Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život na jedné typické americké veřejné střední škole plyne svým depresivním tempem a učitel tělocviku (Ryan Gosling, nominovaný na Zlatý glóbus a Oscara) vnímá svou práci jen jako způsob přežití. Vše se změní ve chvílí, když ho jedna ze studentek nachytá při užívání drog v prostorách školy. Od té chvíle najde často rozmrzelý učitel nový smysl své existence, se studentkou a talentovanou basketbalistkou se sblíží a snaží se ji ochránit před četnými nástrahami jejího okolí. Sám se pokouší nalézt dávnou ztracenou sebeúctu a dát do pořádku i svůj vlastní život. (FebioFest) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

Gereth 

všechny recenze uživatele

Opravdu lidské. Opět jsem se přesvědčil, jak moc je Gosling dobrý v rolích lidí, plných vnítřních bojů se sebou samým. Ani nemusí nic říkat. Jeho hra tělem, jeho mimika...výborné. Někomu tento film může přijít příliš obyčený, příliš o ničem. Protože tady se nikdo neobtěžuje s vysvětlováním. Nejsou tu hrdinové, není tu velkolepý konec. Jen spousta náznaků, spousta otázek nad kterými budete možná přemýšlet ještě dlouho po shlédnutí závěrečných titulek. 85% ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Snímek v podstatě bez děje, pozorující a přitom nemoralizující, ačkoliv se zčásti odehrává v gangsta prostředí, tím nemyslím zrovna školu, i když.... :-). Soustředí se hlavně na charaktery dvou hlavních postav a jejich postoje k životu, k rodině a k sobě samým - přesto, že jsou navenek rozdílní, spojuje je zvláštní přátelské pouto, které vzbuzuje pocit sounáležitosti - učitele Dana chrání před osamělostí, způsobenou dobrovolnou drogovou izolací, jeho studentku Drey před neblahými vlivy prostředí, kde vyrůstá. Vzájemně se tak obdarovávají nadějí na lepší časy... Sympatická Shareeka Epps a rozkošně vláčný Ryan Gosling. ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Současné, realita, vysvětlující × nudné, známé, obehrané. Filmu o bílém učiteli, který se pohybuje v černošské oblasti a učí jejich děti je obehraný námět. To že tento učitel je smažka, je něco jiného, ale i přes to jsem se u filmu solidně nudila. Z filmu samotného jsem byla nervózní, což asi mělo být účelem, dle roztěkané kamery, šílené kakofonie a dlouhých detailních záběrů na obličeje a výrazy postav. Tento snímek není pro každého a ne každý ho bude chtít pochopit. Sama jsem silou vůle vydržela koukat až do konce. Drey měla hustý copánky.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Gosling ako vždy výborný. Pre mňa jeden z naj hercov súčasnosti. Dokonca ani príbeh ako taký, s jasnou štruktúrou nasmerovaný k vzájomnej záchrane dvoch úplne odlišných ľudí s úplne odlišnými problémami, menej či viac záväznými, mi prišiel viac ako solídny. Historické vsuvky opierajúc sa o fakta doprevádzané autentickými video zábermi má naozaj milo prekvapili (taká je tá vaša Amerika). Chcem tým všetkým povedať, miestami ma samotný film bavil veľmi, miestami však absolútne nedokázal zaujať. Nevyhol sa hluchým dieram, čomu bude zrejme na príčine pomerne dlhá stopáž. "Half Nelson" mohol byť kľudne o 15 minút kratším počinom, pričom by (možno) diváka zasiahol omnoho viac. Záverečné prebratie do reality potešilo, no volím skôr silné tri, než slabšie štyri. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film plný protikladů. Vlastně jenom o protikladech - učitel, ve volném čase náruživých feťák, se snaží ochránit jednu svojí žačku před prací pro dealera, od kterého sám taky bere. Proč ne. Bílý učitel na černošské škole vyučující dějepis formou protikladů. Krásná hudba, civilní kamera, osobní přístup a skvělý Ryan Gosling v hlavní roli. Velice povedený film, který jen tak nepustí... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • V Gowanus, Brooklyn si zahráli Shareeka Epps jako Drey a Karen Chilton jako její matka. Stejné role si poté zopakovali i v tomto filmu. (CliffLee)
  • Postava učitele Dana Dunnena byla v původním scénáři starší třicátník, filmaři to nakonec změnili, aby vyhovovala Ryanu Goslingovi, kterému během natáčení bylo 25 let. (CliffLee)

Související novinky

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

27.03.2007

Není to zrovna dávno, co tvůrci Ryan Fleck a Anna Bodenová uspěli se svým nezávislým filmem Half Nelson (uvedený do našich kin v rámci Febiofestu 2007), a to nejen díky Oscarové nominaci Ryana… (více)

Reklama

Reklama