Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Kasalivich pracuje ve vědeckém týmu, jemuž se podaří vynalézt způsob jak vyrábět velice levně energii. Brzy nato je však zavražděn šéf týmu a dokumentace vynálezu ukradena. Eddie ještě spolu s fyzičkou Lily Sinclairovou jsou z vraždy a krádeže křivě obviněni. Aby si zachránili život, uprchnou. V patách je jim FBI, CIA a další složky zainteresované na případu, a tak jim nezbývá než se pokusit odhalit pravého viníka – nebo viníky – na vlastní pěst... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Lehce nenápadný thriller, který má zajímavé obsazení, přesto mě nedokázal nijak zvlášť zaujmout, neoslovila mě ani hlavní myšlenka celého filmu, ostatně ani zpracování není kdovíjak valné. Námět v některých momentech silně kopíruje legendárního Uprchlíka, není prakticky ničím originální, celý film zachraňují hlavně herci a také docela dobře natočená akce. Snímek není vyloženě špatný, zasloužil by si však mnohem propracovanější scénář a lepší zpracování. 5/10. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves se svojí hřívou dodává spolu s hláškama a přímočarym příběhem snímku ten správnej punc oldschoolu. Morgan Freeman si zase užívá svojí roli inteligenttního a tajemnýho chlápka. Jinak se objeví i nějaká lepší akce (mohlo by jí však být víc). Jen mi teda přišlo až zarážející, jak Kasalivichovi všechno, co si naplánoval, do puntiku vyšlo. To už je sice neodmyslitelnym koloritem danýho žánru, ale v tomhle případě už byly náhody a hromady štěstíčka až neuvěřitelný. Průměrná, ale nakonec i vcelku fajn žánrová podivaná. PS: Je trochu úsměvný, že jde s takovymhle námětem o hollywoodskou produkci. Jsem totiž přesvědčenej, že už Amíkům pár dobře zaplacenejch přelomovejch patentů na výrobu energie nebo náhradu nafty leží v šuplíku. ()

Reklama

Elin 

všechny recenze uživatele

Další kousek o tom, jak pár vědců učiní nějaký převratný objev, ale vládě (či nějaké nadnárodní korporaci) se to zrovna nehodí do krámu. Začíná honička připomínající hru na kočku a na myš. Tohle už každý viděl stokrtát a určitě stokrát něco podobného ještě uvidíme. Občas je prostě dobré vypnout a jen koukat. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Přenudné školní instruktážní video z chemické laboratoře o tom, jak v ní (ne)dělat experimenty, jinak hrozí riziko výbuchu. Buď za to může roztržitý pan učitel nebo nezbedný nepozorný žák, ale když to udělá bum a vyletí celá škola do luftu, tak je viník vlastně jedno, kým je. V krajním případě za to může pan inspektor, protože zrovna přišel na inspekci a zjistil, že se ve školním prostředí děje něco nekalého, co vybočuje ze zavedených tradic školního řádu a to se prostě nesmí. Tečka. ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Podobné množství klíšé a patosu jsem snad naposled viděl v rádoby áčkovém filmu v Rambu III, ze kterého byla nejlepší hláška ta o modrém světýlku. (Co to je? Modré světýlko.. A co to dělá? Svítí modře). Tenhle megapropadák mne na sebe nalákal hlavně tím, že se stal megapropadákem a zajímalo mne zda oprávněně. Ano opravněné!!! Vůbec nechápu herce formátu Morgana Freemana, který po přečtení scénáře na něco takového přikývne. Akční scény jsou tak na hraně, že kdyby byly ještě o kousek dál, pod toto dílo se mohou rovnou podepsat bratři Zuckerové a další skvělá parodie na akční filmy by byla na světě... ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Morgan Freeman sa posťažoval na počasie počas natáčania: "Pre každého to bolo ťažké, najmä pre mňa, pretože som tropický typ. No čo už, toto je Chicago v zime. Bol som chorý a ležal som štyri dni v posteli. Bolo to naozaj drsné." (Arsenal83)
  • Medzi komparzistami vo filme bola vtedajšia poslankyňa Poslaneckej snemovne USA (neskôr senátorka USA) Tammy Baldwin. (Arsenal83)
  • Keanu Reeves vyslovil ľútosť nad tým, ako sa nakoniec film skompiloval. Na vine boli podľa neho zmeny v scenári: "Pôvodne som bol ženatý, mal som dieťa a robil som výskum... a z ničoho nič som odrazu bol 24-ročný mechanik, vtedy som povedal režisérovi (Andrew Davis): 'Čo sa to stalo s filmom, ktorému som povedal áno? Čo sa stalo s tým scenárom? Kam to zmizlo?' A on odpovedal: 'Toto je podľa mňa lepšie.' A tak som musel ísť do toho v tejto podobe."  (Arsenal83)

Reklama

Reklama