Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vystoupení mága Sida Watermana (Woody Allen) se mimo jiné přišla podívat také studentka žurnalistiky Sondra Pransky (Scarlett Johanson). Iluzionista si ji vybere jako pomocnici pro svůj trik. Jaké je její překvapení, když se v bedně, kde má zmizet, objeví duch zavražděného novináře Joea Strombela (Ian McShane). Jediné co jí Joe stihne říci je to, že ví, kdo je "tarotový vrah", a že proti němu má Sondra najít usvědčující důkazy. Začínající novinářka se, pod vidinou senzačního článku, spolu se Sidem vydá po stopách domnělého vraha – britského aristokrata Petera Lymana (Hugh Jackman). Největší problém v pátrání nastane ve chvíli, kdy se Sondra do Petera zamiluje. Někdo tak sympatický přeci nemůže vraždit...

Sólokapr je nová soudobá komedie scenáristy a režiséra Woodyho Allena (Pozor na Harryho/Deconstructing Harry, Match Point – Hra osudu/Match Point, Hollywood v koncích/Hollywood Ending), který do hlavních rolí obsadil nejen sebe, ale i další skvělé herce. V ústřední dvojici se nám představí překrásná Scarlett Johanson (Dívka s perlou/ Girl with a Pearl Earring, Vějíř lady Windermerové/A Good Woman, Match Point – Hra osudu/Match Point) a charismatický Hugh Jackman (X-Men, Kate & Leopold). V roli zemřelého novináře uvidíme Iana McShanea (Jestliže je úterý, musíme být v Belgii/If It's Tuesday, This Must Be Belgium, Sexy Bestie/Sexy Beast). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (348)

piskot.. 

všechny recenze uživatele

Haha, neuvěřitelně vtipný závěr, to jsem se od srdce zasmála! Scarlett moc nemusím, ale v kombinaci s Woodym mi nevadila ani Naomi Watts, ten chlápek je neuvěřitelnej! Jasně, pointa není úplně nejvydařenější, ale mě přišel tenhle film jako skvělá oddechovka, roztomilá a vtipná. Možná spíše pro ženské Allenovy obdivovatelky :)). ()

Nicole32 

všechny recenze uživatele

Očarujúci Hugh a rozkošný Woody. Scarlet ja nemám v láske takže tá tretia hviezda je za vtipy, na ktorých som sa vo filme zasmiala. ()

Nerdvana 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi hlavně ta lehkost doplněná skvělým obsazením (když se objevil i Charles Dance, tak mi opravdu spadla brada). Dokonalé šoumenství a cynismus Woodyho Allena, spojené s jakoby mimochodem támhle zase zabili ženskou, zvedá film vysoko nad očekávání. ()

Bruce_cz 

všechny recenze uživatele

Sexy blonďatá ScaJo hraje studentku - novinářku a balí bohatého syna anglického lorda - Hugha Jackmana, aby zjistila, jestli je vrah, nebo není. Lze snad vybrat ještě lepší herce. :-D Woody Allen je ve filmu spíš na obtíž, jeho inteligentním dialogům a průpovídkám jsem se nezasmál ani jednou... Ale bylo na co koukat. ;-) ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Mr. Allen stále v dobrej forme vrátane hlášok: "Nechodím na aerobik. Mám úzkosť, tá so mnou cvičí." alebo "Akého ste vierovyznania? Narodil som sa do hebrejského prostredia a prešiel som na narcizmus". ()

f1 

všechny recenze uživatele

Besides the language problem... Tyhle ulitle "neodetektivky" miluju, ostatne Woodyho rukopis taky. Fórek se Smartem je geniální :-) ()

knoxville 

všechny recenze uživatele

Pozeral som to trochu s obavami kvoli celkom nizkemu hodnoteniu ktore tu film ma...ale bol som velmi milo prekvapeny! Prijemna (krimi)komedia so skvelymi Allenovskymi hlaskami...ja osobne sa dost divim tolkym negativnym komentarom a nizkemu hodnoteniu. ()

jiziczek 

všechny recenze uživatele

Ačkoli je to jenom takový slabší odvárek ze starého dobrého Woodyho Allena, pořád mě to baví. Absurdní smrt postavy ztvárněné WA na konci filmu byla brilantní...:) ()

vernerka 

všechny recenze uživatele

Nevím, nějak mi to přišlo k chuti, Scarlett byla roztomilá, Woody Allen a jeho "Aha" jakbysmet a to mi nějak stačilo ke štěstí. K tomu ta hudba...příjemná klasika :o) ()

panic25 

všechny recenze uživatele

zajímavé dílko z dílny woodyho allena, který ve fimu střihl roli potrhlého kouzelníka, který nakonec rozluští celou záhadu kolem vraha,ale už nestihne o tom informovat ostatní když narazí do stromu, nastěstí je tu krásná reportérka(scarlett johansson), která se sice do vraha zamiluje, ale na poslední chvíli si chytře zachrání život, když předstírá utopení a tím vraha usvědčí, hvězdné obsazení filmu, zobrazení posmrtného života to je co na tomto filmu dostane každého ()

vykyn 

všechny recenze uživatele

Z filmů Woodyho Allena za poslední dobu,asi nejslabší.Přesto to to není špatné.Když už nic,tak alespon pohled na krásnou Scarlett Johannsson stojí za 3*.Ale jako kriminálka to je přinejmenším usměvné a velmi snadno prohlédnutelné.Přesto tam jsou občas typické Allenovsky vtipné konverzace.Přesto ale mám pocit,že už senilní a možná by měl trochu ubrat tempo v točení filmů.Skončit rozhodně ne,protože třeba Match Point je skvělá práce. ()

Africanus1 

všechny recenze uživatele

Sólokapr je kravinka, která vypadá jako by si jí Woody natočil jen tak mimochodem, ale ty hemzy jsou tam pořád dobrý... "Jakého jste vyznání?" "Jsem křesťanka, a vy?" "Byl jsem Žid, ale pak jsem přešel na narcismus." ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Byl jsem velmi příjemně překvapen. Nejnovější filmy Allena (Od Melindy dále) jsou totiž dost odlišné od původní tvorby. Zde ovšem opět exceluje Woody se svým slovním kulometem hlášek (chytil jsem 3 biolososy). Scarlett to v těch brýlích moc sekne. Příběh je taky zajímavý, i když to zakončení bylo najednou moc rychlé. 85%. ()

watchtower 

všechny recenze uživatele

Na dnešní poměry opravdu lehčí "komedie", kde jsem se opravdu nenuceně bavil. Nikoliv jako v některých rádoby pohodářských filmech (distributory proklamovaný), kde je vše těžce přitažené za vlasy a člověk se spíše "vzteká", že je něco absolutní nesmysl. ()

Signore 

všechny recenze uživatele

7/10 Nenudil jsem se, ale žánrová roztříštěnost na mě působila značně rušivě (v nejdramatičtějších momentech příběhu jsem nevěděl, zda se mám bát o Scarlett, nebo se smát Woodymu). Celkově je to lehce nadprůměrný film, ale prizmatem mistrovy kinematografie spíše podprůměr. ()

tulen 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem W.Allenovi nikdy nepřišel na chuť a i u tohotp filmu jsem až příliš často používal tlačítko posunu vpřed ... S.Johansson je půvabná, ale herecky to v tomto případě taky moc nevytrhne. I z poměrně slabého námětu se dalo vytěžit víc, na mně to působilo jakoby všichni rutinně odehráli co se po nich chtělo a nepřidali tam nic navíc ... Je to takový odpočinkový film, ale dost průměrný ... ()

Johgas 

všechny recenze uživatele

Zábavný film od začátku do konce.Naivní překrásná Scarlett a popletený neurotický Woody jako nesourodá dvojice, pátrající v britských aristokratických kruzích po domnělém vrahovi. Dobře je vybraná hudba - Čajkovského Louskáček podbarvuje nejdramatičtější okamžiky - geniální spojení. ()

Tominko12 

všechny recenze uživatele

Woody Allen miestami neznesiteľný - miestami úplne geniálny. Na jednej strane obdivujem Allenove filmy, že všetko do seba pasuje, avšak toto proste nebolo to pravé orechové. Na jednej strane skvelé a vtipné dialógy, no trošku mi vadil námet a Scarlett Johanson v okuliaroch, ktoré jej vôbec nesedeli. Napriek všetkému silné 3*. Za všetky vtipné scénky musím spomenúť Woodyho, ako šoféruje po anglických cestách a smrť mu z očí len tak srší. ()

nickymilka 

všechny recenze uživatele

Upovídaný, předvídatelný a ne příliš vtipný film. Scarlett si zas olizuje rty v každém druhém záběru a špatně hraje jako vždycky. Ze sexy symbolu se díky zlatým brýlím stává nesebevědomá novinářka - ach jak laciné...... Woody jako milý, avšak dost nemastný neslaný kouzelný dědeček. Jediný důvod, proč jsem to po 40ti minutách nudy nevypnula, byl urostlý Hugh Jackman, na kterého se prostě hezky kouká. Oproti Match pointu nebo Lásce a Smrti je tohle prostě propadák. ()

Související novinky

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

05.07.2007

V pondělí 9. července oficiálně startuje natáčení nového filmu Woodyho Allena. Jak už se nějaký čas ví, neúnavný režisér se z deštivého Londýna, kde natočil Match Point Hru osudu a Sólokapra,… (více)

Allenův španělský projekt

Allenův španělský projekt

28.08.2006

Nejslavnější filmový neurotik světa, Woody Allen, nás už léta s železnou pravidelností zásobuje svými výtvory co rok, to jeden snímek. Nebude tomu jinak ani v následujích dvou letech, což dává… (více)

Reklama

Reklama