Reklama

Reklama

Když se dva krasobruslařští rivalové Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) a Jimmy MacElroy (Jon Heder) na mistrovství světa znemožní v trapné rvačce, přijdou o zlaté medaile a navíc dostanou doživotní zákaz krasobruslení v mužské kategorii. Nyní, po třech a půl letech, našli skulinu v pravidlech, která jim umožní znovu soutěžit. Pokud totiž dokáží odložit vzájemnou nevraživost stranou, mohou se o medaili utkat společně – v soutěži párů. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je rozhodně jízda. Krasobruslení nijak zvlášť nemiluji, ale tohle byla tak perfektně udělaná komedie, že jsem se některým hláškám a některým scénkám musel smát ještě relativně dlouho po skončení filmu. To byl úžasný nápad natočit něco takového. Tahle komedie je prostě nářez a útok na vaše bránice je zaručen. Já jsem se tedy takhle hlasitě dlouho nesmál, prostě tohle dílko je naprosto perfektně udělaná zábava, která stojí za skouknutí. Co zde předvádí Will Ferrell, to je něco nepopsatelného, jeho postava mu dává velké možnosti a on toho beze zbytku využil. Dá se říci, že právě on táhne celý film. Ale příliš nezaostává ani Jon Heder, kterého jsem viděl vůbec poprvé, ale roli toho naivního a citlivého krasobruslaře zahrál velice dobře. Takhle má vypadat ideální komedie. Zajímavý a napínavý děj, k tomu mnoho vtipných hlášek a vtipných scén, a úspěch je zaručen. Já se bavil a zatímco pro někoho na těchto stránkách je nemyslitelné dát jeden rok staré americké komedii pět hvězdiček, tak já je udělím, protože pokud bych téhle komedii nedal pět hvězdiček, tak jaké komedii bych je pak měl dát? Proto maximální hodnocení. ()

giblma 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv je má intelektuální image v háji, nějak si nemůžu pomoct. Ikdyž je zápletka jednoduchá, vycházející ze schémat sportovního filmu a jakkoliv jsou některé vtipy už za hranicí nechutnosti. Co mě ale nutí dát vysoké hodnocení je překroucení klasických žánrových klišé až do absurdna (vysvětlování, proč není hlavní hrdinka zodpovědná za smrt rodičů, vystoupení Marilyn a JFK, nebo prostě závěrečná Flash Gordonovská jízda titulních protagonistů a jejich Železný lotus....) ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pro Willa Ferrella mám už nějakou dobu slabost a tak mě zamrzelo, že se v první polovině drží docela zkrátka. Polovina druhá mi to naštěstí dokonale vynahradila a svou vtipností dala vzpomenout na skvělého Zprávaře. Na Blades of Glory se mi líbí od začátku jasně stanovená míra nadsázky, které se tvůrci drží až do báječně gradovaného (akční honička na bruslích!) závěru. To umí málokdo - s bruslemi či bez. 70% ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý námět, děj a zápletka. A vůbec mi to nevadilo. Film, u kterého vypnete a nemusíte u něj přemýšlet. Vtipy byly slušné a většinou fungovaly. Smál jsem se a bavil jsem se, proto hodnotím nadprůměrně! I když je to samozřejmně svým způsobem kravina.. Avšak zábavná, takže bych dal takových 70%.. :) ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem další tuctovou trapárnu. Ostatně co jiného čekat od filmů tohoto ražení... Co si budem´ povídat, film je to prostý, až primitivní, ale já se řehtal celou dobu. Užíval jsem si každý moment, každou repliku, každou kravinu. Film nikdy nepřesáhne mez nechutnosti či trapnosti, jak bývá zvykem, snad i pravidlem, u jeho žánrových bratříčků. Prostě koncentrovaná primitivní, ale nadmíru návyková zábava pro nenáročné diváky... 100% ()

Galerie (246)

Zajímavosti (23)

  • Film bol do kín distribuovaný pod krycím názvom Partners. (Raccoon.city)
  • Od průběžně vedoucí dvojice Stranz (Will Arnett) a Fairchild (Amy Poehler) dělilo Michaelse (Will Ferrell) a MacElroye (Jon Heder) před finále 4,05 bodu. Stranz a Fairchild dostali za finále 4x 6,0 a 2x 5,9, čili jen 0,2 od absolutního hodnocení a Michaels s MacElroyem už by je tedy nemohli dohnat. (melica)
  • To, že se Chazz a Jimmi musí dělit o zlatou medaily, kvůli systému známek s hodnocením 6.0 je odkaz na kraslobruslařský skandál ze zimních olympijských her v roce 2002. (Bajda)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama