Reklama

Reklama

Záhada Blair Witch 2

  • USA Book of Shadows: Blair Witch 2 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeff Donovan je fascinován vším, co se událo kolem známého projektu zvaného Blair Witch a také z něj přes internet profituje. Dá dohromady partu čtyř lidí s různými náhledy na existenci čarodějnice a zorganizuje pro ně další cestu do míst, kde se ztratili jejich předchůdci, mladí filmaři. Všichni touží po dobrodružství a chtějí vypátrat, co se vlastně stalo a napsat o záhadě knihu. Nová čtveřice studentů chce přenocovat u domu Rustina Parra. Strašidelné místo, kde žil vrah 7 dětí , který vraždil na příkaz čarodějnice, vydá své další nevyjasněné poselství. Ráno celá skupina zjistí, že vůbec nespali a že si nic nepamatují. A bizarní symboly na jejich tělech přinášejí další záhadu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

Schuldiner odpad!

všechny recenze uživatele

Uuuuuuff!!! Tak... vzhledem k celkovému hodnocení (momentálně 31%) jsem od toho vážně nic moc nečekal. Ale bylo mi to doporučeno, tak jsem si řekl, že to zkusím. Což byla chyba. Resp. jednoduše - zbytečných 90 minut. Nemam rád tyhle mysteriózní kraviny bez špetky logiky.. Slátanina jak fík! A toto bylo navíc ´´okořeněno´´ opravdu mooooc dobrými, přímo dokonalými hereckými výkony. PS: Tohle samozřejmě není žádné pokračování The Blair Witch Project, tohle je něco, co se o Záhadu Blair Witch jen lehce otírá. Má to jen nalákat lidi, kterým se jednička líbila. Což je skoro klamavá reklama:-) No, i když..ona to vlastně JE klamavá reklama! ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

No to byl zase počin... Zbytečná záležitost, která nestojí o váš čas. Debilní a hloupé. Film nemá co nabídnout, m žádné herecké výkony, postavy obecně nepůsobily sympaticky a hrály víc amatérsky, než v jedničce a to měl film rozpočet 15 milionu. Fakt nechápu co na takovém odpadu stálo, tolik peněz, ale je to jedna z dalších filmových záležitostech, kterou nemám zájem někdy vidět znova... Ani nevím za co si film vysloužil 1*, ale už to tak nechám :)  1/10 ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Pojetí geniální jedničky je pryč a do marylandských lesů se vydává parta anonymních teenagerů, kteří si chtějí užít tamní atmosféru. Přestože je snímek tematicky zaměnitelný s jakýmkoli nevydařeným horrorovým nesmyslem, získává cenné body právě tím, že není ani tak regulérním pokračováním, jako částečnou poctou prvnímu dílu. Ten mám totiž ve vzpomínkách tak hluboko zakořeněný, že když začnou postavy mluvit o tom, že jsou přesně v těch místech, která znají z filmu, tak to na mě funguje. Chtělo by to ale na konec pointu a ne jen nesměle pomrknout a chtít zaujmout. Ve stránce mytologie Blair Witch se totiž povedlo dobře navázat. 50% ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Záhada Blair Witch 2 - Tentokrát už v režii Joe Berlingera. Poprvé viděno na VHS z videopůjčovny a dvojka zase byla skvělá, tohle hodnocení tady je fakt k smíchu. To si tenhle díl nezaslouží. Nasrat! Ale to už je na tomhle webu zvykem ;) Já se u toho dobře bavil a strach jsem taky docela měl. Tenhle díl už neni klasickej Found Footage ale normálně natočenej filmek a to mi vůbec nevadilo. Naopak líbí se mi že film je zase natočenej v jinym stylu a ono to fungovalo skvěle. Strach a napětí tenhle díl má a atmosféra se mi taky dost líbila. Největší psycho příjde ale na závěr filmu, to mě hodně překvapilo. Samozřejmě že na legendární jedničku tohle už nemá, ale dvojka se mi líbí pořád stejně, nenudil jsem se u toho ani sekundu. Děj to fakt nemá špatnej. Pro mě je tohle pořád skvělej díl a dobrej horor. Pro spoustu lidí totální propadák, pro mě rozhodně ne. Jasných pět hvězd bez diskuze ;) ()

no2 

všechny recenze uživatele

3/10 - Proč je dvojka jen za dvě a ne za pět hvězdiček jako první Záhada Blair Witch? Filmu by se dalo vytknout více věcí, které bych snad ještě dokázal odpustit – děj, konec, postavy… Mohlo by mně vadit i to, že si někdo díky názvu filmu na této splácanině dobře vydělal (přiznávám se, že po mém nadšení z jedničky jsem se na pokračování hodně těšil a koupil jsem si lístek do kina), nicméně takhle to občas ve filmovém businessu chodí, tudíž také odpouštím. Nejvíce mně však mrzí, že zatímco po zhlédnutí první Záhady jsem odešel domů v tom kladném slova smyslu šokovaný a otřesený a před tím, než jsem po docela dlouhé době usnul neklidným spánkem, jsem musel zkontrolovat, zda jsem doma SKUTEČNĚ SÁM, druhá Záhada ve mně zanechala jen pocity trapnosti a marnosti. A to tomuto filmu nemohu odpustit, ačkoliv se jednalo (a to asi nejen u mě) o jednu z nejočekávanějších dvojek posledních let… ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Natáčení snímku probíhalo v Baltimore v Marylandu, ruiny domu Rustina Parra byly postaveny z polystyrénu a scény z tohoto místa byly natočeny v Gwynns Falls Leakin park (Maryland), scény z nemocnice se natáčely v opuštěném sanatoriu (opět Maryland). (fiLLthe3DD)
  • Rozpočet filmu: $15,000,000. Tržby celosvětově: $47,737,094. (Káronoš)
  • Původní záměr režiséra Joa Berlingera bylo ztvárnit snímek s nadsázkou a humorem. Pozdější změna na pozici marketingové ředitelky produkční společnosti Artisan ale znamenala také změnu v pojetí filmu a Berlinger musel rezignovaně upustit od satiry a vytvořit snímek plný krve. Špatné přijetí hororu pak Berlingerovi způsobilo mnoho osobních a psychických problémů. (nakiniki)

Reklama

Reklama