Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vystoupení mága Sida Watermana (Woody Allen) se mimo jiné přišla podívat také studentka žurnalistiky Sondra Pransky (Scarlett Johanson). Iluzionista si ji vybere jako pomocnici pro svůj trik. Jaké je její překvapení, když se v bedně, kde má zmizet, objeví duch zavražděného novináře Joea Strombela (Ian McShane). Jediné co jí Joe stihne říci je to, že ví, kdo je "tarotový vrah", a že proti němu má Sondra najít usvědčující důkazy. Začínající novinářka se, pod vidinou senzačního článku, spolu se Sidem vydá po stopách domnělého vraha – britského aristokrata Petera Lymana (Hugh Jackman). Největší problém v pátrání nastane ve chvíli, kdy se Sondra do Petera zamiluje. Někdo tak sympatický přeci nemůže vraždit...

Sólokapr je nová soudobá komedie scenáristy a režiséra Woodyho Allena (Pozor na Harryho/Deconstructing Harry, Match Point – Hra osudu/Match Point, Hollywood v koncích/Hollywood Ending), který do hlavních rolí obsadil nejen sebe, ale i další skvělé herce. V ústřední dvojici se nám představí překrásná Scarlett Johanson (Dívka s perlou/ Girl with a Pearl Earring, Vějíř lady Windermerové/A Good Woman, Match Point – Hra osudu/Match Point) a charismatický Hugh Jackman (X-Men, Kate & Leopold). V roli zemřelého novináře uvidíme Iana McShanea (Jestliže je úterý, musíme být v Belgii/If It's Tuesday, This Must Be Belgium, Sexy Bestie/Sexy Beast). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Začal by som asi tým, že keď som začal pozerať tento film, tak som o ňom nič nevedel, myslím dej.Mal som chuť na nejaký film s dobrými hercami a hlavne nech je to komédia (môže byť aj romantická, ktorú ja moc nemusím).Mám také šťastie, že vždy keď je v žánri - romantický - tak, vždy je to film, ktorý moc nevyužíva tento žáner.A tu ho tiež zapojený iba okrejovo.Predovšetkým je využitý hlavne vtedy, keď ho je treba a navyše vhodne.Takže, čo sa týka mojich požiadavok na film, tak to rozhodne spĺňa (povedal by som asi preto, že som nečakal, že to bude skoro až kriminálka!?).Po dejovej stránke nemám slov a čo sa týka hercov, tak sú to špičkový herci, takže od nich ani nieje treba niečo očakávať.Jediné čo mi trošku nesedelo bol ten soundtrack, ktorý si Woody Allen určite púšťal v aute zamlada.Takže na záver už len v skratke - skvelý film, skvelá réžia, herci, scenár a celkovo mi tu chutilo ako to jahodové acidko čo som cez slamku ťahal. 85% - 4* ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, čím to je, že Allenovi občasní diváci většinou Sólokapra berou jako příjemnou komedii, zatímco jeho pravidelnější publikum zůstává zklamané. Já zůstal někde na půli cesty. Žádná katastrofa se nekoná, naopak. Některé gagy fungují na jedničku a třeba právě Woody si pro svou hereckou rozlučku pro příštích pár let nemohl vybrat vděčnější part. V konkurenci desítek jeho dalších děl ale dojdu k neodvratnému zjištění, že jednotlivé složky příběhu už jsem viděl jinde a jinak. A lépe. Hlavně Scarlett se do role hlavního neurotika vůbec nehodí. Při hádkách s kouzelníkem jí sice pusa střílí parádně, ale nedostaví se ani osobní charisma a v první řadě ani chemie s jindy bezchybným Jackmanem. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Woody Allen .. Vlezdoprdelkové žvásty o Londýnu a jeho obyvatelích, dlouhé jednozáběrové pasáže plné onanistických dialogů o ničem, neurotický kouzelník, skoroneurotická studentka žurnalistiky, dogmata smrti, egocentrismus… Je to vlastně bezduchá (i když duchů se dočkáme) slátanina, jenže svým způsobem neskutečně vtipně odzbrojující. Předcházející Match Point mne víceméně zklamal a od Scoop jsem čekal totální propadák, jenže vše je podané takovým okouzlujícím způsobem, s neskutečnou porcí humoru, že jsem se chtě nechtě po celý film velice příjemně bavil a nemohl se zbavit širokého úsměvu. Nutné brát jen jako komedii, pak Vás téměř nemůže zklamat. Co se ti vlastně podařilo, kromě možného těhotenství? 75%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tak přesně takhle vypadá Woody Allen bez důvtipu, sofistikovaného nadhledu a tvůrčí myšlenky. Kupa uhučených dialogů, ani Scarlett v plavkách nezachrání wtf story a pocit, že tenhle film byl vlastně naprosto o ničem a zbytečný. Závěr jak Match Point přes kopírak. Ten byl ale ve zbytku stále o dvě třídy lepší film. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (18)

  • Celosvětová premiéra proběhla 26. července 2006 v New Yorku. (ČSFD)
  • V záverečnej časti soundtracku je skladateľ uvedený ako „Edvard Greig“. Správne to má byť napísané ako Edvard Grieg. (Pat.Ko)

Související novinky

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

05.07.2007

V pondělí 9. července oficiálně startuje natáčení nového filmu Woodyho Allena. Jak už se nějaký čas ví, neúnavný režisér se z deštivého Londýna, kde natočil Match Point Hru osudu a Sólokapra,… (více)

Allenův španělský projekt

Allenův španělský projekt

28.08.2006

Nejslavnější filmový neurotik světa, Woody Allen, nás už léta s železnou pravidelností zásobuje svými výtvory co rok, to jeden snímek. Nebude tomu jinak ani v následujích dvou letech, což dává… (více)

Reklama

Reklama