Reklama

Reklama

Death Note - Zápisník smrti

(seriál)
  • Česko Zápisník smrti (více)
Trailer
Animovaný / Drama / Krimi / Mysteriózní / Psychologický / Thriller
Japonsko, (2006–2007), 14 h 11 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Takeši Obata (komiks), Cugumi Óba (komiks)

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrají:

Mamoru Mijano, Aja Hirano, Kazuja Nakai, Šidó Nakamura, Akeno Watanabe, Maaja Sakamoto, Nozomu Sasaki, Hiroši Ótake, Ken'iči Macujama, Keidži Fudžiwara (více)
(další profese)

Epizody(37)

Japonský středoškolák dostane do rukou mystický zápisník, který zabije každého, jehož jméno do něj napíše. (Netflix)

Recenze (458)

BigBen87CZ 

všechny recenze uživatele

Seriál s hlavním motivem psychologického souboje dvou géniú ... ? Pokud se to nepřežene, pak je to pro mne nejlepší možné téma. Drobná kritika snad jen na Lighta a jeho až příliš jednoduchou proměnu z uzavřeného génia idealisty na šíleného masového vraha "imperátora" ... nejlepší postava ? "L" ... Epizody 1-15 epochální; 16-25 nic moc; 26 cool; 27 - 37 asi jako každá nastavovaná kaše ... Kdyby seriálů dostal ve patnáctém díle ending, asi bych donekonečna křičel, že je příliš krátký ... teď už vím, že by byl sice krátký, ale úžasný ... takhle je delší a průměrný ... velká škoda ... ()

Tionois 

všechny recenze uživatele

Yagami Light byl natolik skvělý hlavní "hrdina", že jsem se celou dobu těšila, až umře. Jeho válka důvtipu s L skýtala vzrušení a jiskru, nemohla jsem se dočkat, o co se Yagami pokusí a jak L odpoví (a naopak). Jednu hvězdičku jsem strhla za konec, který mě přestal bavit, nové postavy mě nezajímaly, takže jsem se koncentrovala jen na kresbu a animaci místo na příběh (po grafické stránce je Death Note klenot). ()

Schmittka 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda skoro nic, co je vytvořeno v Japonsku. Nic proti nim, ale nějak mi ty jejich věci nepřišli na chuť. O nic víc nemám ráda anime, ale TOHLE?! Nejgeniálnější a snad nejpromyšlenější seriál, co jsem kdy viděla! První část seriálu je bezpochybně na 5*, druhá trochu (víc) zaostává, chvilkama mě i štvala a můžu říct, že celkem zklamala. Jako kdyby chtěli dát autoři seriálu nový směr, který se jim nepovedl, a jak vidím, netrefil se i ostatním divákům.. Škoda, že jsem se na tu druhou část podívala, i když mě pár lidí varovalo, ať to nedělám, že mi to totálně rozhodí dojem na tak dobrý seriál. Měli trochu pravdu. Radči jsem měla skočit u části, kdy se Light opravdu stal "Bohem" a jen v duchu přemýšlet, jak by to mohlo být dál :) Hlavního hrdinu jsem si si zamilovala a jak se postupem času obliboval roli Kiry, oblibovala jsem si jeho postavu. L, nejlepší postava vůbec, kterého v druhé části vystřídal nějaký N, který měl být něco jako jeho napodobenina. Ryuk, ach.. ten byl tomu všemu jako třešnička na dortu! Seriál i Light mi nedali spát, všechno jsem shledla myslím za 2 dny.. a myslím, že si co nevidět střihnu opáčko :P Genialita. ()

Bila_pani 

všechny recenze uživatele

Když nepočítám Pokémony, Digimony a další hity mého mládí, nikdy jsem nenašla anime, které by mě déle chytlo a na které bych se opravdu dívala ráda a se zaujetím. Až Death Note. Tenhle seriál má všechno. Skvělou animaci, námět, dějové zvraty, napětí, openingy (ano, oba mají něco do sebe)... a charaktery - génius L je perfektní a Ryuk mě bůhvíproč strašně děsí, ale já se děsím ráda, takže... svým způsobem mě taky děsila Misa, i když byla nehorázně otravná, mezi všemi těmi vyrovnanými génii byla logickým oživením. Ale když scénáristé jsou docela neúprosní a po smrti eL jsem si říkala, jestli má vůbec ještě cenu seriál dál sledovat. Mělo. V druhé půlce jsem si našla oblíbence - mafiánské blonďaté alter ego Willyho Wonky - Mella *-* a nezklamal mě ani konec. I když jsem Lightovi zpočátku fandila, postupem času bylo jasné, že absolutně ztratil soudnost a evidentní, že prohraje. Že zemře rukou - no, spíš hnátou - Ryuka je jasný a smysluplný konec. Líbilo se mi taky, že umřel na schodech - na polovině cesty - což zjevně mělo symbolizovat to, že po smrti nepřijde ani do nebe, ani do pekla... na DN jsem slýchala pět ódy od většiny lidí z mého okolí a nezklamalo mě. Možná jediná věc - VŠECHNY fajn postavy (ano, i můj nejoblíbenější týpek z Yotsuby Namikawa) zemřely a jedině Near, geniální a chladnokrevně a racionálně uvažující, ale mně přesto ohromně nesympatický, přežije. ()

amlug 

všechny recenze uživatele

Pro mě byla tahle krimi neuveritelně napínavá a bylo těžké se od ní odtrhnout. Často jsem váhala na čí stranu se v tomhle duelu kloním. To ale platí jen pro prvních pětihvězdičkových 25 dílů. Co následovalo potom bylo už jen zklamání. Nové nesympatické postavy a hlavně mi tam chyběla ta logika, která činila předchozí díly výjmečnými. ()

hito 

všechny recenze uživatele

Prvé dve časti a človek je namotaný. Je to prvé anime, pri ktorom som si nevedel vybrať svojho hrdinu, takže som bol len pozorovateľ ako Ryuk. (Áno, priznávam, že myšlienka sveta bez zla sa mi páči, aj keď to má nejakú cenu...) Po smrti L sa kvalita znížila, pretože znížili genialitu a prepracovanosť Lighta aby ho vôbec mohli odhaliť. Lebo ak by ostal taký geniálny ako na začiatku nikdy by ho nedostali. ()

Dante16 

všechny recenze uživatele

Toto anime som sledoval s chuťou a napätím. čakal som kto komu uderí ďalší inteligentný úder a kto vyhraje. *SPOILER* ale po smrti L ma to už nebavilo posledné časti som už pozeral skôr lebo som chcel vedieť ako to skončí.Ale aj tak dám 5*. ()

Virtus 

všechny recenze uživatele

Pro mne obrovské zklamání. Sérii jsem dokoukal jen kvůli zdejšímu hodnocení na jehož základě jsem pořád doufal v obrat. Ze začátku mě seriál bavil, bylo tam hodně originálních prvků. Těmi se ale po chvíli začne vyloženě plýtvat. Nejhorší bolest pro mě ale byla logika, na které měl být seriál vystavěn. Závěry vyšetřovatelů a hlavních postav vycucané odnikud a vydávány za logickou dedukci a na vrch všeho ještě ohodnoceny procentem pravděpodobnosti, které se taky vzalo bůh ví odkud. Naprosto nechápu jak tohle může být nejlépe hodnocené japonské anime na csfd. Ale samozřejmě proti gustu... ()

LavinieCamui 

všechny recenze uživatele

Úžasné využití Shinigami (Bohů smrti) vlastnící Zápisník smrti, do kterého když Shinigami zapíše něčí jméno a představí si při tom jeho obličej, dotyčný zemře. A tak se jednoho dne jeden z těchto Zápisníků dostane do rukou chlapce jménem Light Yagami - mimořádně inteligentního a nadaného mladíka, který díky Zápisníku a pseudonymu Kira začne zabíjet lidi Později, však čelí záhadnému L. A tak začíná hra na kočku a myš. Pokud chcete znát víc, podívejte se na tento film a nezapomeňte ohodnotit ()

Tawtute 

všechny recenze uživatele

Na Death Note mě nejvíce zaujal propracovaný styl kresby (stejnojmenná manga je skoro řekla bych umělecké dílo) a hlavně z počátku i příběh, kde proti sobě dva hlavní rivalové bojují dost netradičními způsoby. Je škoda, že původní svižné tempo později začíná trochu upadat a tím se vytrácí i napětí. Co se týče postav, dost mi vadila Missa. Možná kdyby ji nahradili nějakým géniem v ženské podobě, mohl by být příběh o to zajímavější a napínavější... ()

Akatsuki 

všechny recenze uživatele

YES! Tomu se říká poctivá dávka všeho! Napětí, akce, ale hlavně to charisma! L skutečně patří k těm nejlepším detektivům, jaké jsem kdy viděl/o jakých jsem četl. Jen škoda, že stejně jako v manze ztrácí se atraktivita po zásadním zvratu (odmítám spoilerovat) a druhá půlka seriálu už pouze oddechuje. Ale oddechuje mocně a pořád kvalitně, jen už to není zkrátka takové, jako první polovička. Proto také ta jedna hvězdička dolů. Ale celkově se jedná o velice kvalitní seriál se zajímavou zápletkou, která vás zkrátka donutí se dívat až do konce. Bravo! ()

sharik002 

všechny recenze uživatele

Právem asi nejslavněší anime seriál. Souboj detektiva L a nenapravitelného idealisty Lighta, kteří mají oba stejný smysl života - šířit ve světe spravedlnost. Oba však mají naprosto jinou představu, jak dosáhnout svého a tak jsou od začátku na opačné straně. Light vezme spravedlnost do svých rukou, zabíjí zločince po celém světě a chce tak vytvořit lepší společnost, zatímco L se řídí zákony a vidí v jeho počínání čisté zlo. Příběh je navíc "okořeněn" přítomností démonů Shinigami, kteří občas do světa zahodí tajemný zápisník, pomocí něhož je možné zabíjet. Jeden z nich sebere právě Light a velkolepá hra intrik může začít. Death Note je mimo jiné perfektní ukázkou, jak naprosto různě lze chápat pojem spravedlnost. ()

Morsix 

všechny recenze uživatele

V tomto seriálu jasně platí, že někdy méně je více. Neuvěřitelný spád prvních 12 dílů, pokračuje ve velmi solidního 25 dílu. Do této části považuji Death Note za jeden z nejlepších anime seriálů všech dob. Bohužel další díly s novým vyšetřovatelem a dalšími postavami, celý seriál pohřbí do průměrných seriálových vod, což je obrovská škoda. Jen málo který seriál mě dokáže tak zaujmout, že 5 hodin v kuse sleduji bez přerušení obrazovku televize. Díky skvělým 12 dílům moje hodnocení je 90%. ()

Dratini 

všechny recenze uživatele

Moje osobně nejoblíbenější anime jak nápadem, tak i zpracováním. Prvních několik dílů jsem zhltl skoro jedním dechem. Souboj dvou geniálních mozků konfrontujících vlastní pohledy na morálku a spravedlnost. Ale přiznejme si sami - kdo z nás alespoň někdy netoužil všechny ty verbaly a podobný odpad společnosti vyškrtnout téměř jedinou myšlenkou a udělat tak svět lepším místem? Za mě jasné pět a nezbývá mi než doufat, že se americký remake povede, aby tuto, nyní již klasiku, úspěšně přiblížil i mainstreamu. ()

Curlyen 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál se zajímavým a promyšleným příběhem, při druhé půlce Death Note to začne trochu upadat, ale konec je perfektní. Tahle pecka je i česky nadabovaná. ()

Bassko 

všechny recenze uživatele

Nemal som rád japonské anime, no krátko po zhliadnutí tohto diela bol môj názor zmenený, a doteraz patrí tento seriál k mojim top, jednoznačná srdcovka. Prvých desať dielov padli na jeden hlt, potom sa to trošku spomalilo, no i tak kvalita ostala na ohromnej úrovni. ()

Puslanka 

všechny recenze uživatele

Upřímně bych čekala něco lepšího při tak vysokém hodnocení. Seriál se skládá z velmi nesourodých částí a má tolik slabých míst, že se to nedá přehlédnout. Čím víc se blíží konci, tím hůř...vypomoct si dokonalými náhodami je v takovémto seriálu spíše hodně na škodu, něco mi připadalo nelogické, málo nebo vůbec podložené (na to, že se mluví o géniích...), ne všechno bylo dost promyšlené... ()

Reklama

Reklama