Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 739)

Legas 

všechny recenze uživatele

Nemám problém si užít naprosto vymaštěnou, šejkrem brutálně protřepanou kulervoucí šílenost, jakou třeba byla Denní hlídka Timura Bekmambetova. S takovými filmy mívám problémy v případě, že jsou viditelně zakotveny v realitě, i když ten termín je ve filmové branži dosti zavádějící. Matrix má svou alternativní realitu, podobně mají ruské Hlídky své strany Temna a Světla. Wanted má akorát tak uzdravující vosk a přesvědčující argument ústředních nadlidí, tedy Bratrstva, že kulky létají za roh. A když to řekne Morgan Freeman, tak mu, kurva, raději věřte. Timur řádí jako v Rusku, ale bez fantaskního, neřku li přímo comicsového, pozadí je to celé mimo rozum. Asi bych se potřeboval pořádně zhulákat, nebo by mi někdo musel přiložit pistoli k hlavě, vypumpovat tak adrenalin na maximum, abych dokázal vnímat Wanted tím správným způsobem. Nicméně ve filmu je spousta vtipných (fuck yo"zub") a bad motherfucker (vystřílení tovární haly) momentů, které mě nenechají tuto "megasuperpíčovinu" zatratit. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tahle neurvalá divočina mě vážně docela dostala. Spolu se Soudným dnem určitě nejzábavnější vysokorozpočtová akční blbina za poslední dobu. Zvěsti o svérázné kombinaci Matrixu a Klubu rváčů (BTW dva filmy, na které nedám dopustit) jsou dle mého dosti oprávněné a to v tom nejlepším smyslu slova. Akční scény nejsou dokonalé (Bekmambetov má ještě hodně co dohánět, minimálně z hlediska kompozice a hlavně přehlednosti - méně zkušené oko může mít v některých momentech trochu problémy veškeré to akční běsnění stíhat), ale to hlavní jim nechybí - dynamika, nápaditost a především nehorázná dávka nářezovosti. Bekmambetov (po Boratovi další Kazach, se kterým je třeba počítat!) nezná míru a přesto to celé funguje takřka dokonale (na rozdíl od prapodivné Noční hlídky). Zkrátka velmi sexy a ještě víc cool. McAvoy je vskutku 'pašák' a Angelina snad nikdy nikde nebyla tak 'hot' jako zde (to už je co říct, řekl bych). Mám sto chutí dát plný počet, ale raději s tím počkám na druhé zhlédnutí, na které se už teď moc a moc těším. ;-) 80 - 90 % ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

To jsou dnešní diváci fakt tolik senzacechtiví, že seřerou i tak nereálné scény? Kulky střílí za roh; léčebná lázeň, která vyléčí v několika hodinách - dejme tomu, máme tu nádech sci-fi; několikrát zmlácený hrdina, který se stále drží na nohou (zatímco sebeodolnější voják by dávno nevstal) - blbost, na kterou jsme si už bohužel taky zvykli; ale když spadne vlak ze sta metrů a přežijou v něm právě tři hlavní postavy, to je nebetyčná kravina, která mi brání vnímat jinak vcelku slušný akční flm vážně. Někdo by se měl konečně probudit! ### Když vezmu v potaz dobrý střih a kameru, je to letos zatím jeden z nejlepe provedených akčních snímků, avšak celkový příběh jsem nepobral. Poslední čtvrthodina se má tvářit jako velké překvapení (což je), ale nakonec dokonale mate diváka. Navíc jsem celých 110 minut nebyl pořádně vtažen do děje, jak se na správný akční film sluší a patří, proto jen 3*. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Nemám rád tenhle typ filmu značky "jen pro efekt". Hlavu jsem si málem ukroutil nad samými nesmysly typu zpomalení času, zahýbání kulek, srážení kulek, srážka auta s vlakem (kde se auto dostalo do vlaku - nesmysl, stejně jako fakt, že tam nebyl žádný nájezd aby se auto dostalo takto vysoko), Angelina dala auto kapotou dolů a v tu chvíli James druhý auto zase kapotou nahoru a následný převrácení auta ve vzduchu zatím co James střelí chlapíka pod sebou střešním okýnkem do hlavy. Mizerný scénář, nudná režie, ani na okamžik jsem se nedostal do děje a jenom nervózně koukal na hodinky. Angelina neumí hrát a její roli se opravdu nedá věřit (mimochodem zkrášlení jejich očí tolika černé barvy se mi zhnusilo). Tento film mi nic nedal ba spíše naopak vzal skoro 2 hodiny mého života. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Komiksová předloha Wanted je stylová, nabušená, odvážná, anarchistická, sprostá a proklatě nekorektní. Jejímu filmovému bratříčkovi při porodu jaksi upadly koule a zůstala tak pouze lehce krvavá akční jízda, která si dává sakra pozor na to, aby se její anarchismus nikoho moc nedotkl a jejíž nekorektnost tkví maximálně tak v zobrazovaném násilí. Kdybych komiksovou předlohu přirovnal k odjištěnému granátu vraženému mezi zuby, tak filmová adaptace je něco jako láhev se sunarem, na níž jsou sice načmárané plameny a rychlé pruhy a někdo ji ještě trochu vymáchal v červeném sirupu, ale pod vším tím je stále prostě jen neškodná láhev se sunarem. Ještě že se i tentokrát režisér Timur Bekmambetov utrhl ze řetězu a nabídl nám proklatě efektní a originálně nasnímanou akci, kvůli které stojí zato se na Wanted podívat. Věřte, že jakmile to Angelina Jolie a James McAvoy rozbalí, čelist vám spadne mezi kotníky. Pokud ale budete od Wanted očekávat něco víc než jen solidní akční výplach, tak vás film asi zklame. Scénář je až na pár mile drzých scének (například v kanclu) čistě průměrným dílem. Hlavní zbraní filmu je prostě skvělá režie, zběsilá kamera, dobrý přerod Jamese McAvoye v badass ranaře a spousta parádní akce. Puberťáci budou z filmu u vytržení, já jsem se znalostí komiksové předlohy a tím pádem i představou, o kolik to ještě mohlo být lepší, přece jen trochu zklamaný. 70% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

ono si to v skutočnosti viac ako tri hviezdičky nezaslúži, aj keď sa o to veľmi snaží... soundtrack je popový, ale upozorní na seba (aspoň mňa teda upozornil), plus tohto filmu je u mňa ten, že sa mi tu prvý krát v živote páčila ako žena s jej drsnými pohľadmi, rozkošnými úsmevmi a potetovanou kožou... okrem toho potešia detaily: napríklad plagátiky s Václavom Klausom vo vlaku (keď sa film v Čechách natáčal, zrejme bolo tesne pred prezidentskými voľbami); pol hviezdičky si pridajte, ak to budete sledovať na veľkom plátne, full hd s kvalitnou 5.1, lebo akcia tam je naozaj vydarená a dobre zrežírovaná, inak to je ale pomerne schematické; ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Neveril som, že by ma Bekmambetovov hollywoodsky debut mohol zaujať. Lenže inokedy bezohľadní nožnicovorukí producenti zasiahli pri výrobe Wanted včas, aby zabránili Timurovi dostať na plátno rovnaký chaos, ako v Dennej hliadke. Film je konzistentný, je svojim poňatím násilia mierne nekonvenčný a je to super letná zábava. Čudujem sa, že už nie sú natočené dve pokračovania. Potenciál tu je silný. VIDENÉ ZNOVA: Presne takto má vyzerať súčasný moderný akčný film, vrátane poňatia hlavného hrdinu ako typického strateného mladíka súčasnej generácie dvadsiatnikov a tridsiatnikov, ktorí hľadajú samých seba, svoje miesto vo svete a bojujú so samotou a odcudzenosťou. Prečo sa takýto prototyp, akým som aj ja, nachádza v, na prvý pohľad tuctovom, akčnom mainstreame? Máloktorý akčný film je sexy, Wanted aj s pomocou Angeliny určite je. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh prezentovaný vysoce kvalitními herci, kteří předvedli asi maximum jejich možností. To znamená hodně. Film je to efektní, méně již efektivní. Agelinu mám rád, pěkné efekty taky. Takže mi nic zásadního nebrání ty 4* prostě dát, i když zde celkem snadno pochopím, že to není film pro každého. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Timur Bakmambetov? Tehle blb žije úplně mimo realitu. To co tady předved se nedá nazvat ani oddychovkou, nýbrž totální kravinou. Ta jedna hvězda je za poslední tři minuty, od chvíle co Angelina vystřelí osudnou kulku. Ani nevíte jak sem si ty poslední minuty užil, když (možná spoiler) všem prolítávala ta kulka hlavou. Nebýt toho je to odpad. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Kravina na n tou. Sice je to podle komixu, ale střílet za roh. WTF? Jinak Angelina Jolie je okouzlující jako vždy. James McAvoy mi pro ni přišel trochu mladý... ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Keby som mal 13 rokov, už sa vidím ako by som na druhý deň v škole babám vykladal, akú som ja videl za bohovskú akčárnu. Mám kúsok viac a vo vzduchu sa rozkladajúce projektily letiace ponad polovicu mesta (poprípade oblúkmi), streľba za roh, spomalené zábery spomalených záberov a do toho tlkot srdca ma už až tak neberú. Čo na tom, že vizuál je krásny, (až reklamným štýlom natočený) keď obsah je nelogický, priam infantilný a kríva na jednu nohu. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Šokujúca akčná bomba, ktorá ma nielen prekvapila, ale aj naplno vybila dych... Bekmambetov mi v "Hliadkach" veľmi nesadol avšak tuna sa predviedol v plnej paráde. Wanted si ma získal svojím postmoderným spracovaním, rýchlim prevedením a nekompromisnou réžiou, ktorá dokonale zvládla svoj "USA debut". Už po vzhliadnutí traileru som mal z tohto diela dobrý pocit, konečný rozsudok som si nechal na danú chviľu v ktorej musím vynachváliť čo sa dá... Originálnu verziu komixu síce nepoznám, ale tempo, rozsah a hlavne obsah snímku ma prekvapil. Po tejto stránke som vôbec nečakal takýto nárez, ktorý mi doslova "počaroval"! Obavy na duši plodil McAvoy, ktorý mi to nakoniec natrel (rozbil hubu) a ja som len ležal a čumel aký je to "pašák"! Herecké obsadenie je priam skvostné, pretože pre viacerých hercov ide o životné role. J.McAvoy ma zahnal do kúta a A.Jolie som hltal všetko. Zvyšok potešil. Neviem ale ja osobne som Wanted žral a užil som si ho na plné gule! Budem musieť niečo spraviť s danou symbolikou a stotožnením s "hlavným hrdinom"... :)))) 9/10 ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Ještě do momentu, kdy Wesley prochází výcvikem, mě film celkem bavil. Přesně do momentu, kdy jej zavedli do pokoje jeho otce. Pak už ne. Srovnání s Matrixem se přímo nabízí... ale Matrix je jen jeden. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tak příjemně (a záměrně) dementní, až jsem se výborně bavil. :) Všechno zlo (nebo dobro?) v dějinách lidstva samozřejmě proudí z "východní Moravy", země Pendolina, Václava Klause a automobilu Lada. Ale ono to je stejně všechno jedno, protože o nic z toho tady nejde. Je to rychlé, svižné, vtipné a hlavně zábavné. McAvoy je sympaťák a Jolie s Freemanem jsou tady jen tak naoko (aby se bylo na co koukat a aby mentora ztvárnil někdo - mno, mentorsky vyhlížející). ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Tak teď už úplně chápu, proč studio odkleplo 2. díl ještě před premíérou. Bekmambetovi se totiž podařila natočit totálně kulervoucí jízda, ve které se nešetří jak krví, rozmlácenýma autama nebo hláškama. Pravda je, že u tohohle jsem se nasmála 2x víc, než u kdejaký komedie. McAvoy ukázal, že se dokáže velice nenásilně převtělit z lidské trosky v toho nejchladnokrevnější zabijáka a Jolie, že dokáže hrát velice sympaticky, když chce. Pochvalu si určitě zaslouží ústřední skladba a hudba s kterou se Elfman opět překonal. Zatím jeden z nejlepších akčních kousků roku. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Překvapivě výborný film. Bekmambetovu Noční a Denní hlídku miluju ale nechtěl jsem moc uvěřit že se mu povede natočit další hodně kvalitní film. Ale sakra on to dokázal. je to neskutečně zběsilý thriller s kvalitním příběhem a i zvratů je tu požehnaně. A McAvoy je naprosto brilantní a to je věc která mě překvapila. A Kretschmann je prostě dokonalej sympaťák. A navíc Chabenskij v lehce srandovní roli? Sakra Timure jsi génius, všechny zpomalovačky všechna akce bez problémů. Je sice pravda že to je neuvěřitelně přehnané ale to je na tom to super. Navíc jsem nečekal (Spoiler) že Jolie zemře, čekal jsem že se nakonec změní a pomůže Wesleymu(KONEC SPOILERU) i tohle mě dost potěšilo. Ještě jeden tak povedenej film a mám tě v topce Timure:-) ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jako na houpačce:-) Jednou sem napjatě zíral s otevřenou pusou na v celku povedené efekty a napínavý okamžik ve scénáři a podruhé v něm byla naprostá díra a já sledoval Jolie v žiguliku a následný pád českého pendolína do snad nejhlubší průrvy na světě. Ikdyž tato část byla možná to nejvtipnější, já jsem se v jistých okamžicích nudil a na 4* je to s odřenýma ušima. Ano je to akční, ale po nářezu jménem Úhel pohledu je co dohánět a to nebylo zapotřebí tak hvězdného hereckého obsazení. 70% ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Hm, tento film bol nadpriemerný. Keď si vezmete Morgana Freemana a ten jeho postoj úplného kluďasa, väzme vás to. Fakt, scenár bol dobrý, efekty boli veľmi dobré, aj keď možnosti hlavného hrdinu veľmi preceňované. James McAvoy pôsobil dobre, myslela som si, že sa mu podobná úloha hodiť nebude, ale omyl. Pokiaľ ide o Anjelinu, vo väčšine filmov, ju nemám veľmi rada, ale tu hrala naozaj lepšie ako som si predstavovala. Príbeh bol napínavý, jediné čo by som vytkla, bolo priveľa scén, kde ho mlátia. Na obsah by stačilo aj raz. Koniec bol prekvapivý, presne taký ako má byť. Soudtrack nebol ničím výnimočný, ale pri streľbe a guľkách nepotrebujeme veľa k spokojnosti. Takže film hodnotím na 75%. 15% len za Morgana...on je fakt macher... ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama