Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (680)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Že je vláda svině (hlavně ta americká) víme už dávno a SHOOTER asi měl být jedním z těch filmů, který to dokazuje. Je to fajn, že se takovéhle oldscholové filmy (Komandooo) ještě sem tam objeví i když by to nemuseli s tou oldschoolovostí tolik přehánět (hrdina žijící v chatě v horách, no tak proboha). Scénář je zbytečně rozvláčnělý a plný klišé. Hodilo by se film o půlhodinky zkrátit. Wahlberg předvádí více méně to co se od něj čeká (čestný drsňák) a Kate Mara je neokoukaná fešanda. Hodně mám ale radost z Dannyho Glovera, který je tady od Rodge z LETHAL WEAPON na míle daleko. Postě parádní chrplající parchant. No a ještě je tu hodně mrtvol (to je pozitivum:). Fuqua by měl začít hledat pořádný scénář, protože TRAINING DAY ukazuje, že to umí i líp. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Odstřelovač vzal snajperský výcvik a znalosti průměrného odstřelovače, a tohle všechno převrátil naruby tak, aby z toho ten největší prospěch měl právě on. Ne, že bych mu to měl dvakrát za zlé, i když je Shooter zčásti složen výhradně ze snůšek nesmyslů, celková zábavnost a ultradrsný Mark Wahlberg jako průvodce dějem zvedají laťku výsledného požitku až pod samotnou hranici blaha, kterou od podobných béčkových špionážních "one against all" old school thrillerů vyžaduji. Samotný výběr hlavního představitele se castingovým režisérům vyvedl náramně (díky bohu, že Keanu Reeves nevyšel) a vůbec, obsazení nemá chybu. Kate Mara se stala mou novou femme fatale. Antoine Fuqua už ukázal, že umí lépe (Slzy slunce, Training Day), ale i hůře (Král Artuš), Odstřelovač je někde mezi, jelikož mám však danou tématiku rád a jak jsem již řekl - bavil jsem se náramně, hodnotím jej krásnými čtyřmi hvězdičkami. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Vždycky se najde blázen, který věří, že jeden člověk může změnit svět. A musíte ho zabít, abyste mu to rozmluvili. V tom je problém demokracie...... Neprevarená téma odstrelovača, pekný vizuál a pútavá začiatočná akčná scéna sľubovali dosť. Nebyť hlúpeho deja, slabých záporákov a príliš rozlezenej stopáže, jednalo by sa o veľmi slušný akčný film. Akcia je totiž natočená naozaj dobre a svižne. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +herci (jmenovitě Michal Pena, Ned Beatty, Danny Glover, Kate Mara), no a samozřejmě slušně hrající a perfektně vypadající Mark Wahlberg, místy zajímavá akce -rozhodně ne taková pecka jako konkurenční film s Mattem Damonem/// "Docela divné jako muj tata večer" řekl bráška a já jsem s ním tak nějak za jedno. Tedy hlavně co se týče filmu. Scénář byl slušně zamotanej a v některých pasážích jsem nevědel o co jako kráčí. Pana režiséra mám rád a tak určitě i jeho nejnovější filmový přírůstek nebudu moc kritizovat. Proč taky, když od filmu moc nečekáte, dostanete na poli "béček" neurážející, slušně vypadající a zábavnou akci. V ní sice neuvidíte moc nového, ale o to přece nejde. Když se to vezme člověk může na jednu látku koukat pořád dokola a stejně ho to může bavit. A to že otec prohlásil že hlavní hrdina je jak superman, beru s rezervou :-)/// Celkem 65%/// ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Klasická Fuqua-ácka chlapská záležitosť, ktorá viac ako na scenár, je zameraná na non-brain akciu. Základy sú pomerne pevné - zápletka, tá je dosť dobrá, no pomerne nevyužitá a ďalšie poschodia scenáristi nenavrhli správne. Dialógy škrípu ako storočné drevené dvere a podtón amerikanizmu bol až nechutne viditeľný. Dali si však záležať na výzore budovy - výbuchy, zvuk, akčná našlapanosť fungovala perfektne. 80%. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (40)

  • Když během setkání v horách Sarah (Kate Mara) zastřelí svého únosce zbraní plukovníka Johnsona (Danny Glover), ozvou se čtyři výstřely a je vidět, že závěr pistole zůstane v zadní poloze, tzn. v komoře nezůstal již žádný náboj. Jedná se o služební pistoli M9 (Beretta 92), která má kapacitu zásobníku 15 nábojů. Je velmi nepravděpodobné, že by si zkušený veterán před setkáním s nepřítelem nechal ve zbrani pouze čtyři náboje. (Babinicz)
  • Tržby v USA za první víkend: 14 523 571 amerických dolarů (2806 kin). Celosvětové tržby: 95 696 996 amerických dolarů. Náklady na výrobu: 61 milionů amerických dolarů. (Steew)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama