Reklama

Reklama

Dvojnásobná držitelka Oscara Hilary Swank hraje v tomto poutavém příběhu o dětech ulice vychovaných v pouličních přestřelkách a s drsným postojem k životu – učitelku, která jim chce dát, co potřebují nejvíce: jejich vlastní hlas. Odehrává se na chráněné půdě školy ohrožené násilím a rasovým napětím, učitelka Erin Gruwell musí bojovat s předsudky autorit, jestliže jí záleží na těchto studentech. Děti vypráví vlastní příběhy a poslouchají příběhy ostatních, skupina pravděpodobně "nevzdělatelných" teenagerů objeví sílu snášenlivosti, znovu získají své zničené životy a změní svůj svět. S elektrizujícími výkony hvězdného obsazení, včetně držitele Zlatého glóbu Patrick Dempsey (Grey´s Anatomy) a zpěváka Maria, film Mezi řádky je založený na uznávaném bestselleru, "The Freedom Writers Diary". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Isham: 1. Dream - will.i.am ,2. Listen!!! - Talib Kweli ,3. It's R Time - Jeannie Ortega ,4. When the Ship Goes Down - Cypress Hill ,5. Hip Hop Hooray - Naughty by Nature ,6. Keep Ya Head Up - 2Pac ,7. Code of the Streets - Gang Starr ,8. Rebirth of Slick (Cool Like Dat) - Digable Planets ,9. Officer - The Pharcyde ,10. This Is How We Do It - Montell Jordan ,11. Colors - will.i.am ,12. Bus Ride - will.i.am ,13. Riots - Miri Ben-Ari ,14. Eva's Theme - Mark Isham ,15. Anne Frank - Miri Ben-Ari/Mark Isham , ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Téma je patřičně hutné, dramaturgicky solidně zpracované. Hilary Swank není nikdy krok vedle a téma války studentů v rozbouřeném L.A., plného etnických menšin je velmi zajímavý a zřejmě i poměrně reálně zpracovaný. Není to snímek na několik podívání, v podstatě podruhé už nemá co nabídnout, ale jako "povinnost" v rámci žánru, proč ne. Hilary opětně předvádí koncert a potvrzuje, že je momentálně nejlepší herečka Holywoodu. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

"Nebezpečné myšlenky" s Michelle Pfeiffer - to je to první, co se člověku vybaví ihned po přečtení synopse tohoto, jen o pár let mladšího, snímku. Ne že by "Mezi řádky" byl špatný film, ale zkrátka dojíždí na to, že tohle téma už tady jednou bylo. Navíc mu úplně chybí snaha přinést k dané tématice cokoli nového. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

drama akych tu bolo uz mnoho, ale predsa je niecim vynimocna...v prvom rade swank je nadpriemerna, ale nie vynikajuca ako v ostatnych filmoch... citit az prehnany patos pocas, no hlavne na konci filmu. ako moze u niektorych jedincov sposobit vacsiu slzavost a smrkot, ale z mojej strany sa mi zda ze to bolo vyumelkovane. dalsim nesvarom je dejova linia tykajuca sa ucitelkinho manzela, kt. bola vseobecne stratou casu a nicila tak atmosferu ako aj tempo filmu...ale je jasne ze cely film je nieco viac a ma velku vypovednu hodnotu, kt. nie je vnutena, ale proste ukazuje divakovi aky je zivot a ako je ho mozne zmenit...80% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Existují desítky variací na téma idealistického učitele, který se pokouší zkrotit a pozvednout třídu ztracených existencí. Od komedií po dramata, od nezdařených po výborné. Mezi řádky patří rozhodně k těm druhým. Strhující, plná výtečných a často mrazivých situací, svým způsobem depresivní, přesto se silným pozitivním nábojem. S řadou vynikajících postřehů a myšlenek, několika výtečnými dialogy, výjimečnými momenty a kvalitními hereckými výkony. Potěšující zážitek pro každého, kdo se dokáže povznést nad přítomná klišé, jistou filmovou uhlazenost a obvyklé emoční posilovače. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • V záběru, kdy učitelka oznamuje třídě, že je nebude učit ve třetím ročníku, je na tabuli rozepsané slovo "narrative", a to pouze jako "na". Hned v dalším záběru je však slovo plně dopsáno i přesto, že se učitelka ani o krok nepohnula. (ČSFD)
  • Alternatívnym názvom filmu bolo aj označenie Freedom Writers. (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles a Long Beach. Scény zo školy sa natáčali na Hamilton High School. (MikaelSVK)

Související novinky

Smysl života v dopisech

Smysl života v dopisech

26.05.2006

Dvojnásobná držitelka Oscara za herecký výkon ve filmech Kluci nepláčou a Million Dollar Baby, Hillary Swank, opět spojí své síly s režisérem Richardem LaGravenesem v snímku P.S. I LOVE YOU. Adaptace… (více)

Reklama

Reklama