Reklama

Reklama

Zastav a nepřežiješ

  • USA Crank (více)
Trailer

Existuje tisíc způsobů, jak si zvednout adrenalin v krvi. Chev Chelios ho dnes bude potřebovat hodně. Chev Chelios dnes začíná své ráno neobvyklým způsobem. Celý svět se s ním točí, prakticky se nemůže hýbat a srdce mu stěží bije. Včerejší akce se příliš nezdařila. Tento nájemný vrah nechal svoji oběť uniknout, aby mohl začít nový život... Teď mu však v krvi koluje jed a naživu zůstane jen tehdy, pokud bude v neustálém pohybu a napětí a udrží si tak v těle dostatečnou hladinu adrenalinu. Pomsta je perfektním řešením. Chev drancuje ulice LA a zanechává za sebou spoušť... Musí zachránit Eve a najít protilátky! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (984)

Shit 

všechny recenze uživatele

Wow, až takovou zběsilou mega jízdu sem teda nečekal. A to prakticky hned od začátku. Trošku mi sice vadilo, že ke konci tu a tam film polevoval, jenže za tu první třičtvrtěhodinu která mě naprosto rozsekala, těch pár slabších míst odpustim, protože to co tam předváděl ultra mega giga drsnej Statham spolu s neskutečně rychlým střihem, hromadou akčních cool scén a zběsilým tempem celýho příběhu, to se prostě nedá ani popsat. Ze Stahama se pomalu ale jistě stává největší kruťák novodobý kinematografie a timhle snímkem to jen potvrdil. Stathame jestli zastavíš, tak to nepřežiju ()

castor 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně ulítlá, zběsilá a přeplácaná jednohubka, které nám Statham v posledních letech pravidelně předkládá, disponuje něčím zcela novým - dělá si absolutně, co chce. Ať se to bije se zdravým rozumem nebo lékařskými hledisky. Dvojice celovečerně debutujících režisérů má nepochybný talent, hlavně pak ale obrovskou fantazii, odvahu, smysl pro humor a nekorektnost (zastřelení ptáka v kleci, sex před zraky turistů) a asi i dlouhá léta slušně ulítává na videohrách. Pustili se do drzé nadrealistické akce, ve které charismatický Jason Statham, největší akční bourák uplynulých let, krade, strká do lidí, občas někoho zastřelí.. Ocenit lze zejména to, s jak mravenčím rozpočtem to celé zvládli, tempo taky slušné a ještě k tomu se našlo cameo pro Chestera Benningtona. Film na jedno použití (70%), na podruhé to už asi pěkně slábne (naivku Amy Smart bych stejně asi znovu nestrávil)!! ()

Reklama

Arx 

všechny recenze uživatele

Jason Statham coby velkej drsňák nám servíruje celkem povedenou akci, která má spád a nenudí. Doporučuju všem jít na to do kina. Film jako takový nezklame. Budete se dobře bavit, občas vás něco ohromí ale druhej den si už na tenhle film zaručeně nevzpomenete. Zkrátka film na jedno povídání, který Vás dokáže pobavit ale nic víc od něj nečekejte. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

První setkání s britským skokanem- a jiskry od prvního záběru...Jason Statham (který na fotkách vypadá jako poctivý tyrolský zemědělec, který posiluje maximálně s vidlemi a sekerou a nosí stále jeden neotesaný výraz, takže u takové Scarlett Johansson by neměl šanci:-) je v kreaci rozhněvaného muže neuvěřitelně roztomilý a jeho destruktivní eskapády jsou i pro míromilovného diváka čirým potěšením. Postavy hlášky hází od boku jen tak by the way, scény jsou stylové a hravé. Film sviští nadzvukovou rychlostí a když už nemůže, nakopává do do zadní části muzika. Rodinná komedie s tucty mrtvol a kopou nadsázky. A má i přesah: extrémně diváka zrychlí a současně úplně vypne hardisk. Takže místy analýzy nastává paralýza. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je prostě jedna velká akční jízda, jedna dlouhá nabušená mlátička, adrenalinovka, hořící panák Absinthu s kouskem karamelizujícího cukru, jízda z prudkýho kopce bez brzd a záchraných pásů ve staré roztřesené fordce. Stathamovi drsňáci jsou sice všichni na jedno brdo, ale pokud je ten film opravdu hodně akční, dost humornej a ne úplně bezduchej, jde o dobrou zábavu. Crank si mě získal hlavně tím, že některý klasický klišé akčního žánru prostě staví na hlavu a dělá si z nich viditelnou legraci. No, radno zamýšleti se ale nad obsahem není. Proč? Je tu spousta hloupostí, některý chování postav je nelogický, taky určitá nezničitelnost hrdinů je přehnaná. Pokud má tenhle film něco společnýho s Hlásím svou smrt ať už originálem nebo remakem, tak je to pouze hlavní motiv smrtelné otravy a snaha pomstít se svému vrahovi (původně to bylo najít svého vraha). Konec je tomto žánru dost nečekanej a oproti jiným podobným koncům je dost nápaditej. Sice film občas trošku skřípe, chvílemi to už začne trošku nudit, a občas vám připadne trapný, že by se hlavnímu hrdinovi zvedal adrenalin ve chvíli, kdy trochu šlápne na plyn, přesto si myslím, že je to nejlepší akčňák posledních několika let. Stejně je to zvláštní, je spousta způsobů, jak dostat do těla adrenalinovou šlupku, třeba jen obyčejný běh velkou rychlostí. Ale koukat na Stathama devadesát minut, jak běhá po městě, to by mohlo být zajímavý leda tak pro ženský, kdyby si zapomněl vohoz. A ještě drobnost, přestože je Crank zábavnej a dobrej akčňák, tak kam se hrabe na Bagmana. Bagman je kápo! ()

Galerie (101)

Zajímavosti (24)

  • Natáčení scény sexu na veřejnosti nebyla ohlášeno. Proto jsou reakce okolí tak autentické - a podle herečky Amy Smart (Eve) se po skončení dočkali potlesku téměř dvou stovek přihlížejících diváků. (imro)
  • Když Chev (Jason Statham) utíká v nemocničním úboru před policií, vezme do ruky pistoli, ale když předbíhá pacienty, má obě ruce prázdné (a zbraň by neměl kam schovat)... a v dalším záběru už má zase pistoli v ruce. (Petsuchos)
  • Ve scéně, kdy je Chev (Jason Statham) ve výtahu a střílí po policii, si lze všimnout, že mu dojdou náboje, ale hned v další scéně je jeho zbraň zase nabitá. (dc125)

Související novinky

Rychlá a zběsilá válka s vlkodlakem

Rychlá a zběsilá válka s vlkodlakem

12.01.2014

Chris Morgan, scenárista posledních čtyř dílů Rychle a zběsile, momentálně přepisuje scénář sedmičky. Společně s Jamesem Wanem musí vymyslet, jak přesně se série vyrovná se smrtí Paula Walkera, svůj… (více)

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

15.12.2011

První recenze Ghost Rider: Spirit of Vengeance sice tvrdí, že je to ještě horší než jednička, ale scénáristicko-režisérská dvojice Mark Neveldine a Brian Taylor není z těch, které by zastavila… (více)

Sandler přeje šťastného Valentýna 2011

Sandler přeje šťastného Valentýna 2011

24.04.2010

Na Valentýna romantika vydělává. Kdykoliv jindy si můžete u přítelkyně vydupat, že půjdete na Zastav a nepřežiješ, ale na svátek všech zamilovaných se prostě chodí na slaďáky. A když v nich hraje… (více)

Neveldine/Taylor – přesun do televize

Neveldine/Taylor – přesun do televize

03.11.2009

Aneb „from Heroes to Zeroes“. To, koneckonců, vystihuje i jejich krátkou kariéru. Scenáristicko-režijní duo zaujalo prvním Zastav a nepřežiješ. Dvojka už diváky tak nenadchla a Gamera mnozí považují… (více)

Reklama

Reklama