Reklama

Reklama

Ve snímku Případ číslo 39 má sociální pracovnice Emily Jenkinsová (Renée Zellwegerová) pocit, že už viděla vše… dokud nepotká desetiletou Lilith Sullivanovou (Jodelle Ferlandová) a její kruté a nebezpečné rodiče. Emilyiny nejhorší obavy se potvrdí, když zjistí, že rodiče Lilith se vědomě snaží své jediné dceři ublížit. Emily, která se bojí o Lilithin život, požádá o pomoc detektiva Mikea Barrona (Ian McShane) a nabídne děvčátku útočiště u sebe doma, zatímco pro něj hledá dokonalou pěstounskou rodinu. Když už to vypadá, že se Lilith pod vedením Emily a psychiatra (Bradley Cooper) konečně dočká milujícího domova, ukáže se, že dívku obklopují temné síly, a Emilyina snaha ji chránit rozpoutá ještě větší hrůzu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (458)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hned v prvních minutách nevyhnutelně padá jedna hvězda dolů za odpudivou a oteklou prasečí hlavu Renée Zellwegerové, která je jednou z nejnesympatičtějších hereček které znám. Role zapšklé a fízlácké sociální pracovnice k jejímu xichtu sedí nadmíru skvěle. Zato ovšem afektovaná malá potvora Lilith (Jodelle Ferland) se mi hodně hodně líbila, typově mi přišla přímo dokonalá, a i její rodiče byli typově vhodně zvolení. Děj filmu je prostý - osamělá žena si vezme do opatrovnictví malou sladkou týranou dívenku - andílka, ze kterého se ovšem brzy počne klubat malý vraždící ďáblík. Kromě vrcholně nesympatické představitelky hlavní ženské role a možná ještě trochu odfláknutého konce nemám k filmu žádné větší výhrady, naopak se mi moc moc líbil, splnil moje očekávání a je určitě srovnatelný s podobně laděným Orphanem. A musím ještě aspoň vyzdvihnout scénu se sršni - ta byla tedy fakt masakrózní. Spokojenost. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ze smrdutých bažin dnešních rádoby napínavých, trapných a předvídatelných hororů tenhle psychologický thriller bezesporu vyčnívá. Ve stejném roce natočený Orphan je sice formálně i příběhově zajímavější a odvážnější, ale i tady měla ta záhadná černovlasá holčička něco do sebe. Je tedy pravda, že od poloviny už se jen čeká na lehce předvídané vyvrcholení, ovšem na druhou stranu velmi jednoduchý scénář se může dokonale opřít o působivou atmosféru zla a nadpřirozena, která celým filmem prochází společně s hlavní hrdinkou. Škoda jen, že nepadla volba na jinou herečku, protože Renée Zellweger prostě nemám rád a její natvrdlý výraz se mi do žádného vážného snímku vůbec nehodí. Celkově spokojenost, ale jestli jsem dal zmíněnému Orphanovi za 4*, tady volá spravedlnost po 3*.... ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film ve kterým se dospělí bojej jednoho fagana, což už je dneska zcela běžná situace, učitelé by mohli vyprávět. Na ně může kdejakej harant klidně střílet z bouchačky a jediný co učitel může udělat, že haranta slušně požádé, zda-li by na něj mohl přestat střílet a neodrecitoval by básničku od Karla Hynka Máchy, aby neporušil faganova práva, ale já říkám hovno s touhle připosraností a jestli mě ty smrade ještě jednou narušíš výuku, tak se s tvojí palicí bude hrát finále ligy mistrů ! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Případ číslo 39 je mixem Kruhu, Stáhni mě do pekla, ... a dalších hororů. Z každého si film vzal trochu a vzniklo už dávno známé těsto po americkém stylu. Malá holčička není tím, kým se zdá být a hlavní představitelka okusí její hněv na vlastní kůži. Renée i Jodelle hrají celkem solidně, film doprovází stará známá, ale stále fungující děsivá hudba a celková atmosféra nebezpečně v průběhu filmu roste. Zkrátka film, který je sice klišé, ale svou funkci - vyděsit mě - splnil. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Na úvod musím říct, že je mi Renéé Zelvégrová z nějakého důvodu nepříjemná. To je samozřejmě spíš můj problém než její, jen si pak filmy s ní moc neužívám, resp.  líbí se mi jich jen málo. V tomhle určitě jsou povedené věci (mouchy! mouchy!!!!), ale jako celek tomu trošku chybí drive a taky chování hlavní hrdinky ve druhé půlce filmu nedává místy moc smysl. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Při natáčení jedné ze scén s ohněm se oheň vymkl kontrole a spálil celou scénu. Popelem lehlo takřka celé vybavení štábu. Nikdo nebyl vážně zraněn a natáčení pokračovalo už na druhý den s vybavením dovezeným z celého světa. (beran-ek)
  • Rozpočet činil 27 000 000 $. Film se natáčel v Burbanku v Kalifornii a ve Vancouveru a Coquitlamu v Kanadě. (beran-ek)

Související novinky

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama