Reklama

Reklama

Na začátku filmu vidíme, jak se ve zdroji pitné vody probral znetvořený muž, ze kterého odpadávají kusy těla. Tohoto muže pak zabil autobus plný studentů místní střední školy. Na tu samou školu je toho dne dovezena pitná voda, která ale pochází ze zdroje, kde ležel nakažený muž. Nikdo nic neví, proto všichni vodu pijí. Toho dne také vrcholí přípravy na ples. John a Alex jsou dva kamarádi, kteří nepatří mezi populární osoby, a tak na ples nemají žádné partnerky. John je zamilovaný do dívky jménem Cassie, ale ta chodí s Marcem a ten je dosti majetnický. Alexovi se podaří v den plesu svést jednu dívku a dočká se orálního sexu, ale netuší, že je dívka nakažená neznámou nemocí z vody. John se stále snaží získat Cassie, nevypadá to však dobře, takže se nakonec rozhodne na ples nejít. Alex na ples chce, protože mu ona dívka slíbila, že se na plese možná ukáže. Alex tedy Johna přemluví a na ples jdou. Ples se ale změní v noční můru. Lidé, kteří se napili vody nebo punče, který je vyrobený z nakažené vody, začnou brzy zvracet krev a jeden po druhém umírají. V tu chvíli už školu obklíčili ozbrojení muži, kteří chtějí všechny pozabíjet, aby zabránili nákaze... (TV Prima)

(více)

Recenze (211)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že když už z nejlepšího filmu Eliho Rotha v pokračování udělali komedii, měl jsem se asi někde smát. Jen pořád nemůžu přijít na to, kde to asi tak mělo být? A právě největší chybou a slabinou tohoto filmu je fakt, se je pokračováním něčeho, čemu to nesahá ani po kotníky, přetahuje to děj z divočiny do tradiční tuctové střední školy v době plesu (taková klasická, zdá se, že už nejen americká úchylka - vždycky mě baví, jak ve filmech všichni o plesu mluví jako o životním zážitku, vyvrcholení jisté životní dekády, tom nejlepším, co je může v životě potkat, o tom, že když to vynechají, zhroutí se jim život, a pak ten ples vypadá jako nejpodřadnější vesnická zábava v místním rozpadajícím se kulturáku). Kdyby to nemělo nic společného s Rothovým filmem, nenavazovalo to na něj a jmenovalo se to jinak, i by to šlo. Jenže takhle pořád člověk myslí na původní Cabin Fever a jen nevěřícně kroutí hlavou. Takhle to zaujme akorát tak svou nechutností (scéna s penisem je fakt nechutná), zábavným závěrem ve strip klubu a následnou animovanou sekvencí a vlastně taky trochu tím (/ne/záměrným?) retro nádechem. Ale jinak, slabota, hodně velká. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Já jsem si Spring Fever užil víc než Rothovu jedničku. Od úvodních animovaných titulků, které v podstatě mohly nahradit celý úvod (ale nenahradily), se až do konce střídají scény komediální, atmosférické, brutální i nechutné, přičemž všechny celkem obstojně fungují (u Rotha nefungovaly) a co víc, výsledná směs drží pohromadě (u Rotha nedržela). Ačkoli prý režisér West neměl při natáčení tvůrčí svobodu (nakonec se chtěl od filmu distancovat), odvedl docela dobrou práci. Podobně jako měl The House of the Devil feeling okultních hororů ze sedmdesátých let, má druhý Cabin Fever feeling (humorných) amerických béček z let osmdesátých. Jen není tak precizní a dokonalý jako THotD. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Obrovské prekvapenie a nadšenie. Ti Westa žerem, resp. žerem jeho nové filmy (The House of the Devil a hlavne The Inkeepers) a čakal som niečo podobné. Chyba! Spring Fever je všetko, len nie pomalý, inteligentný, atmosféricky film. Naopak ide o extrémne odporný, extrémne zábavný, komediálny gore fest, pričom niektoré jeho detaily patria medzi to vôbec najnechutnejšie, čo som doteraz videl. Prečo je tak moc podhodnotený nechápem, ani ma to nezaujíma. Pecka. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Úplně jiné než jednička, zatímco v ní byla prioritní měnící se psychika postav, tady jde jen o rozpad různých částí těl, hlavně ať to hodně krvácí, ale postavy jsou stejně připitomělé (holt puberťáci no) v obou částech filmu, jak v té první, která připomíná klasický teen film na téma maturitní ples, po hororu ani vidu ani slechu a jmenovat se to Prom, budu si myslet, že sleduju remake stejně nazvaného filmu, tak v té druhé, která už přechází na hororovou strunu plnou úchyláren, z nichž by měl radost i Martin z Lidské stonožky. Já si film každopádně pustila v jednu ráno na rychlý zálom, ale nakonec jsem nezalomila a vydržela do konce, protože mě to celé kupodivu dokázalo hodně slušně bavit. Úplný závěr mi navíc stejně jako Soderberghova Nákaza demonstroval nepříjemnou pravdu o tom, jak snadné je díky nezodpovědnosti lidstva k nějakému hnusnému viru dojít. A když si vezmu, že Westovo povídky ve VHS i ABCs of death patřily k nejslabším, je Cabin fever zatím jediným jeho dílem, kterému zvedám palec. 60% ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Jasné, nákazlivé choroby teraz letia nielen vo filmoch, no a tvorcovia CF2 sa zjavne inšpirovali. Avšak nič nové nepriniesli. Pár nechutností je naozaj nechutných, no to je tak asi všetko. Totiž epidémia debilného správania sa hlavných "hrdinov" v tomto filme zjavne postihla aj režiséra oveľa lepšieho The House of the Devil. A ja sa pýtam prečo? ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Film bol v skutočnosti natočený už v roku 2007. Natáčalo sa v meste Wilmington v štáte Severná Karolína. (Jello Biafra)
  • Když Alex (Rusty Kelley) ve 29. minutě volá poprvé Johnovi (Noah Segan), má John na hodinách 7:13. Pak zavěsí. Leč Alex mu zavolá znova. John opět zvedá telefon, ale na hodinách je 7:12 a právě přeskakují na 7:13. (Terva)

Reklama

Reklama