Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (678)

Lima 

všechny recenze uživatele

Fugua rozhodně není loser (viz. KevSpa), pokud se chopí solidního scenáře, dokáže ho přetavit ve velmi koukatelnou záležitost (Training Day), jeho smůlou bohužel je, že se zaobírá výpotky takových týpků, jako je Jonathan Lemkin, To je vůbec zvláštní postava filmového byznysu. Na jedné straně dokáže stvořit takovou znamenitost, jakým byl Hackfordův ´Ďáblův advokát´, a hned vzápětí se ztrapní příšerností typu ´Rudá planeta´, kde si nejste jisti, jestli to, co vidíte, opravdu pan scenárista myslí vážně. U ´Odstřelovače´ máte při mnoha dialozích a několika nechtěně absurdních situací ten samý pocit. Potom nepomůže ani skvělý Wahlberg, který se pro drsňácké role snad narodil, ani Fugua, který v akčních scénách prokazuje své řemeslné kvality. Minimálně závěrečné "dostaveníčko" sniperů v zasněžených horách určitě stojí za pozornost. Pokud vám nevadí okoukané klišé a nablblé dialogy, přihoďte si do celkového hodnocení hvězdiček jak je libo. ....PS: Ale Antoine, téměř dvacetisekundový zpomalený záběr na Markovu macho chůzi opravdu NENÍ cool :o)) ()

movie 

všechny recenze uživatele

Za mě určitě největší zklamání spočívá v tom, že si Mark Wahlberg hned po příjezdu “do města” ustřihne ten parádní copánek. Jinak příjemná, rutinně zvládnutá akce (jakby ne, režíroval Antoine Fuqua), hodně na vlně devadesátkové akční odnože “jedinec proti velkému spiknutí”. Nelze přehlédnout, že Marky Mark je standardně zkouřenej jako paprika, takhle by tou sniperskou puškou netrefil ani slona natož kilometrapůl vzdálenou plechovku. A parťáka mu tady dělá další nazdárek: Michael Pena. Je to ok. ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Yeah motherfucker !!. Po všech komentářích , které tenhle film smázli do propadliště dějin (čest vyjímkám) s důvodem, že je to stupidní a předvídatelný film, jsem po dokoukání neuvěřitelně nadšenej a pořád se nemůžu zbavit dojmu, že jsem viděl asi úplně něco jinýho. Po Králi "mlha a pára" Artušovi se Antoine Fuqua vrátil k tomu co umí nejlíp a že se mu to setsakra povedlo. Výběrem Marka Wahlberga do titulní role mi udělal obrovskou radost a ten (jak už je to u něj zvykem) vymačkal z Boba maximum. Ten chlápek je prostě největší maník na světě. Připočtěte si k tomu Michaela Peňu jako jeho pomocníka a dostanete pekelně říznej film, sic chvílema nudnej, ale rozhodně ne trapnej a předvídatelnej. KAMERAMAN RULEZZ. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Klasická Fuqua-ácka chlapská záležitosť, ktorá viac ako na scenár, je zameraná na non-brain akciu. Základy sú pomerne pevné - zápletka, tá je dosť dobrá, no pomerne nevyužitá a ďalšie poschodia scenáristi nenavrhli správne. Dialógy škrípu ako storočné drevené dvere a podtón amerikanizmu bol až nechutne viditeľný. Dali si však záležať na výzore budovy - výbuchy, zvuk, akčná našlapanosť fungovala perfektne. 80%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Marka Walhberga mám moc rád, je to sympatický herec a s odstřelovací puškou mu to sluší. Od prvního okamžiku, prvního výstřelu, první krve jsme si zamiloval odstřelovače a našel nový job, který bych chtěl dělat. Film má hodně mezer, to je pochopitelné, jeho vyznění také není zrovna jednoznačné a nějak úchvatné, ale konečně jsem viděl kvalitněji využité téma odstřelovačů včetně tří velmi kvalitních akčních scén. Velmi se mi líbila závěrečná záležitost na ledovci, kde se opravdu projevují schopnosti odstřelovače být neviditelný. Antoine Fuqua nedokáže pravděpodobně nikdy navázat na drsný Training day, ale zde se mu povedlo aspoň ukázat, že nepatří mezi odpad režisérské společnosti kam se pomalu řítil. Akční film, který není úchvatný, ale rozhodně vás nejen neurazí, ale v pár okamžicích i velmi potěší. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Když se Swagger (Mark Wahlberg) pere se dvěma policisty, má na sobě bundu a čepici Philadelphia Eagles. Mark Wahlberg hrál ve filmu Nepřemožitelný (2006), který pojednává o barmanovi hrajícím za Eagles. (don corleone)
  • Boba Lee Swaggera (Mark Wahlberg) zasáhli dvakrát, a to do ramene a boku. Když mu však sestra jeho mrtvého kolegy vyndává kulku, nemá v boku ani ranku. (Pepy)
  • Swagger (Mark Wahlberg) je postřelen v levé části hrudníku. Když vstupuje do místnosti, kde si chce podat improvizovanou infuzi, je vidět průstřel na levé straně. V dalším záběru je již zranění opět na pravé straně hrudníku. (Babinicz)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama