Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (678)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Krom toho, že je Wahlberg v každé přestřelce jako Terminátor a nikdo ze špičkově trénovaných vojáků ho není schopný trefit, načež on jen bleskově zamíří na jakoukoli světovou stranu a nepřítel po tvrdém zásahu několika kulkami z automatické zbraně leží na zemi, je to docela solidní akční zábava s výtečně nastíněnou sniperskou tématikou. Především pak oceňuji fakt, že se zde jde střelbě z velké dálky trochu více pod kůži a divák vidí, že to není jen o tom mít co největší teleskop a co nejdelší pušku. Škoda že to na druhou stranu zabijí scénář plný klišé a již zmiňovaného super Wahlberga, který kromě úvodní rány do zad jedná naprosto suverénně, což působí dost otravně. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vůbec se nejedná o špatný akčňák. Snipeři jsou sice už trošku profláknutější téma stejně jako když se jedná o nějakou tu zradu z vlastních řad. Kolik už sme filmů s podobnou šablonou viděli že? Odešel na odpočinek a oni za ním přišli s nabídkou na prácičku, on ji po krátkém rozmýšlení vzal a nakonec se z toho vyklubal podraz jako vrata. Přesto Odstřelovač umí zaujmout. Mark Wahlberg v roce 2007 ještě za něco stál. PS: Je náhoda že jméno hlavního hrdiny Bob LEE Swagger se nápadně podobná z 1/3 Harvey LEE Oswaldovi? ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Commando meets Bourne. Až na to, že to nenatočil Greengrass. Ale to je napokon dobre, pretože Anton Fuka ide tvrdo cestou oldschoolového snímania (zhruba prvá polovica 90. rokov). Vidieť dnes akčný film s plynulými, panoramatickými zábermi a bez epilepticky sa trasúcej kamery, to je nesmierne osviežujúce. Rovnako príjemné mi z akéhosi dôvodu (možno nostalgia za zlatými časmi žánru) prišli všetky tie ťažkotonážne klišé ("vojak, ktorý ukáže spolubojovníkovi fotku svojej priateľky, v nasledujúcej scéne zomrie"). Celkovo je to blbučké, zúfalo predvídateľné a žiadny z hercov sa nevymaní z šedého priemeru, ale... Súčasnému akčnému filmu, ktorý tak nekompromisne ide R-kovou cestou a je v ňom viac vybuchujúcich hláv než v Úsvite mŕtvych, proste nemôžem udeliť nižšie hodnotenie ako 7/10. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„You don´t understand how serious this is. They killed my dog.“ Wahlberg jako svalnatý brácha MacGyvera nenakope nespravedlnosti zadek - on ji ho přímo rozcupuje sniperskou puškou na hadry a to na vzdálenost nejméně kilometru a půl. Při míření pochopitelně vezme v potaz úroveň znečištění ovzduší emisemi CO2, množství poletujícího blanokřídlého hmyzu s váhou vyšší než tisícina gramu a třas rukou způsobený psychickou újmou po ztrátě psa.. Fuqua stvořil hodně militantní a přes svou délku i svižný film, který však zbytečně odstřelily některé pitomě napsané scény (za všechny bych jmenoval to závěrečné důkazní slyšení u ministra). Loser točit umí, ale potřebuje kvalitní scénář. Pak z něj bude zase Winner. Ptám se, jak je možné, že se asistent Lexe Luthora vypracoval až na post amerického senátora!? Co jsi celou dobu dělal, Supermane? Souložil s Lois Lainovou? Tužil vlasy? Natáčel se Singerem? ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Vždycky se najde blázen, který věří, že jeden člověk může změnit svět. A musíte ho zabít, abyste mu to rozmluvili. V tom je problém demokracie...... Neprevarená téma odstrelovača, pekný vizuál a pútavá začiatočná akčná scéna sľubovali dosť. Nebyť hlúpeho deja, slabých záporákov a príliš rozlezenej stopáže, jednalo by sa o veľmi slušný akčný film. Akcia je totiž natočená naozaj dobre a svižne. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Miesto, kde bola umiestnená zbraň, ktorá mala zabiť prezidenta (Tom Butler), bolo vytvorené v priestoroch veže kostola na New Street a North 4th Street. (Greenpeacak)
  • Tržby v ČR za první víkend: 687 090 Kč (19 kin). Diváci v ČR za první víkend: 5 456 diváků. (Steew)
  • Mark Wahlberg (Bob Lee Swagger) bol pre svoju rolu vo filme vytrénovaný skutočným americkým ostreľovačom Patrickom Garritym. (HDeer)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama