Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři moskevské prostitutky – Nina, Aňa a Kira – se nabízejí na špinavém plácku u Rudé brány. Kšefty jim prostředkuje „firma“, na jejímž sexuálním byznysu se cynicky přiživuje i místní milice. Schází se tu nejroztodivnější klientela. Od snílků po devianty a zbohatlíky všeho ražení, kteří vyžadují ty nejvýstřednější služby. Dívky od provozování jejich řemesla neodrazují ani nejotřesnější zážitky. Každá má svůj příběh a pádný důvod, proč opustila rodinu a dala přednost chodníku. Každá se naučila zažitým hrůzám nadřazovat pomyslnou nezávislost, spočívající ve skromném finančním zajištění. Kdykoli a kdekoli jim hrozí oloupení, uplácejí si i jistotu střechy nad hlavou v bizarním slumu u železniční trati. O životě plném násilí, bezohlednosti, ponižování a zla si iluze nedělají. Vypudily city ze svých týraných těl, vyzbrojily se otrlostí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Smok 

všechny recenze uživatele

Už dávno tvrdím, že keby v tejto "brandži" nebol dopyt, logicky by nebola ani ponuka, a (nielen) dievčence by mali po problémoch. Ovšem pár tisícročí sa už situácia nemení, kšeft ide stále dobre, tak si aspoň dovolím trošku odľahčiť tému veršíkom od kapely Horkýže Slíže: Ľahké ženy dozaista celkom ujdú, Majú v sebe, vyžarujú zvláštne fluidum, Majú v sebe stokrát za deň rôznych pánov, Ukoja vás všetkých podľa vašich plánov. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

To,že se v Rusku žije na velké hnědé,to víme všichni.To,že prostitutky se tam mají na velké hnědé tuplem,tak to si nejspíš každý také domyslí a nemusí nám to někdo předkládat ještě navíc takhle nudným a těžkopádným způsobem.Celé je to naprosto průhledné.Film nemá prakticky žádný děj a atmosféru,postavy a jejich trýznivé osudy se zde střídají jak na běžícím pasu,ale prakticky nikoho nemusí zajímat,protože stejně málokdo se dozví,kdo je vlastně kdo,proč dělá to,či ono,o jejich jednání ani nemluvě.Únik z kruhu mi skutečně nepřinesl vůbec nic,jen pár fádních příběhů vodporných šlápot,které se spojí v jeden zbytečný kopanec.Spousta primitivních keců,špína,bída a co?Pro mě zbytečnost,ikdyž chápu,co autoři chtěli zřejmně Únikem z kruhu říct,ale buď to měli udělat drsnějc a naturalističtějc,anebo se víc věnovat jedné linii a neudělat jeden velký nesmyslný guláš. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Nina, Kira, Anya, tři moskevské prostitutky, si sice v posledních dnech nežijí úplně nejhůř, ale každá z nich má za sebou nehezké zkušenosti, které je svedly dohromady. A to jediné, přátelství, jim zbývá... Rozhodně oceňuji záměr tohoto filmu a celkovou originalitu, rozhodně filmů, které nahlíží pod pokličku nejstaršího řemesla není tolik. Ale jelikož podobným kratochvílím neholduji, a navíc východní nářečí a vzhled těchto dívek, by mne od podobných choutek odradil stoprocentně. A ani film mne nikterak nezaujal - koukal jsem koukal, a při závěrečných titulcích si říkal - proč asi tento film vznikl? Aby těm holkám pomohl? To asi těžko. Aby šokoval? Na to byl až málo kontroverzní. Škoda, nápad i potenciál tu byl... ()

seba 

všechny recenze uživatele

Začnu pár přídavnými jmény - syrové, surové, kruté a reálné (v Rusku jsem nikdy nebyl, ale působilo to tak na mě). Forma se pohybuje někde mezi filmem a hraným dokumentem a výkony hereček a i vyznění celého filmu je velice působivé. Každodenní přežívání i vetšinou brutální flashbacky do minulosti pouze doplňovaly bezútěšnost existence tří hlavních hrdinek (i když se tam se objeví i jiskřička humoru a něčeho dobrého). Musím říct, že film tísnivě zapůsobil nejen na mě, ale i na celebrity okolo (seděl jsem vedle Vaška Postráneckého, a kousek od Petra Zelenky, Radka Johna, Zlaty Adamovské). Každopádně nejlepší kulturní zážitek letošního (2006) karlovarského festivalu. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Ruský naturalistický film volně vyprávěný o úpadku a zoufalství prostitutek v drsném prostředí bídy, zvrhlosti, alkoholu a duševní prázdnoty, se může odehrávat všude tam, kde je láska podmíněná placeným sexem. Představuje obraz bezútěšného života a smutný osud prostitutek, kterým je mnohdy upírán návrat do normálního života. Závěrem bych rád dodal, že v žádném případě neodsuzuji tyto ženy. Pozitivní na tomto příběhu je, že ukázal nitro duše lehké holky, že má srdce otevřené…. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama