Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Detektiv Joe Miller se dílem podivné náhody dostane ke klíči, který dokáže otevřít dveře do zvláštního motelového pokoje. Pokoje, který v naší časové rovině neexistuje a ani nikdy neexistoval. Z toho pokoje bylo, kdysi vyneseno asi sto předmětů. Zvláštních předmětů. Nebo přesněji řečeno obyčejných předmětů, ale se zvláštními schopnostmi. Jako třeba právě ten klíč, který Joeovi otevře každé dveře, nebo hřeben, který zastavuje čas, anebo propiska, která vás dokáže usmažit. Ty věci v pokoji nefungují, ale na druhou stranu, alespoň z něj nezmizí, když je do pokoje přinesete. Najdete je vždy na původním místě. Ale věci co tam nepatří, ty zmizí v nenávratnu. Miller má v plánu se klíče zbavit a žít si dál svůj poměrně spokojený život. Jenže se něco stalo a v tom pokoji, něco pro Joea velice důležitého zůstalo. Nebo spíš někdo... V pokoji číslo deset totiž zmizela malá Anna Millerová. Joeova dcera... (3DD!3)

(více)

Recenze (217)

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Sqělé. Myslím, že něco takového (nového, neokoukaného) tu chybělo! ... Na to, že jde o televizní zpracování to je více než nadprůměrné! Samotný příběh a seznamování s jednotlivými předměty je vymyšleno opravdu brilantně! ... Přiznám se, že ještě dlouho po každém dílu jsem dumal o všech věcech, co jsem viděl, a o tom, co by mohlo přijít! ... Těchto 3x90min by se určitě dalo rozvést do více dílů ba i sérií, ale právě proto, že vše přicházelo tak rychle a nečekaně, to má můj obdiv! ... P.S.: Doufám, že nebude vytvořen pokračující paskvil, který by mohl znehodnotit celou myšlenku THE LOST ROOMu! ;-) ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

I když The Lost Room úplně nespadá pod horror, horrorové prvky rozhodně má a v druhé části se najde několik momentů, o kterých se dá říct, že jsou pořádně strašidelné. Dalším důvodem pro horrorového fanouška proč se na The Lost Room podívat, je ten, že tvůrci mají režijní styl podobný Carpenterovi - nejlépe se to dá přirovnat k Big Trouble in Little China. Ve výsledku se jedná o senzaci, z mého pohledu zcela srovnatelnou s Firefly. Jediné, co Lost Roomu trochu ubírá na dokonalosti, je očividná televiznost - což se dá vzhledem ke spoustě pozitivům překousnout. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

V komentáři jsou možná lehké spoilery, ne však zásadní; především jsem rád, že oba hlavní hrdinové seriálu Six Feet Under (Hall a Krause) dostali příležitost v další seriálové pecce (Dexter v případě Halla). Jak je tu již podotýkáváno, námět miniseriálu má ohromný potenciál a byla škoda ho de facto promarnit jen ve třech celovečerácích, které nechutně utekly. Schopnosti desítek předmětů nebyly prozrazeny, spousta otázek zůstala nezodpovězena (vlastně se vůbec ani nedozvíme, jestli se jedná o sci-fi, fantasy, religiózní zápletku nebo všechno dohromady). Kdyby byl námět více rozveden, byl by tu prostor například pro charakterovou změnu hlavního hrdiny, to by mi přišlo zajímavější, předměty by ho zkazily stejně jako všechny ostatní. Takhle je to vlastně jen primitivní zápletka zabalená do ohromně originálního prostředí. Charaktery bych nepovažoval za úplně klišovité, alespoň některé, důkazem budiž prodavačka informací, ta spousta cvoků a náboženských cvoků a samozřejmě samotný nájemník. Konec, poněkud laciný, možná nabízí naději či obavu z pokračování, ale příliš bych na něj nesázel. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Na televizní produkci hodně solidní záležitost. Lost Room má skvělou a hlavně hodně originální mytologii, která by se dala rozvést daleko víc. Člověk si jen představuje, co by se s tímhle námětem dalo všechno vymyslet (třeba nějaké souboje o jednotlivé předměty, něco na styl Heroes). Na druhou stranu je možná dobře, že se to nenatahovalo na nějakou seriálovou záležitost a tak si to drží napětí a spád po celou dobu. Trošku mě zklamal takový uspěchaný a nedotáhlý konec a nevyjasnění toho mystična kolem pokoje, ale jinak kvalitní pokoukání. Teleport sucks, chci klíč. -"There's a price for everything, Joe. This is the price. This is the price to get your daughter back. " ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokoj č. 10 je místnost, do kterého se nedostane každý. Stejně tak jako každého nenapadne myšlenka celého tohoto velice vydařeného příběhu. Pouhých 6 dílů stačí k tomu, aby právě ten nápad byl rozvinut do uplného absolutna a nakonec byl uzemněn závratným způsobem. A to by těch dílů mohly být klidně stovky jak je onen nápad komplexní a roztažitelný. K tomu zapůsobí temnou atmosférou a sympatickými herci, které do příběhu neobvykle patří. Jako mini-seriál rozhodně postačující, ale dál bych děj už nerozvíjel. (8/10) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • V první epizodě, kdy Miller opouští svou dceru na psychologické klinice, zazní rozhlasem volání po dr. Sonny Guptovi. Tato postava byla použita i v Kingdom Hospital Stephena Kinga. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama