Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život na jedné typické americké veřejné střední škole plyne svým depresivním tempem a učitel tělocviku (Ryan Gosling, nominovaný na Zlatý glóbus a Oscara) vnímá svou práci jen jako způsob přežití. Vše se změní ve chvílí, když ho jedna ze studentek nachytá při užívání drog v prostorách školy. Od té chvíle najde často rozmrzelý učitel nový smysl své existence, se studentkou a talentovanou basketbalistkou se sblíží a snaží se ji ochránit před četnými nástrahami jejího okolí. Sám se pokouší nalézt dávnou ztracenou sebeúctu a dát do pořádku i svůj vlastní život. (FebioFest) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Smutné je, že podobných filmů je tolik, že přidaná hodnota je s postupem času logicky nulová. Jó každý si je vědom toho, že každý černoch na high school je distributor návykových látek. Ryan Gosling si je toho vědom, a proto naváže styk se sedmačkou Ráchel, jejíž otčín je machr na distribuci káčka. Nebohá černá Ráchel je v rozpacích, komu že svěřit svou důvěru, jelikož jak všichni muži moc dobře vědí, pro každou ženu (bez rozdílu barvy ksichtu) je z nějakého důvodu důležitá důvěra. Co lze nejvíce na Goslingovi ocenit je nulový stud při simulovaném zvracení. 20% ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Současné, realita, vysvětlující × nudné, známé, obehrané. Filmu o bílém učiteli, který se pohybuje v černošské oblasti a učí jejich děti je obehraný námět. To že tento učitel je smažka, je něco jiného, ale i přes to jsem se u filmu solidně nudila. Z filmu samotného jsem byla nervózní, což asi mělo být účelem, dle roztěkané kamery, šílené kakofonie a dlouhých detailních záběrů na obličeje a výrazy postav. Tento snímek není pro každého a ne každý ho bude chtít pochopit. Sama jsem silou vůle vydržela koukat až do konce. Drey měla hustý copánky.. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Ryan Gosling jen potvrdil to, co už o něm dávno víme. Že v něm třímá a pomalu probleskuje ven obrovský talent. Ve své generaci vyčnívá asi jako Eiffelovka nad Paříží. Je to přesně ten typ herce, kterého je od režiséra snadné přemluvit, aby to s ním zkusil trochu jinak. Gosling (za roli nominovaný na Oscara) je ve své roli maximálně přesvědčivý a v některých momentech budete mít chuť si s tímhle chlápkem otevřít pivo a zaposlouchat se do jeho kolekce gramofonových desek. Jeho učitel dějepisu Dan Dunne je úžasná, neukotvená postava, která tepe „životem“. Se svým specificky minimalistickým humorem, upřímným pohledem a dosti zásadním drogovým problémem se denně ocitá tváří v tvář skutečnostem, které jeho černošské žáky obklopují a které jeho samotného kdysi pohltily. Příjemná ruční kamera, několik silných scén (Dan na návštěvě u rodičů, předání zásilky) a mladičká debutantka Shareeka Epps – to jsou jen další plusové body v už tak mrazivé skládačce!! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Chémia vzťahu učiteľ Gosling a žiacka podľa mňa fungovala na výbornú. Problém však vidím v nič nevypovedajúcom príbehu, kde sa prakticky stále striedajú tie isté scény. Gosling ide do školy, kecá s mladou, niekde sa zdroguje, kecá s mladou, kecá žiakom, baví sa na party atď. Holt pomalé tempo a žiadne zvraty diváka pomaly ale isto uspávajú. Všetko je to také nemastné neslané, no tvorcom aspoň kvitujem, že netlačili na pilu a nesnažili sa moralizovať, vďaka tomu celá story pôsobí nenútene a prirodzene, čo mi je veľmi sympatické. P.S. tá kamera bola príšerná, doteraz ma bolia oči. ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden bílý učitel na černošské škole, který si umanul, že "zachrání" alespoň jedno dítě z problematické čtvrti... ze čtvrti, kde jsou drogy na každém rohu a kde jsou jakousi součástí denního života. A mezi žáky byla jedna dvanáctiletá černoška, která se rozhodla, že zachrání svého učitele. // Zajímavý příběh, zvláštní podání, ale účinek... ten mě jaksi minul. Bohužel. Bylo to tak natahované, že jsem se těšila, až zazvoní na přestávku a já si budu moci alespoň na pět minut provětrat hlavu.. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Matt Kerr, který hraje zastupujícího učitele pana Lighta, ztvárnil v původním krátkometrážním snímku učitele Dana Dunnena. (CliffLee)
  • V Gowanus, Brooklyn si zahráli Shareeka Epps jako Drey a Karen Chilton jako její matka. Stejné role si poté zopakovali i v tomto filmu. (CliffLee)
  • Postava učitele Dana Dunnena byla v původním scénáři starší třicátník, filmaři to nakonec změnili, aby vyhovovala Ryanu Goslingovi, kterému během natáčení bylo 25 let. (CliffLee)

Související novinky

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

27.03.2007

Není to zrovna dávno, co tvůrci Ryan Fleck a Anna Bodenová uspěli se svým nezávislým filmem Half Nelson (uvedený do našich kin v rámci Febiofestu 2007), a to nejen díky Oscarové nominaci Ryana… (více)

Reklama

Reklama