Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 3: Skrytý nepřítel

  • USA Starship Troopers 3: Marauder (více)
Trailer

Před osmi lety vedl pozemské oddíly proti Arachnidům a díky Paulu Verhoevenovi se z něj stala hvězda. A nyní se Casper Van Dien vrací, opět coby John Ricco, protože brouci to zdaleka nevzdali a na Zemi se valí další hrozba. Bývalé vojenské ucho, nyní vysoce postavený důstojník, a jeho hvězdná pěchota jsou znovu povoláni do frontové linie a musí urychleně odcestovat na vzdálenou planetu OM-1, kde ztroskotala loď s Nebeským Maršálem Omarem Anokem. A úkol komanda z projektu Marauder je jediný - zachránit všechny přeživší a zlikvidovat každého brouka, který se postaví před hlaveň. Naneštěstí je zde ale jeden menší problém - zrádce s ne zcela jasnými pohnutkami, motivy a především schopnostmi. Legendární militaristická space opera se po hororové dvojce vrací ve třetím pokračování zpět k ironické poetice z veleslavného prvního díla a stejně tak nabízí další porci dokonalých triků a bojových sekvencí, které nenechají žádného milovníka vědecké fantastiky v klidu. V tomhle filmu není pro milovníky zvířat místo, brouci budou umírat po tisících. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Výborné. Jistě, ne tak dobré jako jednička, (i když, jedničce jsem dal taky 4), ale o mnoho lepší jak zk*rvená dvojka. Pokud jste fanoušky brouků, fanatismu, (zde jak vojenského, tak náboženského), tak je to zábava určena přesně pro vás. Já se bavil nadmíru. Výborná satisfakce za ,(jak říkám), nepodařenou dvojku. It´s a good day to DIE! ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný film, který se od druhého dílu kvalitativně zlepšil. Má lepší část režijní i scénáristickou. Opět si zde zahrál Casper Van Dien, jako v jedničce a dějově také spíše navazuje tento třetí díl na jedničku. Akce je však bohužel hodně mizerná a společně s velkou mírou propagandy (která je už sakra neoriginální) sráží zbytečně tento film. U poslední půl hodiny mi přišlo, jako by se tvůrci vystřídali, protože jak jinak si vysvětlit ten znatelný úpadek kvality, který ho směřuje spíše k odpadu? Nejlepším dílem této trilogie i nadále zůstává Verhoevenova jednička. 30% ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Starship Troopers prodělali návrat ke kořenům a po hororovém druhém díle (který sice nebyl zrovna povedený, ale na rozdíl od ostatních jsem se na něj vydržel celkem v pohodě dívat) jsme dostali satirickou akční sci-fi. Nevěřil bych, že se tak stane, ale film mě bavil víc tehdy, když hrál na tu ironickou propagandu, než když došlo na akční řež s brouky. Pár lidí tu vytýká propagaci náboženství, ale to bych se bál říci, poněvadž když jsou záběry na modlící se dívky prokládány záběry na střílející zbraně, tak to za propagaci lze považovat jen těžko. Výprava a efekty mají sice blíž k seriálové Hvězdné bráně než filmové Hvězdné pěchotě, ale u video filmů jsem s něčím takovým smířený. Navíc ta závěrečná velká potvora byla docela pěkná. Od filmu jsem dostal asi tak to, co jsem od něj čekal - tedy průměrnou zábavu. PS: Ta písnička je docela chytlavá :D ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na jedničce Hvězdné pěchoty jsem vyrůstal a mám jí docela rád a na dvojku bych radši zapomněl, protože to bylo fakt peklo. No a teď tady máme dokonce díl třetí a s ním i Casper Van Diena, který si od prvního dílu v moc dobrých filmech nezahrál (teď si vzpomínám snad jen na Ospalou díru). Dobrá zpráva je, že to dopadlo lépe jak dvojka. Je vidět, že režisér má s touto sérií své zkušenosti a najde se zde pár dobrých nápadů připomínající jedničku, reklamy a zprávy pro rekruty jsou fajn a ze začátku je to docela fajn. Ale dobrej film to taky úplně není. Příběh není nic moc, i když od toho jsem ani moc nečekal. Horší je to s akcí a triky, které režisér opravdu nezvládá. To i v jedničce byly daleko lepší triky než v tomhle a akce je docela nepřehledná. Herci jsou taky příšerní, postavy demetní a dialogy též. Navíc se to po docela slušném rozjezdu začne strašně vléct a nakonec to skončí pomalu jak nějakej pobožnej film, ve kterým se furt modlej. No prostě pořád je to blbost, ale i tak se tam občas něco dobrého objeví a ke katastrofické dvojce se to naštěstí nepřiblížilo. Další brouky už ale radši ne. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

už dlouho jsem nebyl tak spokojený po tom, co jsem ohodnotil film 3 hvězdičkami.. ze subjektivního hlediska bych dal možná i 4*, ale musím být trochu objektivní, tak zůstanu u silných 3*:) ... po bombasticky béčkové jedničce (dvojku jsem přeskočil, při hodnocení 21% jsem si na ni vážně netroufl) je tohle přesně to pokračování, které jsem čekal - tzn. opět silně béčkové, parodické a tak trochu úchylné.. jasně, je tam hodně nesmyslů, nelogičností, stupidit a blbostí (proto taky ty 3*), ale já jsem to všechno čekal a dostalo se mi toho ještě spoustu navíc, takže jsem vážně spokojen :) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Edward Neumeier, který tímto filmem debutoval jako režisér, je zároveň scenáristou všech tří pokračování filmové série. (korbitch22)
  • V barové scéně na planetě Roku San, kdy ke stolu zasedají John Rico (Casper Van Dien), generál Dix Hauser (Boris Kodjoe) a kapitán Lola Becková (Jolene Blalock), přičemž poslední uvedená sejme z hlavy tzv. lodičku, kterou ovšem v následujícím záběru má opět na hlavě. Chyba se následně ještě několikráte zopakuje. (AGAMENON)
  • V cca 83. minutě, když Lola (Jolene Blalock) praští Nebeského Maršála (Stephen Hogan), je vidět, že se její pěst vůbec nedotkla jeho tváře. (Musak)

Reklama

Reklama