Reklama

Reklama

Po je mladý nemotorný panda, který vypomáhá otci s roznášením jídla v restauraci, která je vyhlášená svou jedinečnou nudlovou polévkou. Po obdivuje kung-fu, jeho idoly jsou Opičák, Kudlanka, Jeřáb, Zmije a Tygřice, mistři kung-fu, kteří pod vedením mistra Shifua ochraňují Údolí míru. Říkají si Pět postrachů. Jednoho dne má Shifuův učitel, starý mistr Oogwai, vidění, podle kterého obávaný Tai Lung unikne z vězení a přijde se do údolí pomstít, neboť mu velmistr Oogwai kdysi odmítl předat Dračí svitek, o kterém se říká, že obsahuje tajemství nekonečné síly. Je tedy třeba vybrat nového Dračího bojovníka, který by se Tai Lungovi postavil. K všeobecnému překvapení velmistr Oogwai vybere právě Poa. Po tedy začíná s tréninkem. Mistr Shifu se ho nejprve snaží odradit, stejně jako Pět postrachů, neboť se zdá, že Po není schopen se naučit ani základům bojového umění. Pak se však Shifuovi za pomoci motivace jídlem podaří vypaseného Poa naučit sice improvizovanému, ale účinnému bojovému stylu. Když Tai Lung dorazí, Shifu chce vyjevit Poovi tajemství Dračího svitku, ukáže se však, že svitek je prázdný. Mezitím zkouší Tai Lunga zastavit Opičák, Kudlanka, Jeřáb, Zmije i Tygřice, ale silný Tai Lung je jednoho po druhém porazí. V zoufalství nařídí mistr Shifu evakuaci údolí s tím, že se pokusí Tai Lunga zadržet tak dlouho, jak jen to půjde. Po se setká se svým otcem, který mu vysvětlí, že věci se stanou výjimečnými, pokud lidé věří, že výjimečné jsou. Po pochopí, že toto je princip Dračího svitku... (TV Prima)

(více)

Recenze (997)

laepus 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě na tom bavily ty originální hlasy, zvlášť Angelina Jolie mě po Zlobě přesvědčila, že není jenom prsa a rty, ale má i nádherný hlas. No a druhá věc, která je výborná jsou souboje, a že jich je požehnaně. Ostatní stojí za starou belu. ()

Oxymoron 

všechny recenze uživatele

Když si vzpomenu, jak jsem jako malé děcko žral všechny ty kung-fu filmy a bylo mi úplně jedno, že jsou dabované jenom jedním chlápkem (to bylo ještě docela dobrý, horší bylo, když ten jediný dábér byla ženská) a že je v pozadí slyšet korejština, japonština nebo já nevím už co to bylo... v tu chvíli by pro mě byla Kung Fu Panda úplné zjevení a jen bych přiběhl ze školy domů, pouštěl bych jí na videu pořád dokola, dokud by to z té pásky neslezlo. Sháněl bych figurky hlavních hrdinů, doma bych si hrál na Tygřici a mlátil do mého bratra, zač je toho loket... No jo, jenže já už dítě nejsem (bych řekl) a tenhle animák je pro mě jen další z řady. Je toho už prostě moc a začíná se to pomalu opakovat, i když námět vypadá vždy neohraně a originálně. Takže za tři, ale věřím, že děti se u toho pěkně pobijou. ()

Emzet 

všechny recenze uživatele

Příjemně překvapilo, že nejde jen o nějakou parodii (jak je dneska u animáků zvykem), ale o solidní převyprávění všemožných kung fu filmů pro děti. Tedy něco, čím byl Tarantinův Kill Bill pro...Tarantinofily. Množství popkulturních odkazů stárnoucích každým rokem je tedy minimální (vlastně jediný skoro "aktuální" pop-odkaz je myslím remake discohitu Kung Fu Fighting Carla Douglase z roku 1974, který uslyšíte během závěrečných titulků), což je podle mě velmi dobré. Protože když už KFP něco paroduje, tak většinou samotný žánr (který nestárne), než samotné filmy. Na druhou stranu je zde zase o trochu více "fyzického" humoru (tedy panda někam padá, pandu někdo švihl přes hlavu, pandu někdo někam hodil, panda je tlustá), ale vše je provedené tak roztomile, že se u toho budete minimálně usmívat. A to jsem ještě nezmínil dost možná to nejlepší a to jsou akční scény. Za ty by se nemusel stydět leckterý hraný film a mnohé souboje jsou opravdu dechberoucí. Výsledkem je asi nejlepší animák od dob Hledá se Nemo. A ne, mazáctví se opravdu penězi měřit nedá. ()

Strike 

všechny recenze uživatele

Výborné. Hlavně proto, že tento film je regulérní kung fu film, který je jen náhodou animovaný a postavy jsou zvířata. To je veliký náskok oprati všem ostatním animákům, které jsou prostě jen komediálními animáky.9/10 ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Myslím, že jeden z podprůměrných a laciných animáků. Nebo-li skutčně jen pro děti. Ačkoliv fantazie a nekonečné možnosti některých akčních scének potěší i nedětské oči. Celkově však nesourodý děj, klasická americká zápletka a la bojové umění; a vývoj hlavního hrdiny - bída. Dobrých fórů pomálu a filozoficko-naučná nóta na téma "věřit" je taktéž nemastná. Bylo a bude tu myslím spousty obahově lepších animaček. 6,5/10 ()

dezert 

všechny recenze uživatele

Nejlepší počítačovej animák všech dob! Legrační opica s vytřeštěnejma očima. Legrační panda!! Úžasná anime sekvence.........::::::::..........Tak jsem viděl Wall-e. Takže Kung Fu Panda je teď drujeh nejlepší animák všech dob. ()

martalini 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem od toho dostal víc, než jsem čekal. Možná je to i zásluhou Jacka Blacka, který jsem prostě celou dobu v pandě viděl, jak kdyby v ní doopravdy hrál naživo. Film má spoustu skvělejch scén - viz. klasický scény tréninku (na to já jsem prostě u těchhle filmů ujetej ještě z dob raného mládí :-)) ), ale na druhou stranu je tam víc slabších míst, než bych moh s klidem přehlédnout a samozřejmě průhlednej scénář, ale to se vzhledem k tomu,že to je animák dá tolerovat...přesto, po delší době zábavnej animák, pro mě trochu horší 4 ()

Phillo 

všechny recenze uživatele

Neveril som, že animovaný film vo mne ešte niekedy dokáže vzbudiť emócie. A že to nebude Pixarovský pokus. Ale že ním bude panda spĺňajúca všetky parametre pre zasadenie do spoločnosti hláškujúcich kamarátov. Lenže táto panda ide naozaj za svojim cieľom, neuhýba, ide priamo a to čo chce aj dosiahne. Bez cudzej pomoci, len silou vôle a samej seba zasadenej do reálneho a na oko príťažlivého prostredia. A plus k tomu za to, že som sa prvýkrát aspoň na chvíľu bál animovaného záporáka. P.S.: Čo keď vo viacerých filmoch na konci niekto neumrel, „len si chcel pospať“? :) ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Taková blbůstka, která vykradla kdeco z kung-fu filmů. Ale na druhou stranu to bylo tak hloupoučký a infantilní, až to bylo roztomilý a zábavný. Animace byla řemeslně dokonalá a některý scény fakt cool. A když si místo pandy představíte Jacka Blacka (kterej ji propůjčil hlas), tak fakt ho tam vidíte. ()

Pajčus 

všechny recenze uživatele

Nejlepší kung fu film poslední doby, co jsem měl možnost vidět. :) Výborná strhující animace, dobrý příběh, drobná reflexe na klasické kung fu filmy. Jen mě na konci trochu mrzelo, že mi to tak rychle uteklo - skvěle jsem se bavil. :) ()

Aldanar 

všechny recenze uživatele

U scen, kdy bojoval Po proti Tai Lungovi jsem smíchy málem "uchcával". Za rok 2008 asi nejlepší animák, co jsem viděl. A postavy mistru Oogwaye a Shifu byly dokonalé - hlavně želví mistr. ()

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

Další animák ze studia DreamWorksů. Tentokrát za hlavního hrdinu vybrali hloupýho tlustýho pandu, kterej má ze všeho jen srandu.. Ale musí se nechat, že mě ten černobílej plyšák se svojí partičkou kung-fu kamarádů docela pobavil.. ()

urke 

všechny recenze uživatele

Dva roky jsem se neskutečně těšila. Říkala jsem si: „Joo, super konečně po delší době vznikl další dobrý animák.“ Když jsem se dočkala, zbyly mi jen očička pro pláč. Panda je fakt rozkošný a jeho kamarádi jsou taky moc milí, ale ten děj… Absolutně mě to neoslovilo. (Nedávno jsem cestovala busem Student Agency, kde to měli puštěné, takže jsem s díky odmítla sluchátka. Občas mi to ale přeci jen nedalo a vzhlédla jsem od knížky na obrazovku a musím říct, že bez zvuku to je dost povedený a pěkný film. Vyzkoušejte! :) ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Napřed jsem koukala trošku překvapeně na toho tlustého pomalu valícího se medvěda. Jsem ráda, že jsem tento animovaný film dokoukala až do konce. Ve filmu byly dobré vtipy, krásná hudba a roztomilé postavičky, Kung Fu Panda je vhodný pro celou rodinu a přijde mi lepší alespoň 100X, než například již zmíněný Shrek. ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Roztomilý animáč o přerodu obtloustlého prodavače nudlových polévek v Dračího mistra kung-fu. Prostinká základní dějová linie je ozvláštněna prostředím čínské horské vesnice a chrámu, zajímavými zvířecími postavami i zdařilými bojovými scénami, ale hlavně kvůli přílišným úlitbám nejmenším divákům mě Kung Fu panda neoslovila tak, jak jsem doufal. Dreamworks nedokázali výrazně odlišit tento film od mnoha podobných snímků, humoru není tolik, kolik být mohlo, a cílí spíše na děti. Zůstávám na třech hvězdičkách. ()

Související novinky

Chystá se pátý Shrek

Chystá se pátý Shrek

16.06.2016

Když se v roce 2001 objevil zelený zlobr Shrek, byla z toho malá kreslená revoluce. V DreamWorks Animation do něj totiž nacpali popkulturní odkazy a vtipy, u kterých se místo dětí bavili hlavně… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Spolupráce Cameron + Fincher + Snyder?

Spolupráce Cameron + Fincher + Snyder?

09.06.2009

Malý test na úvod: Slavný komiksový tvůrce a momentální majitel a šéfredaktor prestižního žánrového magazínu Heavy Metal Kevin Eastman je: a, konzumentem nějaké velmi kvalitní návykové látky; nebo b,… (více)

Zamilovaný Mínotaurus?

Zamilovaný Mínotaurus?

17.05.2009

Momentální posedlost Hollywoodu starořeckými mýty už prosákla i do romantických komedií. Adaptace románu Stevena Sherilla The Minotaur Takes a Cigarette Break pracuje s předpokladem, že netvor z… (více)

Reklama

Reklama