Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život na jedné typické americké veřejné střední škole plyne svým depresivním tempem a učitel tělocviku (Ryan Gosling, nominovaný na Zlatý glóbus a Oscara) vnímá svou práci jen jako způsob přežití. Vše se změní ve chvílí, když ho jedna ze studentek nachytá při užívání drog v prostorách školy. Od té chvíle najde často rozmrzelý učitel nový smysl své existence, se studentkou a talentovanou basketbalistkou se sblíží a snaží se ji ochránit před četnými nástrahami jejího okolí. Sám se pokouší nalézt dávnou ztracenou sebeúctu a dát do pořádku i svůj vlastní život. (FebioFest) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Gosling ako vždy výborný. Pre mňa jeden z naj hercov súčasnosti. Dokonca ani príbeh ako taký, s jasnou štruktúrou nasmerovaný k vzájomnej záchrane dvoch úplne odlišných ľudí s úplne odlišnými problémami, menej či viac záväznými, mi prišiel viac ako solídny. Historické vsuvky opierajúc sa o fakta doprevádzané autentickými video zábermi má naozaj milo prekvapili (taká je tá vaša Amerika). Chcem tým všetkým povedať, miestami ma samotný film bavil veľmi, miestami však absolútne nedokázal zaujať. Nevyhol sa hluchým dieram, čomu bude zrejme na príčine pomerne dlhá stopáž. "Half Nelson" mohol byť kľudne o 15 minút kratším počinom, pričom by (možno) diváka zasiahol omnoho viac. Záverečné prebratie do reality potešilo, no volím skôr silné tri, než slabšie štyri. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

tomuto sa povie "citlivý film"; film príliš dobrý, aby som strpel akékoľvek zlé slovko na neho; krásna štúdia vzťahu učiteľ - žiak, outsider - okolie, looser - svoje vnútro; film o rasizme, drogách a kriminalite? to sú len zástierky, síce zastúpené, ale iba dekorácie, ktoré charakterizujú svet, v ktorom hlavná postava (úžasný gosling!!! ale zároveň dobre napísaná), prežíva svoje každodenné zápasy, vojny, prehry, pády . . . no čo vám budem rozprávať, chytilo ma to, veľmi . . . ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film plný protikladů. Vlastně jenom o protikladech - učitel, ve volném čase náruživých feťák, se snaží ochránit jednu svojí žačku před prací pro dealera, od kterého sám taky bere. Proč ne. Bílý učitel na černošské škole vyučující dějepis formou protikladů. Krásná hudba, civilní kamera, osobní přístup a skvělý Ryan Gosling v hlavní roli. Velice povedený film, který jen tak nepustí... ()

tormento 

všechny recenze uživatele

Fuu..tak toto som nečakal. To že je Gosling skvelý herec som vedel, ale vďaka tomuto snímku je u mňa jeden z najvýnimočnejších súčasne scény. To sa zhostil svojej postavy ma nechalo počas celého filmu v nemom úžase. Silný príbeh, ktorý je dosť reálny ešte viac umocnil zážitok. Scéna kde mu jeho žiačka donesie dávku je nezabudnuteľná...možno som ešte v opojení...u mňa 95% a Golslingov výkon na Oscara. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Hodně pomalu plynoucí drama o podivném kamarádství učitele s černou studentkou z problémové rodiny. Je zajímavé sledovat, jak se učitel snaží své studenty ochránit od toho, v čem je sám až po uši - drogové závislosti a neschopnosti vést "normální" život. Bohužel mnoho jiného toho film nenabídne. Není to rozhodně mainstreamová záležitost, Ryan Gosling byl jako obvykle vynikající, ale nějak mi to úplně nesedlo. Přišlo mi, že chvílema malinko pokulhával scénář a možná mi tam chyběly i emoce. Ale asi tomu dám ještě nekdy druhou šanci. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Film je inspirován krátkometrážním snímkem Gowanus, Brooklyn z roku 2004 oceněném na festivalu Sundance. (CliffLee)
  • Když jde Dan do Frankova domu, vezme si toulající kočku. Tato scéna byla Goslingova improvizace, ale jelikož Danova kočka umřela pár scén před touto, filmaři mysleli, že je to perfektní záběr, a tak se objevil v konečné verzi. (CliffLee)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v New Yorku. (MikaelSVK)

Související novinky

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

27.03.2007

Není to zrovna dávno, co tvůrci Ryan Fleck a Anna Bodenová uspěli se svým nezávislým filmem Half Nelson (uvedený do našich kin v rámci Febiofestu 2007), a to nejen díky Oscarové nominaci Ryana… (více)

Reklama

Reklama