Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Kasalivich pracuje ve vědeckém týmu, jemuž se podaří vynalézt způsob jak vyrábět velice levně energii. Brzy nato je však zavražděn šéf týmu a dokumentace vynálezu ukradena. Eddie ještě spolu s fyzičkou Lily Sinclairovou jsou z vraždy a krádeže křivě obviněni. Aby si zachránili život, uprchnou. V patách je jim FBI, CIA a další složky zainteresované na případu, a tak jim nezbývá než se pokusit odhalit pravého viníka – nebo viníky – na vlastní pěst... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Lehce nenápadný thriller, který má zajímavé obsazení, přesto mě nedokázal nijak zvlášť zaujmout, neoslovila mě ani hlavní myšlenka celého filmu, ostatně ani zpracování není kdovíjak valné. Námět v některých momentech silně kopíruje legendárního Uprchlíka, není prakticky ničím originální, celý film zachraňují hlavně herci a také docela dobře natočená akce. Snímek není vyloženě špatný, zasloužil by si však mnohem propracovanější scénář a lepší zpracování. 5/10. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Technické thrillery okořeněné spiknutím v nejvyšších kruzích mám ve velké oblibě. Tento je však pouze nepříliš povedenou směsicí vesměs trapné akce, s injekcí nelogických scének, rutinní hudbou a nepříliš originálním podáním. Nepopírám, koukat se na to dá, ale rozhodně mě film ničím nepřekvapil, ani neohromil. Kdyby to šlo, dal bych asi nejčistších **1/2! ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Konspiračně-útěkový thriller spíše průměrnějšího ražení s klasicky nezaměnitelnou devadesátkovou atmosférou, ovšem s banálním, avšak zbytečně nepřehledně podaným scénářem, haprujícím tempem a překvapivě i nic moc výkony jinak sympatických hvězd v hlavních rolích. Jestli mě ale něco zaujalo, tak to byla scéna s Eddiem a bezdomovcem, která nápadně připomíná známé fotky, kde podobným způsobem zabíjí volný čas i samotný Keanu Reeves. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jak to na začátku bouchlo, film ztratil veškeré moje sympatie, protože si až do zániku světa pamatovat jen ten výbuch a Reevese, který ujíždí na motorce seč mu stroj stačí. Řetězová reakce je jinak naprosto průměrný, ničím nezajímavý film se solidním trojlístkem Reeves, Freeman, Weisz. Je okolo nich ale postavený tak nudný a klišoidní příběh čisté béčkařiny, že i těch 100 minut mi připadalo hlavně ve druhé polovině nepříjemně dlouhých. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Takový ten naivně ekologicky angažovaný akčňák, kterými Hollywood 90. let "řešil" ničení a znečišťování planety. Keanu Reeves tu toho naběhal víc než Kanenisa Bekele, nicméně většina rutinních "uprchlických" scén akorát zdržovala relativně zajímavý příběh (se skvělým Morganem Freemanem) a zapamatováníhodných momentů příliš nepřinesla (s výjimkou úniku vrtulovým člunem po ledu). 50 % ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení bylo přerušeno hasiči z důvodu nebezpečně nízkých teplot. Mrazy dosáhly až -44°C. (oje)
  • Pôvodne bol obsadený aj Nick Offerman a natočil dve scény, avšak obe boli nakoniec vymazané. (Arsenal83)
  • Hlavné časti filmu boli natočené v Chicagu a okolí v štáte Illinois od 8.1 do 13.4.1996. (Arsenal83)

Reklama

Reklama