Reklama

Reklama

Lake Mungo

Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller
Austrálie, 2008, 89 min (Alternativní 87 min)

Obsahy(1)

V roce 2005 tajemně zmizela dívka, která se zřejmě utopila v místní nádrži. Rodiče však stále tuší, že by mohla být naživu a neztrácejí naději. Mrtvola se však nakonec najde, čímž se celý problém naoko vyřeší. Po tomto hrůzném nálezu se však začnou dít kolem jejich domu divné věci. Je to fikce, nebo chce jejich mrtvá dcera navázat kontakt? (jamesjimbo)

(více)

Recenze (110)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Fiktivní dokumenty já můžu, ale tenhle se podle mě nepovedl. Sice vypadá opravdu celou dobu jak dokument z random dokumentární TV stanice a místy je i celkem přesvědčivý, ani moc hloupé to není, avšak problém je jinde. Po prvních 10 minutách mě to přestalo bavit, po 20 minutách mě to totálně znudilo a lepší to pak už nebylo. Prostě to vypadá jako strašně průměrný dokument, který ale nemá v sobě nic jiného a zvláštního. Už jsem pár podobných hororových fiktivních found footage dokumentů viděl, většina je přehnaná a blbá, tohle prostě vypadá jako nějaký naprosto průměrný, snad i lehce podprůměrný dokument a na víc jak 2* to prostě nevidím. Znovu si to pustím jedině, kdybych nemohl spát a potřeboval usnout. 2* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

On by to byl docela solidní a mrazivý dokument, ale musela by to být pravda. Při tomhle formátu mám pocit, že jsem podváděn. Ano, mělo to příběh, celkem solidní herecké obsazení a ducha, který se zjevoval docela často, ale film nedokázal navodit tu správnou hororovou atmosféru a neměl jediný zneklidňující moment. Zkrátka tomuhle stylu musí člověk holdovat, aby ho zcela ocenil a já fanoušek pseudodokumentů rozhodně nejsem. Přesto ale tenhle patří k těm lepším. 50% ()

Reklama

Sludger 

všechny recenze uživatele

Ten film nie len natočený ako FF, ale rovno ako plnohodnotný dokument, ktorý nám príbeh porozpráva cez rozhovory účastníkov deja. Musím priznať, že film pôsobil realisticky, aj sa zarezal pod kožu svojou autentickosťou. Najväčšie plus dávam fakt temnej pointe príbehu. Vynikajúci desivý nápad, ktorý slabším povahám nedá spávať. ()

navorski 

všechny recenze uživatele

Paradokument, námětem trochu podobný Městečku Twin Peaks, je místy lehce děsivý, jako celek ale až moc statický. S Blair Witch nebo Paranormal Activity se to vůbec nedá srovnávat, leda snad duchařskou tematikou. Formou to spíš připomíná takové ty televizní dokumenty, kde mluvící hlavy komentují možnost existence mimozemšťanů. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Levný film? Začínající režisér? Neznámí herci? Dokumentární styl? Tomuhle filmu jsem nedával moc šancí, ale vyklubalo se z toho parádní překvapení které mě každou minutou překvapovalo. Film nikam nepospíchá a snaží se vypadat co nejdokumentárněji což se mu daří. A díky tomu že nikam nepospíchá dokáže pořádně vyděsit. Plno scén mi nahnalo solidní husí kůži a to nemluvím o konci kde jsem si musel dokonce rozsvítit, což se mi nestalo hodně dlouho. Herci jsou parádně civilní a atmosféra houstne dokonale. Je sice pravda že jsem čekal že film bude mít jinej konec ale nezklamal ani trochu. Překvapení. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Príbeh sa odohráva v decembri 2005. V rozhovore s prarodičmi obete sa môžeme dozvedieť, že pitva bola uskutočnená v pondelok 27. decembra 2005. V skutočnosti bol 27. decembra 2005 utorok, a nie pondelok. (ShortyIC)
  • Alice (Talia Zucker) má na fotografii na stene plagát od The Beatles s názvom "Love". Vo filme je spomínané, že Alice zomrela v decembri 2005, no tento plagát od The Beatles vyšiel až v novembri 2006. (ShortyIC)

Reklama

Reklama