychikou i s divákem. Ve svém žánru bubákovitých strašidelných domů typu Paranormal Activity je to dobrá podívaná, avšak jako ostatní filmy tohoto typu trpí i stejnými nedostatky. V prvé řadě tu máme 6 osob, které po sobě rády hystericky řvou, takže nerozumíme slovo ani jednomu z nich. Médium je jakási bývalá pornoherečka, která nám hned ze začátku ukáže svoje pětky nacpané v podprsence číslo 3, aby nakonec lítala úplně bez podprsenky. Postavy s sebou neustále nosí videokamery, i ve chvílích, kdy to není potřeba (jako když jdou opravit jinou kameru nebo když uražené sedí v autě venku), což na autentičnosti a logice moc nepřidá. Jinak je to ale dobrá žánrovka, která vyleká a pocuchá nervy. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Neviem, ja som nič pôsobivé na tomto filme nevidel, práve naopak: Podľa mňa to bol vrcholne nudný a nezaujímavý horor. Nevadí mi, že je to Asylum, a ani to, že je to otrepané, pretože väčšine hororov natáčaných ručnou kamerou sa podarí diváka aspoň občas vyľakať. Tuto to zlyhalo na celej čiare. Prvú polovicu som vyložene trpel, v druhej sa to už aspoň trochu rozbehlo, ale nevydesilo ma to ani omylom, ani chvíľu som nebol v napätí, a ani raz som sa nezľakol. Tak neviem, či som už týmito filmami presýtený, ale neverím, skôr to bolo v tom, že je to nudná hovadina. Pretože napr. v Paranormal Activity / Entity bolo aspoň zopár ľakačiek, v Deserted House / Haunted Changi bolo výborné prostredie, ktoré bolo samé od seba dosť desivé, a tak ďalej, jednoducho všade bolo niečo. Tu nebolo nič. Malé plus dávam za zvuky ozývajúce sa v pozadí, ktoré aspoň občas navodili tiesnivú atmosféru. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

V 70-tych rokoch Gacy skrátil život 33 chlapíkom a následne bol dom kde si to užil, zdemolovaný. Bolo by divné , keby sa v US neobjavila skupinka paranormalistov , ktorí si udalosti ( na mieste činu ) chcú prevetrať na vlastnej koži. Ničím výnimočné , v niektorých chvíľach pôsobivé , ale myslím ,že tá pseudo autentičnosť je prežmýkaná....je potrebné prehodiť výhybku. B.W.P. už nejaký ten vek má - tak poďme ďalej ! YO - a bacha - je to Asylum ! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

No neviem, v Asylume sa hororom kvalitatívne darí o niečo viac ako v ostatnej ich produkcii, ale tu to bude zrejme výnimka. Blud je to sám o sebe ( ostatne žáner FF je plný podobne strašných bullsh!tov ), ale že sa pri ňom nudíte ako rocker na koncerte One Direction, potom je to prúser. Zabaliť kamerové náčinie a šmýkať domov! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Kvůli značnému rozkladu těl bylo možně identifikovat pouze 25 těl, zbytek bylo pohřbeno a na náhrobku měli vytesáno „Nebudeme zapomenuti“. (ARI50)
  • Film je inšpirovaný sériovým vrahom Johnom Waynom Gacym, ktorý zavraždil 33 mladých mužov v rozmedzí rokov 1972 až 1978. (ShortyIC)

Reklama

Reklama