Reklama

Reklama

Na začátku filmu vidíme, jak se ve zdroji pitné vody probral znetvořený muž, ze kterého odpadávají kusy těla. Tohoto muže pak zabil autobus plný studentů místní střední školy. Na tu samou školu je toho dne dovezena pitná voda, která ale pochází ze zdroje, kde ležel nakažený muž. Nikdo nic neví, proto všichni vodu pijí. Toho dne také vrcholí přípravy na ples. John a Alex jsou dva kamarádi, kteří nepatří mezi populární osoby, a tak na ples nemají žádné partnerky. John je zamilovaný do dívky jménem Cassie, ale ta chodí s Marcem a ten je dosti majetnický. Alexovi se podaří v den plesu svést jednu dívku a dočká se orálního sexu, ale netuší, že je dívka nakažená neznámou nemocí z vody. John se stále snaží získat Cassie, nevypadá to však dobře, takže se nakonec rozhodne na ples nejít. Alex na ples chce, protože mu ona dívka slíbila, že se na plese možná ukáže. Alex tedy Johna přemluví a na ples jdou. Ples se ale změní v noční můru. Lidé, kteří se napili vody nebo punče, který je vyrobený z nakažené vody, začnou brzy zvracet krev a jeden po druhém umírají. V tu chvíli už školu obklíčili ozbrojení muži, kteří chtějí všechny pozabíjet, aby zabránili nákaze... (TV Prima)

(více)

Recenze (211)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem očekával maso a toho se mi dostalo vrchovatě. Úvodní ( stejně jako závěrečné) animované titulky jsou luskusní, úvodní scéna filmu báječná. Voda, mlžný opar, les, zkvrvavená rozpadající se postava. Jasně, když vás sejme autobus, tak vás prostě odhodí kamsi stranou. Autobus ve filmu vám utrhá hlavu, ruce, nohy, vše promění v sekanou směs a vyplivne. Ruku na srdce: nečeká horrorový fanoušek právě tohle? Slušel by sestřih na hodinu, jelikož sladkobolné kecy o lásce, zamilovanosti a pod. jsou vážně únavné. Ovšem hudba je výborná snad i pro nepříznivce 80.let. Příprava na ples je vtipným videoklipem a snad za všechny kapely znějící ve filmu bych určitě vyzdvihnul RAMONES. Školní ples je rozkošným masakrem plným krvavých šavlí ( co si místo polibku navzájem vyzvracet krev do úst, drahá...) a rozpadajících se študáků. Maskéři se prostě vyřádili a jedna přistavená cisterna krve zřejmě nestačila. Je to blbé, ale vcelku zábavné. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

,, Smrtonosný výlet 2" je slabé pokračovanie, so zlým vývojom deja a postáv. Zdá sa, že spisovateľ sa ponáhľal s dokončením svojho diela a nedal si pozor na príbeh, ktorý je nesúrodý. Režisér Ti West sa zaujímal viac o krvavé momenty, a nemôžem mu uprieť snahu, že niekoľko krvavých scén mu aj vyšli, ale režisér si nemôže tak isto myslieť, že týmto film zachráni. 4/10 ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jedničku už si moc dobře nepamatuju, každopádně dvojka je úplně něco jinýho. Levná hororová komedie s poměrně silným TROMA nádechem. Nákaza se dostane na nějaký zaprděný maloměsto a jeho střední školu (prvních 5 minut je super a animovaný úvodní titulky taky dobrý), následujících 20 minut nahlédneme do zákulisí tamního studentského života, a uplyne ještě další půlhodina než konečně naplno vypukne finální stádium nemoci, na maturitním plese. Paradoxně závěr je tou nejslabší částí filmu a důvod, proč nakonec hodnotím tak nízko. Vyvrcholení je hluboce neuspokojující a než se nadějete, přijde animovaný outro a šmitec. Takže přesto, že většinu stopáže je to taková docela zábavná blbost, místy srandovně nechutná, konec to místo nějakého vystupňování naopak úplně zabíjí. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Nezmyselná strata času. Komu sa páčila jednotka, nech na toto radšej ani nesiaha. Jednotka mala vynikajúcu atmosféru chaty a seriózne poňatie, ale tento film nemá ani jedno. Film sa proste nedokáže rozhodnúť, či chce byť vážny a dávať nám slušné gore efekty, alebo chce byť komédia a vrhať na nás splatterove spŕšky krvi (5 metrov ďaleko striekajúce krvavé grcky). K tomu už spomínané krvavé scény vždy rozdeľujú desať minú trvajúce stupídne dialógy. Miestami som mal pocit, ako keby som pozeral Prci, prci, prcičky, lebo tí teenageri čo tam dorábali bolo až choré. Tento film patrí medzi jasné americké sračky a výsmechy hororov. 20% Dávam za pár vydarených gore efektov. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Za sebe říkám, že tento film je mnohem lepší než jeho bráška. Začal bych nejdříve vychvalovat ty animované sekvence, protože ty jsou úžasné. Samotný film však o mnoho nezaostává a k jeho dokonalému hodnocení budu potřebovat pár spoilerů. Nejdřív tedy chvilku čekáte než smrtící virus začne působit a naplno se projeví. Projeví se však právě v čas. V době kdy se ve škole chystá úžasný ples plný studentů. A protože se o viru dozví vláda, tak nechá školu uzavřít, takže z ní není úniku. Tam tedy začínají ty pravá a překrásná jatka a naprostý vrchol filmu. 3* P.S. Úplně se nestotožňuji se zdejším zařazením filmu jako horor. Připadá mi, že film ovládl mnohem více prvek komediální. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Když Alex (Rusty Kelley) ve 29. minutě volá poprvé Johnovi (Noah Segan), má John na hodinách 7:13. Pak zavěsí. Leč Alex mu zavolá znova. John opět zvedá telefon, ale na hodinách je 7:12 a právě přeskakují na 7:13. (Terva)
  • Film bol v skutočnosti natočený už v roku 2007. Natáčalo sa v meste Wilmington v štáte Severná Karolína. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama