Reklama

Reklama

Neuvěřitelný život rockera Coxe

  • USA Walk Hard: The Dewey Cox Story (více)
Trailer
Komedie / Drama / Hudební
USA, 2007, 92 min (Director's Cut: 120 min)

VOD (1)

Kdyby Dewey Cox skutečně žil, prošlo by jeho ložem přes čtyři stovky dívek a paní, zplodil by přes třicet dětí a třikrát by ochutnal vlastní svatební koláče. A nejen to. Kdyby Dewey Cox žil, zcela jistě by se stal jednou z největších rock'n'rollových a vůbec hudebních hvězd, co kdy chodily po planetě, a klaněl by se mu celý svět. Dokonce by měl i vlastní hudební show, do níž by za ním klidně zašel třeba Elvis Presley nebo The Beatles. A protože by Dewey Cox byl opravdový drsňák, nepochybně by ochutnal veškerý alkohol a všechny drogy, které se dají sehnat. Kdyby tedy skutečně žil. Jenže on nežil... Ve výborné parodii na populární hudební životopisy, jako jsou Walk the Line nebo Ray, se kromě známého Johna C. Reillyho v úloze sekáče Coxe ve vedlejších rolích objeví také Jack Black či Patrick „Bobby Ewing“ Duffy. Scenáristou hudební komedie je Judd Apatow, autor briskních komedií Zbouchnutá a 40 let panic, režie se chopil Jake Kasdan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Chasm 

všechny recenze uživatele

Další Apatow, opěvovaná současná naděje americké komediální tvorby, a pro mě jen další průměr. Jistě je tu spousta opravdu vtipných situací díky kterým dvě hodiny filmu utečou docela rychle, ale na druhou stranu se pořád omílají staré známe klišé, i staré chyby. Každý, kdo si už zvykl na podobný humor se vší parádou si pravděpodobně další hvězdičku může přidat; já už jsem jím trochu unaven. John C. Reilly představuje muzikanta (který se dá snadno zlákat pokušeními, má ve zvyku vytrhávat umyvadla ze zdi, když je rozčílen a dokáže zapomenout, že je ženatý) dobře a zábavně. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Začínam si myslieť, že vo mňa neveríš.“ – „Verím. Ale čo aj MOJE sny?“ – „Už som ti povedal, že cukrový dom ti nepostavím. Roztopil by sa alebo roztiekol.“ – „Iba ak by pršalo.“ Mám rád WALK THE LINE i RAYA a Johna C. Reillyho pokladám za vážneho herca, ktorý sa občas vie solídne zhovadiť. Nie je to druhý Will Ferrell, ale vie pri vtipe zachovať vážnu tvár a to mám rád. Bohužiaľ, film z produkcie a podľa scenára Judda Apatowa (NABÚCHANÁ) nie je zábavný. Často som sa usmieval, ale vyložene smiať som sa smial iba minimálne (skladanie pesničky pre brata, Beatles, Charles Manson, žirafa, šimpanz). Pozitívne ma prekvapilo, že do snímky boli evidentne investované veľké peniaze (oproti tomuto či tomuto), čím pripomenula doby, kedy ešte vznikali áčkarské kvalitné paródie s dobrými hercami a nie amatérske veci ako táto. Bohužiaľ - nestačí to. Je to milé, ale to je asi tak všetko. Ale potešili ma hlášky („Malý súboj s mačetami nikdy neuškodí.“, „Ľudia si sem chodia eroticky zatancovať.“, „Marihuana nie je návyková.“) a dialógy („Napísal som pieseň o chobotnici.“ – „Drž hubu a buď rád, že ťa pustíme k bubnom.“). ()

Reklama

Cushing 

všechny recenze uživatele

Ha ha ha ha ha ha. Jak trefné! Některé momenty jako vystřižené i z jiných tvůrčích profesí. Třeba ty hádky z partnerkou, při nichž dostáváte ty nejlepší nápady a musíte si je běžet zapsat, hádka nehádka. Mýtus umělce a jeho zrodu je tady karikován ad absurdum, jasně, je to doslovné až hanba a neumí to včas skončit, ale stejně -- tohle je jedna z nejchechtavějších komedií mého diváckého života (konzumovaná droga při koukání: pouze pár sklenic vína a šňupací tabák //šidítko za kokain, hi hi//). ()

klukluka odpad!

všechny recenze uživatele

Už jsem vydržel 12 minut, to není možný! Rocker Cox? Leda hovno. Kokotox, to je mnohem přesnější. Nechám to doběhnout, na to, že by se mi chtělo měnit dosavadní hodnocení (ODPAD!) v tuto chvíli nevsázím ani zlámanou grešli. Naopak mám neodbytnej pocit, že tohle bude sračka sraček. Nechtěl bych se jmenovat John C. Reilly a už vůbec ne Jake Kasdan. Že může v Hollywoodu opiglovat každou servírku? To je za tu hanbu slabá náplast. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

John C. Reilly se zkamarádil s Willem Ferrellem, natočili spolu nevtipného Rickyho Bobbyho a Reilly před jejich další spoluprácí (Step Brothers) stihl natočit parodii na hudební životopisné filmy, tentokrát ale bez svého komediálního vzoru. Walk Hard je klasickým zástupce "ferrellovek", očekávejte tedy spíše absurdní humor, který často balancuje na hranici trapnosti, nehybí zde ani pro tento druh komedií typický přemrštěný patos a celé to je krajně nekorektní (rasistické narážky,přepůlené děti a spousta, ale opravdu spousta sprosťáren nejhrubšího zrna). Samotný Reilly se v porovnání s minulými komediálními pokusy, výrazně zlepšil, už tak okatě nepřehrává a konečně je více vtipný než trapný. Film je doslova nabitý šťavnatými cameo rolemi, za zmínku stojí hlavně Jack Black jako Paul McCarthney, Paul Rudd jako John Lennon nebo Patrick Duffy jako...Patrick Duffy. V porovnání s všemi těmi krajně nevkusnými a vyprázdněnými parodiemi posledních let je Walk Hard milým překvapením, ale na takové klasiky žánru, jako jsou Bláznivé střely nebo Žhavé výstřely, rozhodně nemá, na to je tenhle film až moc rozvleklý a ne vždy tak vtipný, jak mohl být. V čem ale tento fiktivní životopis vyniká, jsou parádně zobrazená období od 50. let až do současnosti , což se v tomhle žánru jen tak nevidí. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrci a producenti od filmu čekali hodně velkou pecku a před premiérou filmu uspořádali hlavnímu představiteli John C. Reillymu několik koncertů, kde vystupoval jako Dewey Cox. Bohužel, ty se nijak významně neuchytily a ani návštěvnosti nijak nepřidaly. (Rodriguez)
  • Postava Deweyho Coxe (John C. Reilly) si vzala více či méně inspiraci z Johnnyho Cashe a filmu o něm (Walk the Line, 2005). Stejně jako Cash, krom toho, že jsou oba muzikanti s výjimečným životem a nesmrtelnou hudbou, zemřeli oba v 71 letech, 4 roky po sobě. (ArsenalEagle)
  • Dewey Cox rozbije v průběhu filmu 6 umyvadel. (Baffer)

Reklama

Reklama